לקח עם תג מחיר: טיפים לזוגיות
דנה
ניכור
⌄
אנו נשואים כ12 שנים+3. בשבועות האחרונים אני סובלת מניכור מוחלט מבנזוגי , שהחל עקב תקרית (בזמן אירוע משפחתי כעסתי עליו לעיני האורחים - מה שבד"כ לא קורה). מאז הוא מנוכר בצורה קיצונית והודיע שנמאס לו מה"אלימות שאני מפגינה כלפיו" . אציין כי למה שהוא קורה אלימות הוא "את מדברת בקול" "את הופכת להיות פרחה בת 17". מה שעצוב שבקרב החברים אני נחשבת מי ש"מכבדת את בנזוגה". אני בחוסר אונים מוחלט. אציין גם כי אני בהריון ("מצטער, אני לא מתחבר להריון שלך"). קשה לי. תודה!
ד"ר אורן חסון
לקח עם תג מחיר
⌄
דנה יקרה,
הוא מן הסתם מקצין כדי ש"תלמדי לקח", ואולי גם את הקצנת ועשית זאת באופן פוגע ופומבי כדי שהוא ילמד לקח על מה שעשה או שלא עשה באותה תקרית. והדרך של "ללמד לקח כדי שילמד/תלמד אחת ולתמיד" היא דרך מסוכנת, כפי ששניכם רואים, וכעסים מעלים אמירות ופגיעות שאינן מכבדות את אומריהן לא פחות משאינן מכבדות את הנמענים שלהן. יש לכם שלושה ילדים ואת בהריון נוסף. מן הסתם יש בבית גם לא מעט לחצים, וקשה לכם להתמודד עם זה, ולאחרונה יותר קשה גם להתמודד זה עם זה. אני לא חושב שאת כבר שוקלת להיפרד, ואולי גם בגלל ההריון. אם את רוצה שיהיה לכם סיכוי לחיים שפויים, לכו ליעוץ זוגי. משבר כמו שלכם יכול לעבור גם ביניכם לבד, אם תדעו לבקש סליחות כראוי, ואם תדעו שלא להתחשבן בסליחות כשם שאתם צריכים לדעת שלא להתחשבן בעשייה. אבל עושה רושם שאתם בשלב שעלול להפוך לקריטי מאד, ואני לא בטוח בכלל שתדעו להתמודד עם זה לבד. הוא עלול להחריף עוד יותר ודי בקלות. חשוב שתלכו ליעוץ זוגי כדי ללמוד להתמודד עם מחלוקות, וללמוד לרדת מהעץ מבלי לנסר את הענף שעליו אתם יושבים.