פחד אבֵּד שליטה ביחסים

תאריך פנייה: 18.03.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דפנה
גומר בחוץ
18.03.2006 • 19:09

דר' חסון שלום!בת 45 גרושה+1בוגר.נמצאת מזה כשנה וחצי בקשר אנטימי עם גבר נשויבן 50.מערכת היחסים מתאימה במתכונתה הנוכחית לשני הצדדים.התקשורת הזוגית טובה ומספקת יש המון כבוד הדדי הערכה ונושאי שיחה מעניינים ,מפגשים סדירים ומרתקים וסקס מעולה.יש רק דבר אחד שמעיב על הקשר ומפריע לי: בזמן הסקס חברי בוחר לגמור בחוץ.אני מרגישה שזה מאוד פוגם בקרבה ובאנטימיות בננו ושוחחתי איתו על כך לא אחת.תגובתו היתה חשש מהריון לא רצוי למרות שבתחילת הקשר בננו עדכנתי אותו שהלכתי לגניקולוג ואני מוגנת בהתקן תוך רחמי ובגילי הסיכוי להריון קלוש ביותר וגם אם יקרה פנצ'ר זה יסתיים בהפלה היות ואין לי שום תוכניות להרחבת המשפחה.להערכתי זה מגיע ממקום של פחד מקרבה אמיתית ואנטימיות. לאחרונה העזתי לעשות איתו מין אנאלי שבא ביוזמתי כדי לבחון את התנהגותו המינית וגם אז הוא לא חרג מהרגלו.כלומר התרוץ של חשש להריון לא רצוי הוכח כתרוץ!השאלה שלי אליך כפסיכולוג היא :מה לדעתך המניע הפסיכולוגי אצל גבר שמקרין אלי תשוקה בוערת, משיכה,התנהגות מינית ללא שום עכבות הכוללים נשיקות ,ליקוקים,חיבוקים ,ליטופים,שינה משותפת ומחובקת כל הלילה הצהרות אהבה והפתעות של מחוות קטנות ויפות ובכל זאת בשיא האקט המיני בוחר לגדוע את שיא הקרבה והאנטימיות ולגמור בחוץ? שאלתי אותו אם גם עם אישתו הוא נוהג כך והוא טען שלא כי היא עברה קשירת חצוצרות דבר מאוד תמוה בהתחשב בגילה הצעיר 35 ואני תמהה מאיפה העכבות האילה? מה יכול להיות מקורן? האם זה קשור במשהוא בי?ומה ניתן לעשות מעבר ללשוחח איתו כי את זה כבר עשיתי בכל הוורציות האפשריות והוא בוחר להתעלם בחיוך.לי זה מאוד מפריע עד כדי רצון לסיים את הקשר.

ד"ר אורן חסון
רק שהיחסים ביניכם לא ישנו מסגרת
20.03.2006 • 19:13

דפנה יקרה,
לפי הבנתי, הייתי אומר שהוא פוחד פחד מוות מכך שתכבלי אותו. הוא לא סומך על אף אחד בעניין ההריון העתידי שלך, והוא לא משאיר שום סיכוי למקרה בעניין הכנסה אפשרית שלך להריון (העובדה שהמוני ילדים חבים את לידתם למשגל נסוג אינה קשורה לעניין הזה; מדובר בתחושת הבטחון שלו). העובדה שהוא נהג כך גם במשגל האנאלי, כנראה מגיעה מכך שהוא הרגיש צורך להיות עקבי, ולטשטש את הרגשות האמיתיים שלו. אני לא חושב שזה דבר שאת צריכה ליחס לו חשיבות, כי אני לא בטוח שהוא ידע איך לנהוג במקרה הזה, ופשוט המשיך לעשות מה שהוא עושה איתך גם כך.לפיכך, אם את עושה מאזן של יתרונות וחסרונות של להיות איתו, וגם של המאזן הרגשי, קחי בחשבון, אולי דווקא במאזן הרגשי, ולא במאזן של טוב לך או לא טוב לך פיזית, את העובדה שהוא פוחד מאד מכך שתקשרי אותו אלייך. כנראה שנוח לו מאד איתך, אבל רק במסגרת שבה אתם נמצאים ביחד, וכשהוא בטוח שאין סיכון שהיחסים ביניכם ישנו מסגרת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083