יחסים לא יציבים: מה עושים?

תאריך פנייה: 10.08.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מודאגת
טיול...
10.08.2011 • 23:52

שלום
ד"ר...אני בת 21 ועם דברים בראש שתמיד מטרידים אותי. יש לי חבר 3 שנים והקשר ביננו לא כל כך טוב אנחנו רבם הרבה שנינו עקשנים ולא מצליחים להסתדר. נפרדנו כמה פעמים אבל תמיד חזרנו אחרי פחות מיום, יש ביננו משהו מאוד חזק מבחינה נפשית שמונע מאיתנו לקחת החלטה סופית.הכיוון שלי הוא להפרד כי אנחנו פשוט לא מתאימים...וגם הוא לדעתי רוצה להפרד.למרות זאת נראה שנוח לו להיות איתי.הוא בן 24 סטודנט...שכבר המון זמן מתכנן לעשות את הטיול שלו אחרי צבא עם חבר לחודשיים...מה שמדאיג אותי..שסופסוף זה קורה...הוא נוסע ממש עוד כמה ימים.אני אוכלת סרטים על בגידות ועוד כל מיני דברים שיקרו לו בטיול עם בחורת...אני לא יודעת איך להוציא את המחשבות האלה מהראש שלי.זה מטריד אותי בלי סוף ולא נותן לי להמשיך בעיסוקי היום יום.שיתפתי אותו בזה אבל זה לא הרגיע אותי..זה רק מעצבן אותו שאני מזכירה את זה כל הזמן...האמון שלי בו לא חזק.למרות שלא קרה כלום שצריך לפגוע באמון.אני לא בטוחה שניפרד בגלל שכבר הרבה זמן ניסינו ותמיד חזרנו.ובגלל זה מאוד קשה לי עם הנסיעה הזו. למרות הכל...כנראה שאני עדייין מאוד אוהבת אותו..........מה אתה חושב...

ד"ר אורן חסון
כשהוא ייסע בכל מקרה
11.08.2011 • 21:52

מודאגת יקרה,
מכיוון שהקשר ביניכם אינו יציב, ומכיוון שהכיוון שלך הוא להיפרד כי אינכם מתאימים, נדמה לי שהרצון שלו לצאת לחו"ל למרות התנגדותך הוא הגיוני, לא? – כי מה יש לו להפסיד? ואולי, מה יש לו להרוויח אם יישאר? ממילא את בדרך להיפרד ממנו, וממילא אתם לא מסתדרים.מה שאת אומרת בעיקר הוא שאת לא בטוחה במה שקורה. שאת כועסת על אי הסכמות, ושאת חוששת מכך שהזוגיות אינה יציבה. אולי אינכם בשלים לזוגיות שבה אתם יכולים לוותר זה לזה כדי שלצד השני יהיה טוב. אולי אינכם בשלים לזוגיות שבה תרגישו בטוחים מספיק. אולי אתם בודקים כל הזמן שהצד השני אוהב אתכם, ומלחיצים, מה שיוצר בצד השני את התחושה שמנסים להשתלט עליו (או עליך, כלומר).אני מבין שהוא נוסע בכל מקרה, כך שכנראה שלא תוכלי לעשות משהו. אני מבין גם את הכאב, ואת הכעס על שהוא עשה זאת למרות התנגדותך. אבל אולי אחרי, תוכלו לבחון הכל מחדש, ולראות מה קרה (בעת שהיה שם), ומה שיקרה בעתיד. ואולי תצליחו לייצב את היחסים שלכם על הבנה, ויתורים ונתינה הדדית. אולי. אם תמשיכי לכעוס עליו, כנראה שזה לא יקרה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083