פחד משחיקה בזוגיות: מה עומד מאחור?
ליטל
פחד משחיקה
⌄
הי ד"ר חסון..אני וחבר שלי יוצאים יחד כבר כמה חדשים. הקשר רציני, ונושא החתונה עולה מידי פעם וברור לי שאם הקשר ימשך במצכונת הנוכחית , נתחתן בעוד כשנה. יש לי בעיה, שיש לי פחד מאד מאד גדול משחיקה. אני מאד מפחדת שאחרי חתונה הזוגיות והאהבה ירדו לאט לאט עד לשחיקה מוחלטת, שנתרגל אחד לשני או שיימאס לנו אחד מהשני. הפחדים האלו מעסיקים אותי יום יום. אני מפחדת להיות אומללה בקשר. אני יודעת שזה פחד מטופש כי אלו הם החיים וזוהי השגרה, אבל אשמח לדעת מה יש לך להציע לי, כי זה מאד מטריד אותי.תודה רבה מראש!!!!
ד"ר אורן חסון
שחיקה: ממה את פוחדת באמת?
⌄
ליטל יקרה,
כשרוצים לפחד, תמיד יהיה ממה. אם את רוצה רשימה, אני יכול לתת לך. אולי אתן רק את הדוגמא הפשוטה ביותר, תאונות הדרכים, שעליה כמעט כולם מתגברים ומצליחים להדחיק, ולנסוע במכוניות ללא חרדה (לעומת, למשל, מטוסים, שהם סטטיסטית בטוחים יותר).השאלה היא למה את מפחדת דווקא משחיקה. אולי את פוחדת שאת לא מעניינת מספיק, ואולי להפך – שהוא לא מעניין ומושך מספיק, ואולי בכלל את פוחדת שאת עלולה להתפתות בקלות, ושואלת את עצמך איך אפשר להימנע מזה?כפי שעניתי לרוית מתחתייך: אם את חוששת שלא תצליחי להתגבר על החששות הללו לבדך, עשי זאת בסיוע מקצועי. עדיף מאשר לשקוע למחשבות אובססיביות שעלולות להיטמע בך עוד יותר.