החלטה בזוגיות: מה לעשות?

תאריך פנייה: 23.06.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מיכאל
מבולבל
23.06.2011 • 15:43

הי אורן,אני בן 31יש לי חברה מקסימה מזה שנתיים. קשר הדוק עם הרבה קירבה וחום.אנחנו חושבים לעבור לגור יחד בקיץאבל יש לי המון מחשבות לגבי הקשר, לאור העובדה שלאורךהקשר היו לי גם רגשות (שלא התממשו או נחשפו) כלפי ידידה קרובה שלי.זה יצר לי המון רגשות אשם מול החברה ובלבול פנימי.לפני שבוע העניין שיתפתי את חברה שלי בהתלבטויות והיא היתה בהלם ונורא נפגעה.שיתפתי גם את הידידה (שגם הופתעה) וסיכמנו לנתק את הקשר. לפחות עד שנבין מה קורה.זהו כרגע החברה מאוד רוצה שנהיה ביחד ונתקן את הכל. אני לא מצליח להחליט מה אני רוצה בדיוק. מצד אחד מרגיש נורא אשם, ורוצה שחברה שלי תהיה מאושרת. מצד שני נורא מבולבל עם הרגשות כלפי הידידה.כרגע החלטנו שניקח פסק זמן כדי שנוכל לעבד הכל בנפרד.קשה לי מאוד להבין מה אני באמת רוצה.מה דעתך?

ד"ר אורן חסון
להיות החלטי
26.06.2011 • 00:57

מיכאל יקר,
נדמה לי שמה שאתה אומר לי הוא "שמע, אני לא יודע מה אני רוצה. תגיד לי אתה, בבקשה, מה אני רוצה."היו לך המון מחשבות לגבי הקשר, ועוד לא גיבשת דעה. וגם זה סוג של החלטה. יתכן ששנים אחר כך תתחרט על כך. אולי בצדק, ואולי שלא בצדק – לעולם לא תדע מה היה יכול לקרות במשהו שלא נתת לו לקרות. ויתכן גם שאם תישאר איתה תתחרט אחר כך, ואולי בצדק, ואולי שלא בצדק, כי אז לא תדע מה היה קורה אחרת. ההחלטה היא שלך, ונכון שההתלבטות עוד יותר קשה כי גם השהייה היא סוג של החלטה, כי היא משפיעה לרעה על הזוגיות שתצמח לך עם החברה שלך אם תחליט להישאר בסופו של דבר. אני יכול רק להפנות אותך אל אחד הטיפים השבועיים שלי, מתאריך 20.8.2010, תחת הכותרת "איך להיות החלטי?"

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083