האם האהבה מובילה לאומללות?

תאריך פנייה: 23.01.2010 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
דנה
תודה לכל מי שעונה
23.01.2010 • 12:33

שלום רב,
אני נמצאת במערכת יחסים 9 חודשים ואני מאוד מבולבלת וחוששת.ההורים שלי לא אוהבים את ההתנהגויות של חברי ,את אופן מחשבותיו ,את אופן חייו .הם כל הזמן מסבירים לי שזה לא בשבילי,בגלל שאני רואה גם את מה שמפריע להם ואני די מבליגה עם זה ,אבל כן מספרת להם . אני כאילו בראש יודעת שזה נגד מה שהם לימדו אותי ולכן אני מספרת להם ומתייעצת איתם ,כי אני חושבת שהם רוצים בטובתי גם ומכירים אותי ממש טוב.אני מרגישה מצד אחד שהוא הבן אדם בשבילי , אך מצד שני יש התנהגויות שאני לא מקבלת אותם בראש שלי ואני כל הזמן אומרת לו את זה - אבל הוא מנסה להצדיק את דרך ההתנהגות שלו כנכונה ולא כל כך מקשיב באמת לדעות אחרות.לדוגמא :אנחנו ניסע לארץ אחרת להגיש מסמכים לעלייה לשם.במסמכים שנגיש יש חוק שצריך לגור תקופה של שנה ביחד או להיות בעל ואישה - כדי לעלות ביחד.לא אכפת לו לשקר לרשויות שם לגבי החיים שלנו . אני לא מוכנה לשקרים כאלו , אני חייה אחרת , ראיתי אחרת במשפחה שלי ואני פשוט המומה מזה ובכלל אני לא יודעת מה לעשות !!????!!הוא אדם שיכול לשקר בקלות , להמציא משהו רק כדי להשיג את מה שהוא רוצה - אני ההפך הגמור אני צריכה שהכל יעשה לפי חוק ,לפי הנכון , לפי מה שצריך .בנוסף, הוא מאוד לא פנקטואלי ויכול לאחר ולא להודיע .הוא יכול לא להופיע בלילה ולא להתקשר להודיע לאדם קרוב שמחקה לו. - אני ממש ההפך, אני חיייבת להודיע, אני חייבת שלא ידאגו לי.אני לא יודעת איך נוכל לחיות ככה ביחד???? עד עכשיו זה לא הפריע לי כל כך כי חיינו בנפרד כל אחד ולא היו לנו דברים משותפים לבצע יחד.אני לא יודעת איך התאהבתי באדם שכל כך שונה ממני!!!! אני לא יודעת איך להמשיך הלאה?סיפרתי הכל לאחי ולהורים שלי - והם כולם מרגישים שהוא לא בשבילי - האם הם אובייקטיביים? לעתים אני מרגישה שהם סתם נגדו כל הזמן אחרי הסיפורים שלי.אז אני לא יודעת אם להקשיב להם או לא ?!!?הראש שלי מעותת לי משהו ,שהלב לא מוכן לקבל.וסתם שאלה על חברה שלי ,האם אדם שחיי עם הורים והם בני 60 ואחות יצאה מהבית - האם מסיבה כזאת שאדם צריך לשמור על הוריו - האם יכולים לתת לו פטור לגמרי מהצבא?????תודה לכל מי שעונה לי , אולי אפשר לשנות את ההתנהגות שלו? אני חייבת את ההתייעצות הזאת .

ד"ר אורן חסון
לרמות את כל העולם. את כ ל העולם!
24.01.2010 • 01:25

דנה יקרה,
למרבה הצער, האהבה יכולה למשוך אותך לאדם שתהיי אומללה איתו. את חייבת להסתכל מעבר לזה. האהבה תלויה במשיכה, היא תלויה בכריזמה של הצד השני, והיא תלויה בתקוות שלך. וברור לך שהמשיכה והכריזמה הם עניין חיצוני, שאולי מעידה על הגנים הטובים שלו, ועל הסטאטוס החברתי שלו אבל לא על יכולת השיתוף שלו. והתקוות שלך יכולות להיות תלושות מהמציאות, בעיקר אם את מצפה שהוא ישתנה ויתאים את עצמו לתפיסת העולם שלך. לפי מה שאת מתארת, כנראה שזה לא יקרה.הוא מוכן לרמות את כל העולם למען ההצלחה שלו, ואת תמימה מדי. את חוששת, כי את פוחדת שיום אחד הוא עלול להרגיש שהוא מוכן לפגוע בך ולרמות גם אותך למהן משהו שהוא רוצה מאד. והגדרת את זה לכן מאד נכון: הלב (רגש!) מאותת משהו אחד, והראש (הגיון!) משהו אחר. כנראה.... כנראה שאת צריכה ללכת עם הראש שלך, דנה. הריח שאת מריחה הוא ריח לא טוב. קראי את המכתב הזה שוב. שאלי את עצמך למה את מאוהבת בו ומדוע את חוששת כל כך. שימי בטבלה בצד ימין את הסיבות שגורמות לך להימשך אליו, ובשמאל את הסיבות שגורמות לך לחשוש. נדמה לי שבצד שמאל תמצאי יותר נושאים הקשורים לשיתוף, לאמון ולבטחון בקשר.והעובדה שאת שואלת בכלל על ההסבר שנתן לך על הפטור שקיבל מהצבא מעידה יותר מכל על זה שאת לא בוטחת בו.אי אפשר לשנות את ההתנהגות שלו. רק הוא יכול. אבל בשביל זה הוא צריך באמת לרצות לעשות את זה. אני חושש שעצם המחשבה שלך שאולי את מספיק חשובה לו כדי שבאמת ירצה לשנות, תגרום לך נזק. אני לא יודע, אבל חושש.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
דנה
לרמות את כל העולם. את כ ל העולם!
28.01.2010 • 14:16

תודה רבה לך ד"ר אורן חסון .