פחד להרגיש אהבה - מה עושים?
אור
לא יודע מה אני מרגיש
⌄
שלום,
אני בן 24, יוצא עם בחורה בת 21 כבר חודשיים. בהתחלה נדלקתי עליה מאוד, היא יפה מאוד ומושכת, וקצת שיחקה איתי משחקים כשהתחלנו, לא התקרבה כל כך בקלות. רציתי אותה מאוד ולאט לאט הקשר התחזק. העניין הוא שעכשיו אני לא יודע אם אני מאוהב בה. היא מאוהבת בי ואומרת שהיא לא יכולה להפסיק לחשוב עליי, ואני עדיין לא יודע. כיף לי איתה, הסקס טוב, אבל אני לא מצליח להגיע איתה לתחושה של קרבה, למרות שאנחנו מדברים הרבה והיא די נפתחת אליי. לפעמים בא לי להגיד לה שאני אוהב אותה אבל אני ממש לא בטוח שזה מה שאני מרגיש. בעבר היו שלי שתי מערכות יחסים, בשתיהן זה אותו מצב כמו עכשיו - הן אהבו אותי מאוד ואני לא הייתי שלם עם הקשר. בשני המקרים אני חתכתי. אולי אני לא יכול לאהוב. היה לי קשר אחד נוסף עם בחורה שמבוגרת ממני בעשר שנים, כלפיה היו לי רגשות חזקים כי היא מעניינת ומרגשת, אבל אני לא רוצה להיות עם מישהי מבוגרת ממני בכל כך הרבה שנים.מה דעתך? אני כבר מתחיל לחשוב שאולי אני לא יכול לאהוב.תודה.
ד"ר אורן חסון
כשאתה, אולי, "פוחד" להרגיש...
⌄
אור יקר,
אני לא בטוח שאתה לא יכול לאהוב. קח בחשבון שיכול להיות שמרוב שאתה מתלבט וחושב, אתה מתקשה להתחבר למה שאתה מרגיש. יכול גם להיות שאתה לא מרגיש את מה שאתה מרגיש באותן עוצמות שאתה רואה אחרים סביבך מרגישים, או בת הזוג שלך מרגישה. אל תצפה להרגיש אותו הדבר, כי זה מביא אותך לחשוב עוד יותר, ולפחד עוד יותר שמא אתה לא יכול לאהוב – ואז תרגיש עוד פחות את מה שאתה כן מרגיש.אם היא טובה לך, תקל על עצמך, ולך עם זה. ואם אתה מרגיש ברגע מסויים איתה שכייף לך, נסה לפחד פחות להתחבר לזה. אל תחכה ל"אהבה", אם יש לך בת זוג שמוצאת חן בעיניך, אוהבת אותך, ושאתה רוצה להמשיך להיות איתה בקשר. אולי זה זה האהבה...