פחד להידחות: איך להתמודד?

תאריך פנייה: 23.01.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אלמונית
דילמה קשה
23.01.2010 • 22:55

אני וחבר שלי פרודים עוד מעט קרוב ל3 שבועות שהפרידה בוצע בדרך מאוד מוזרה הוא פשוט הפסיק להתקשר -- אני יסביר מה היה לפני -- הוא היה מבולבל -- ולא דיבר איתי כמה ימים אני אמרתי לו שאם הוא רוצה לחתוך שיעשה זאת הוא אמר שהוא לא מתכוון לפרידה הוא מבולבל פשוט לא יודע מה הוא רוצה - לאחר מספר ימים שהוא לא דיבר איתי גיליתי שאחת הסיבות לבלבול זה שהקאס התקשר באמצע הלילה ולא רציתי לענות לאחר מכן היחסים היו שבוע שלם לא ברורים נפגשים בערב ישנים ביחד קמים לעבודה אבל במשך היום לא מדברים -- ואז לפני שבועיים הוא לא התקשר פשוט = בתקופה שזה היה לא ברור רק הוא היה מתקשר ואני לא מתקשרת אליו כמובן כי אני גם ככה פגועה מכל מה שמתרחש ---השאלה שלי --- אם אני פועלת נכון --- מצד אחד אני רוצה לתקשר או לשלוח הודעה אבל עוצרת את עצמי ואומרת הוא לא רוצה אותי יותר ולכן הפסיק להתקשר מצד שני אני אומרת שהוא יתקשר ויבין שהוא באמת מאבד --- זאת דילמה קשה מה לעשות ....להמתין לו או להתקשר? אני באמת שבורה ופגועה

ד"ר אורן חסון
כל כך פשוט להחליט כשיודעים, נכון?
24.01.2010 • 01:40

אלמונית יקרה,
נדמה לי שכבר שאלת את השאלה, וקיבלת תשובה מאת ד"ר רבקה נרדיכאן.היא ענתה לך, וביקשה ממך להנהיג את הרגשות שלך בעצמך, ולקחת 'מנהיגות רגשית', ובתגובה השבת שזה לא האגו שלך שגורם לך לא להתקשר, אלא הפחד. אני מסכים עם ד"ר נרדי – האגו והפחד הם שני הבטים של אותו הדבר. את פוחדת להידחות, וזה עניין של אגו, אלמונית. יתכן ששניכם משחקים משחק של אגו, ושניכם מפסידים. מצד שני, יתכן ששניכם חושבים שאולי הצד השני באמת לא רוצה, ומשחקים משחק של פחד – הפחד להידחות. יתכן אפילו שאחד מכם צודק (טוב, לפחות אם זה המשחק שלו, הוא כנראה טועה). אבל בדיוק לכן את צריכה להחליט ממה את פוחדת יותר, מלאבד אותו או מלהידחות. עד עכשיו פחדת יותר להידחות. אם תמשיכי כך, הסיכוי להפסיד אותו יילך ויגדל. ואם תקחי על עצמך מנהיגות רגשית, אולי תקבלי דחייה, אבל גם אולי תשיגי אותו, גם אם לא בתנאים שלך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083