פורנו וזוגיות: התמודדות עם האתגר
גילי
חבר שלי צופה בפורנו..
⌄
בוקר טוב.
אני כבר שבוע עסוקה במחשבות ומוטרדת מהמצב הזה.
יש לי חבר, אנחנו יחד שנה וחצי, עוברים לגור יחד עוד כמה ימים. אוהבים מאוד אחד את השניה. חבר שלי מכבד אותי, דואג לי, וגם אני לו.
ואז, לפני שבוע, דיברתי איתו על חברה שלי שאסרה על חבר שלה לספק את עצמו... ואז חבר שלי אמר לי ״איזו חצופה היא! איך היא אוסרת עליו דבר כזה?״
כמובן שחברה שלי באמת מגזימה, אבל איכשהו הדיון עם חבר שלי הגיע לזה שהוא התוודה בפניי שהוא רואה סרטי פורנו כשאני במחזור/ או בימים שאנחנו לא נפגשים. הייתי בהלם. זאת אומרת, עד עכשיו לא חשבתי על זה יותר מדי, הנחתי שאולי הוא עושה ביד מדי פעם אבל לא חשבתי שזה נעשה מול סרטי פורנו של נשים ערומות!!
מאז אני אוכלת סרטים.
אני פשוט עצובה. אני בחורה יפה, אני מושכת...קצת חסרת בטחון וזה גם לא עוזר. הסקס בינינו מעולה...
העובדה שהוא מסתכל על בחורות אחרות יפיפיות ובתנוחות שונות ומשונות פשוט מרגיזה אותי. ומענג את עצמו מולן- זה פשוט מעציב אותי. וזה מגיע למצב שכשאנחנו לא נפגשים בערב אני אוטומטית חושבת ״הוא בטח יראה פורנו הערב״... וגם לפעמים אני פוחדת להתקשר מחשש להפריע לו באמצע אקט סוער עם המחשב.
אני מבינה שנהייתי אובססיבית לגבי זה. זה פשוט לא מניח לי. ושום הסבר רציונלי כמו ״זה מה שגברים עושים״, ״זה לא אומר עליך כלום״ וכו׳, כל ההסברים לא עוזרים לי. כי רגשית אני מוטרדת, אז הרציונל לא עוזר לי. אמרתי לחבר שלי שזה מציק לי, אבל הוא אמר שאני צריכה להתמודד עם זה ושהוא לא עושה שום דבר פסול (משמע הוא לא מתכוון להפסיק). זה ויכוח אבוד מראש.
מה אני אמורה לעשות כדי להפסיק לחשוב על זה? כבר שבוע שלם אני ככה.
אני רוצה לפתור את זה ולא יודעת איך.
ד"ר אורן חסון
פורנו - איך להתמודד עם זה?
⌄
גילי יקרה,
ההסבר ה"רציונלי" שעליו כתבת, הוא משהו שלא רק את צריכה להתמודד איתו. אבל מצד שני, יש לגיטימציה ומקום גם למוטרדות הרגשית שלך מהעניין, ובן זוגך לא נותן לזה מקום. זה עניין מורכב מאד, שכן קשה לאונן ללא הפעלת הדמיון, ובדמיון תהיה שם תמיד מישהי, ומתישהו זו לא תהיה את. זו דרך הדברים. האם זה משנה אם בדמיון שלו זו תהיה מישהי מהדמיון בלבד, שזו בדרך כלל מישהי שהוא מכיר, או צילום שיוכל להביט בו, של בחורה שהוא לא מכיר? אני לא יודע. לפעמים אולי מוטב שזו תהיה מישהי שאינו מכיר.פורנו זה עניין מורכב עוד יותר, ובעיקר משתי סיבות שונות - האחת היא הדרך שבה גברים לומדים לראות נשים כתוצאה של צפייה מגיל צעיר מאד, ולעיתים קרובות צעיר מדי, ושבגללה הסקס הופך לפעמים להיות צורך אקרובטי או מכני וחסר רגשות (מעבר להבדל הטבעי בקשר בין רגש לסקס שקיים בין גברים לנשים), ונשים הופכות להיות כלי לשימוש גברי, והשניה היא אידיאולוגית יותר - ניצול נשים בתעשייה הזו, ויש נשים שזו הסיבה העיקרית לתיעוב שלהן מהפורנו, ולהתנגדות לשימוש בו. ועוד צד אחר הוא שאמנם יש גברים שהדמיון שלהם מספיק עשיר כדי לאונן בהצלחה, אבל יש גם גברים שזקוקים לגרוי מסיבי יותר כדי לגמור, והפורנו מספק להם את זה.אני מניח שתתקשי למצוא גבר שגם יהיה מיני וגם אינו מאונן בשעות הפנאי, וזה מתסכל. כי זה אומר שאת נשארת עם התחושות הלא טובות שלך, וצריכה להתמודד איתן. זה מרגיש לך אולי כאילו הוא במאבק כוחות איתך, ולא נותן מקום לרגשות שלך. אולי גם זה נכון. אבל יתכן גם שהוא מנסה להסביר לך שהוא לא רוצה להבטיח לך משהו שהוא באמת לא יוכל להתמודד איתו.פתיחות ביניכם יכולה לעזור, גם אם היא לא קלה, כי את מגיעה עם מטען רגשי לא קל, והוא יבוא לשיחה על זה ממקום של "זה אישי, זה אינטימי, לא קל לי לדבר על זה" וגם ממקום של "אני נורמלי, ותצטרכי להבין את זה" - מה שינסה להוביל אותו להצבת גבולות. שיחה טובה כזו צריכה להיות מתוך מקום שבו תנסי להבין באמת את המיניות הגברית, על הצרכים שלה, ותתני לה מקום כך שהוא לא ירגיש שאת שופטת אותו ואת צרכיו, כי זה יסגור אותו, ושהוא ייתן מקום לתחושות שאת חווה בהקשר הזה. זה לא אומר שהדברים "ייפתרו" במובן הרגיל של העניין, אבל זה אומר שתוכלו להרגיש שהצד השני מכבד אתכם, את הרגשות ואת הצרכים, וגם זה בעל משמעות מאד גדולה. - זו שיחה שלא כל זוג יכול לעשות, ואולי גם לא בכל שלב בחייו, כך שייתכן שתאלצי לנהל את רובה עם עצמך, ופה ושם לדבר איתו על תובנות ומסקנות בקצרה - סוג של שיחה מתמשכת עם נגיעות בכל פעם, וגם היא מתוך כבוד הדדי ונסיון להבין ולהסביר, ולקיים תהליך שבו את מבינה שדברים לא נפתרים באופן מיידי ולומדת לחיות עם זה בשלום.