ריבים יומיומיים: עצה לזוגיות

תאריך פנייה: 11.08.2011 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
מבקשת עצה
מש' של הבעל שמעיקים על נישואים!!
11.08.2011 • 11:21

שלום,
אני בת 25,נשואה שנה וחודשיים.יש לנו תינוק מקסים. ברוך ה' עובדים,לומדים ומנסים להתקדם כמו כל זוג צעיר,על אף הקשיים שהמדינה שלנו מערימה.הוריו של בעלי גרושים.אמו נישאה בשנית לבן אדם שלא אוהב את ילדיה . מדובר במשפחה מאוד לא חמה לילדים(חלקם),יש אפליה מאוד קשה לרעה מצד אמו של בעלי כלפי בעלי שבאה לידי ביטוי:ביחס,בזה שלא מארחים(כל פעם בתירוץ אחר),לא עוזרים כלכלית(בניגוד למשפחתי),לעומת זאת ל 2 האחים האחרים היחסמ ע ו ל ה.אני לא מתה עליהם באופן כללי על אחים שלו. כל אחד הזוי בצורה אחרת.לאחרונה,החיים שלנו הפכו ל ס ר ט בגללם. אני כל הזמן מבקשת ממנו שייתרחק ממשפחתו,שהם מזלזלים בו,פוגעים,מתייחסים אליו כאל סוג ב'-דבר שלי מ א ו ד כואב.הוא לא מצליח להבין למה אני מתערבת ומעירה לו.אני באה ממשפחה חמה ומלוכדת שעושים אינסוף למען הילדים. בנוסף,בעלי מרבה לדבר איתם בטלפון,לספר דברים(הם מתחקרים ברמות-במיחוד אחותו שמייעצת עצות טיפשיות, היא "יושבת" טוב כלכלית). לי כבר נמאס,הוא לא מקשיב וממש לא מעוניינת להמשיך כך.אנחנו רבים כל יום.מה דעתך?

ד"ר אורן חסון
רבים כל יום
11.08.2011 • 21:56

מבקשת עצה יקרה,
את מעלה הרבה מאד דברים, ואני מבין שהבעיה מאד מורכבת. לא רק בגלל היחסים שלו עם משפחתו, או שלך איתם, אלא בעיקר היחסים שלך עם בן זוגך. אני כותב זאת לא רק בגלל הסיומת שלך "אנחנו רבים כל יום", אבל היא בהחלט אינדיקציה טובה לזה. אתם זקוקים ליעוץ זוגי. לא כדי לפתור את הבעיות המשפחתיות, אלא כדי לפתור את מה שביניכם. אתם משתמשים במשפחות כדי להאבק זה בזה, כי זה תרוץ טוב להיות "צודק" או "לא צודק". אלא שזה אומר שיש לכם קשיים בתקשורת, ואתם זקוקים להיות מסוגלים לפתוח את הדברים ביניכם באופן שלא יהיה טעון כפי שהוא עכשיו, להיות מסוגלים לזהות את הצרכים שלכם, ולשים אותם במרכז במקום יחסים עם אחרים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
מבקשת עצה
מש' של הבעל שמעיקים על נישואים!!
12.08.2011 • 08:14

תודה, אציין כי 99.9999 מהריבים הם עליהם. זה לא אומר שיש לו בעיה בהבנת מוסד הנישואין?

ד"ר אורן חסון
תקשורת ואחריות
12.08.2011 • 17:37

מבקשת יקרה,
אני מבין מתגובתך שהיית רוצה שאגיד שהוא לא בסדר, ויכול להיות שזה נכון. אבל גם אם אגיד זאת המון פעמים, לא תוכלי לעשות עם זה דבר. אני מנסה לומר לך משהו שתוכלי להשתמש בו, וזו המשמעות של העובדה שאתם רבים, שהיא אומרת קודם כל שיש לכם בעיה בתקשורת. כי את לא מבינה אותו ולא מקבלת את דבריו, וגם כי הוא לא מקבל את אלו שלך. יתכן שלו היית עושה זאת אחרת, הוא היה מבין טוב יותר את מוסד הנישואים. אפשר לשפר את התקשורת הזוגית ואת ההבנה ההדדית של הצרכים שלכם בעזרת יעוץ זוגי. ואם את לא מקבלת אף אחד משני המשפטים האחרונים, או את שניכם, את בעצם אומרת שאין שאין לנישואים הללו סיכוי. גם אם קשה לך, אני לא חושב שאת רוצה להאמין בזה, ולכן זה אומר שאת צריכה לעשות מעשה. אל תחכי לו, ואת תחכי לאף אחד. את רוצה שיבין אותך ושיראה את עולם הזוגיות אחרת, ואת רוצה שתפסיקו לריב, קחי אחריות. בשבילך, לא בשבילו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083