התמודדות עם טלטלות רגשיות בזוגיות
איתי
זוגיות חדשה
⌄
ד"ר חסון שלום,
חברתי ואני התחלנו לצאת בחודש האחרון, שנינו בני 21 בצבא.יש לה המון ידידים וגם לי הרבה ידידות.היא מדברת עם הידידים בצורה מעוררת קנאה ולמרות זאת אני לא אומר על זה כלום, אני משתדל לא להתייחס לזה יותר מידי כי אני מבין שהם רק ידידים.אני אוהב אותה מאוד והיא אוהבת אותי, אנחנו מתרעים הרבה אבל יש לה מצבי רוח קשים שגורמים לי להרגיש ממש רע, חוסר התייחסות לפעמים ויחס מגעיל ולמרות זאת ברגעים הללו אני מנסה להתעלם מזה ולתת לה את הזמן שלה ואחר כך זה משתנה, יש לציין שלאחר המקרים האלה היא מבינה שהתנהגה לא בסדר והרבה פעמים מתנצלת.בזמן האחרון היא מתרחקת, היו לה שני קשרים רציניים ובשניהם בגדו בה והיא טוענת שהיא לא יכולה לסמוך על אף אחד.לפני שבוע היא נכנסה למצב רוח קשה, היא לא רצתה לדבר היא ביקשה להיות לבד, לא רצתה לענות לטלפונים שלי ודיברנו בסמס. היא אמרה שהיא לא יכולה לסמוך עליי ושזה לא אישי ושהיא לא רוצה להפגע בעתיד.ניסיתי לדבר איתה ולהסביר לה שהיא לא יכולה לעצור את החיים בגלל העבר ושאני אוהב אותה ובחיים לא אפגע למרות שאני מבין שקשה לה לסמוך על זה.מה אני אמור לעשות? איך אני אמור להתנהג? איך לגרום לה להאמין בי?תודה מראש.
ד"ר אורן חסון
השפעות של טלטלות רגשיות
⌄
איתי יקר,
עושה רושם שאתה עושה את הדברים הנכונים. אלא אם יש לה סיבה שאתה סייעת לה, להכנס למצב רוח קשה ולהתרחק ממך. סבלנות, אורך רוח והסברים שאתה נותן הם הדבר הנכון. קח בחשבון שייתכן שהיא פגועה מדי מכדי שזה יצליח, גם אם תהיה מלאך. יכול להיות שהיה לכל זה רקע אישי שיוצר פגיעה גדולה עוד יותר וחוסר אמון רב יותר בעקבות מה שקרה לה במהלך הקשרים הקודמים שלה. וקח בחשבון שיכול להיות שיש דברים שהיא לא מספרת לך עליהם, כדי שלא לפגוע בך, או כדי שלא לפגוע במקום שבו היא כן רוצה שתהיה – שזה אולי בקצב שלה, בזמן שהיא רוצה, ואולי – אולי גם שלא תהיה בזמן שהיא לא רוצה אותך. באופן טבעי, כשהיא בטלטלות רגשיות, היא רואה יותר את עצמה מאשר אותך.כל זה ניחושים. מכיוון שהיא לא יציבה רגשית, אתה מהמר, ועושה רושם שאתה עושה זאת בדרך הנכונה. בהצלחה לך.