חרדת זוגיות: מה עושים?

תאריך פנייה: 22.06.2011 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
רוית
מתוסכלת, עזרה בבקשה):
22.06.2011 • 21:14

ד"ר חסון שלום
!
אני(23)וחבר שלי(30) יחד כבר כחצי שנה. לפני זה יש לנו רזומה של ידידות ארוכה מס' שנים. אלר מה: אני יודעת שהוא מאד אוהס אותו, ובראש שלי מבינה את זה, אבל ברגש קצת פחות. אם הוא יגיד לי 100 פעם ביום שהוא אוהב אותי זה לעיתים לא יספיק לי, לפעמים אם הוא קצת מרוחק ומתעסק בעניניו אני מרגישה שפחות אכפת לו, אם אנחנו רבים אני כל פעם לוקחת את זה ממש קשה כי אני מיד חושבת, הנה, זה נגמר, וכל פעם שאני רואה איזושהיא בעיה במערכת יחסים אני מיד חושבת אם זה ככה עכשיו מה יהיה אחרי חתונה... בגדול אני מרגישה מלאת פחדים וחרדות וחוסר יציבות לגבי הקשר. אני רוצה להדגיש שכנראה זו בעיה שלי בלבד כי הוא לא אדם לא יציב, ואגב הוא מודע לפחדים שלי אך מסרב לקחת חלק בהם. כל זה מטריד ומפחיד אותי מפני שזה מונע ממני להתרכז באושר ובמה שטוב, וגורם לי להתעסק עם פחדים ששוב, בהבנה שלי אני יןדכת שמן הסתם הם מופקכים אבל אני לא מצליחה לשלוט בזה. זה גם הורס את הקשר. מה עלי לעשות??? תודה רבה מראש!!!!

ד"ר אורן חסון
חוסר בטחון. זה מפחיד, באמת.
26.06.2011 • 00:55

רוית יקרה,
כשאת חרדתית, העולם הופך להיות בלתי יציב, וזה מפחיד. זה כך, אולי גם משום שאת מיחסת המון חשיבות לזוגיות ולאהבה. אולי יותר ממה שנכון, כי לכל אדם יש הרבה צרכים, ואולי אם את לא נותנת גם לצרכים אחרים חשיבות, כמו למשל קריירה, עיסוקים, חיים חברתיים, משפחה ועוד, כל ההצלחה שלך מוטל על כתפי הזוגיות שלך, ואז את חרדה יותר. ולא אמרתי עדיין דבר על קשרים אחרים שמחכים לך, כשאת עסוקה בקשר הזה. כי הפוטנציאל למשהו אחר תמיד קיים. וכשאת לא רואה משהו אחר, זה מפחיד. אולי כדאי שתנסי לתת מקום לדברים נוספים. תנסי לפחות. כי המשקל האדיר הזה באמת גורם למעמסה גם עליו. ואם קשה לך להתמודד עם זה לבד, אולי כדאי שתלכי לטיפול פרטני. שתלמדי להתמודד עם הפחדים הללו, וכדי שהקשר שלכם יוכל להיות קל יותר, שלם יותר, ומכוון לכיוונים שאליהם הוא אמור להיות מכוון.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
רוית
חוסר בטחון. זה מפחיד, באמת.
26.06.2011 • 13:01

תודה רבה!!!עזרת לי מאד...!