הפלה: זכות ההחלטה של האם
מבולבלת
הריון או הפלה
⌄
שלום
ותודה מראש על תשומת הלב.אני בת 37, נכנסתי להריון מהחבר שהיה לי בידיעה מלאה שזה מה שהוא ואני רוצים. היינו חברים חודשיים (הכרנו בעבר לפני שנים). לאחר שנודע לו שהריתי, הוא נבהל וביקש שאעשה הפלה ואינו רוצה להיות עימי בקשר. אני מתלבטת. לא יודעת אם כדאי להמשיך את ההריון ולגדל את הילד/ה לבד (ויש באפשרותי) או להפסיק את ההריון ולתת צ'אנס לזוגיות אחרת, בידיעה שיתכן ולא אוכל להרות שוב (לדברי מספר גניקולוגים שמכירים יותר את מצבי). מה לעשות? ידוע לי שכל החלטה שאקח היא גורלית - בין אם לגדל ילד ולהפוך לחד הורית, או להפסיק את ההריון ולקחת סיכון שלא אוכל לעשות זאת שוב (למרות שתמיד אפשר לאמץ...) מה דעתך?
ד"ר אורן חסון
הזכות להרות ולהפיל: מה שטוב לך
⌄
מבולבלת יקרה,
נדמה לי שבכל מצב תעדיפי לגדל ילד שלך, על ילד מאומץ. העובדה שלא עשית ילד לבד אלא עם בן זוג, לא נותנת לבן הזוג שלך להורות זכות זהה לשלך. הוא ידע מה הוא עושה מחד, ההשקעה והסיכונים הם בלעדית שלך מאידך, ולכן גם זכות הקביעה שלו על הפלה או על גידול הילד אינה זהה לשלך, אלא מינורית מאד, וכשאתם בקונפליקט, הרי זו זכותך הביולוגית להמשיך את ההריון הזה. כך שכרגע, הוא לא רלוונטי להחלטה שלך.מה שנותר הוא שאת צריכה להחליט מה עדיףלך. האם תרצי להפיל, על כל הסיכונים הכרוכים בהפלה: בשאלה אם תוכלי להרות שוב, ובשאלה מתי תמצאי זוגיות חדשה טובה, ועם האפשרות האלטרנטיבית לאמץ מתישהו ילד, לבד או ביחד (ולהתמודד עם כל הביורוקרטיה האדירה הנלווית לכך), או שתבחרי להמשיך עם ההריון הנוכחי, כאשר אז ודאי לך שאת עושה את זה לבד. החלטה לא פשוטה כלל, והיא תלויה בעוצמת הרצון שלך בילד, ובנכונות שלך ובנחישות שלך להתמסר לגידול ילד, גם אם לבד, ביחס למחיר שאת יודעת שתשלמי על כך בזה שאת דוחה, ככל הנראה, את הגעתה של הזוגיות הבאה שלך.