פורקן מיני גברי: מה צריך לדעת?

תאריך פנייה: 11.08.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דנה
הדילמות
11.08.2011 • 09:48

שלום,
נשואה 6 שנים יש לנו 2 ילדים מאז ומתמיד בעלי לא נחשב (בעיני!) טיפוס מיני כלומר הוא יכול לא לקיים יחסים שבועות תמיד הרגשתי משהו לא בסדר עם זה. אני נראית מצויין ואף פעם לא היתה לי בעיה בלקיים איתו יחסים נהפוך הוא אני מאוד נמשכת אליו. השבוע "טפסתי " אותו בלילה מול האינטרנט מאונן..... זאת לא היתה הפעם הראשונה. רק שבפעם הזאת לא התעלמתי ואמרתי לו שזה מאוד עצוב מה שאני רואה.....לא יודעת מה לעשות????? איך להגיב לזה?????? מרגישה מושפלת ברמות וכול הביטחון שלי ירד. אני מגיעה למסקנות שכנראה הוא לא ממש נמשך אלי...בקיצור אני בסרט ואשמח לעזרה.

ד"ר אורן חסון
פערים מיניים
11.08.2011 • 21:55

דנה יקרה,
גברים זקוקים לפורקן מיני, בין אם הם מיניים יותר או פחות, כי הם צריכים לפרוק את ייצור הזרע שלהם. זו הפיזיולוגיה של גברים, שיוצרת פליטה של תאי זרע ישנים, והתחדשות. זה יכול לקרות ביחסי מין, זה יכול לקרות בקרי לילה, וזה יכול לקרות באוננות. העניין הוא שלפעמים נוח יותר לגברים לעשות זאת באוננות מאשר ביחסי מין, כי בגברים הצורך ב"יחסים" תוך קיום יחסי מין הוא לפעמים מטלה, כי זה עניין רגשי, כי זה תלוי במה שהצד השני מרגיש, וכי זה יכול לגרור אחריו או דחיה, או התנהלות זוגית מתמשכת יותר ממה שהם באמת רוצים באותו רגע, שזה פורקן.מה שאני אומר הוא שאני מבין מדוע את מרגישה מושפלת, ונתקלתי בזה פעמים רבות, אבל עם זאת, בדרך כלל זו תחושה מוטעית, ולפעמים אפילו תוצאה של אי הבנת הפיזיולוגיה הגברית. אבל את צודקת בכך שאת אומרת שאת רוצה ומוכנה, ומפריע לך שהוא מעדיף לעשות זאת לבד, ולא חושב עליך. זה לא בהכרח שהוא לא נמשך אליך, כי יכול להיות שביחס לנשים אחרות הוא נמשך אליך מאד. אבל אולי הוא פחות מיני, כך שהוא נדרש לזה פחות ממך. זה יכול לקרות, כי יש גברים כאלה, בדיוק כפי שיש גברים שהם נמוכים מנשים. בדרך כלל זה הפוך, אבל לפעמים זה קורה. אולי, אם תשימי זאת בפרופורציה, יהיה לך קל יותר לדבר על זה איתו בפתיחות. ועוד – קיימת האפשרות שיש לו רתיעה מינית מסיבות אחרות. אולי כדאי ללכת לטיפול מיני, כדי שתבינו שניכם בדיוק היכן אתם עומדים. זכרי שכדי לשכנע אותו בזה, תצטרכי לומר לו שזה לא כדי לבקר או לשפוט אותו, אלא כדי ששניכם תבינו טוב יותר מה באמת קורה, אולי אפילו למה, ושתהיו מתואמים מבחינת הציפיות. אם הוא יהיה בטוח שאת נשארת איתו למרות הכל, יהיה לו קל יותר ללכת איתך לשם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083