רופא פוריות ונישואים: מה לעשות?

תאריך פנייה: 25.07.2018 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דינה
התאהבתי ברופא
25.07.2018 • 13:11

שלום רב,
אני צריכה עזרה ודעה מהצד.בת 31 נשואה 12 שנה באושר ללא ילדים. אחרי חיפושים ארוכים מצאנו רופא פוריות שמתמחה בבעיה שלנו (אין אחד אחר באזור שלנו). משם הסיפור כמעט מוכר. התאהבתי ברופא שלי. אף פעם לא התחלתי אתו או רמזתי משהו. להפך אמרתי לעצמי שזה יעבור וזהו. כל הפגישות שלנו עוברות באווירה קלה של צחוק. במפגש אחרון קרה משהו מוזר, צחקנו עד הדמות על רופא אחר שטיפל בי, והוא נישק אותי, אני המשכתי... לא יודעת למה, לא בדיוק נתתי לעצמי דין באותו רגע. עצרתי אותו ודיברנו פתוח יום למחורת, הסברתי שאני מאוהבת ומרגישה קירבה עליו, אך יחד עם זאת נשואה ולא רוצה המשך. הוא התנצל, אמר שגם הוא כנראה ראה בי משהו שלא מקבל בבית... אז דיברנו, הוא הציעה לי להחליף רופא... אמרתי לא (כי אין מישהו אחר מבין כמו הוא).עכשיו השאילה, מאז הנשיקה אני לא מפסיקה לחשוב עליו ולפנטז כל מיני דברים.... חיי זוגיות עם בעלי גם נפגעו, אני רק כועסת עליו כל הזמן. הרופא כנגד מתנהג כאילו לא קרה כלום, ואני מנסה לעשות בגישות אתו קצרות מאוד... כרגע אין רופא אחר באיזור ואין אפשרות להחליפה. איך אני אמור להתנהג איתו? והכי חשוב איך להפסיק לחשוב עליו?

ד"ר אורן חסון
טיפול זוגי וטיפולי פוריות
27.07.2018 • 15:31

דינה יקרה,
הרופא הזה הפר כל קוד אתי מקצועי. הקושי עם רופאים, ועיקר עם רופאי נשים או רופאים הקשורים לפוריות הוא החשיפה של הלקוחה כלפי הרופא, מה שיוצר אשליה שי אינטימיות, שבקלות יכולה להפוך לקשר אינטימי. רופא שלא יודע לעשות את ההפרדה הזו, לא צריך להיות רופא, כי הוא מועל בתפקידו, ממש כפי שמטפל נפשי צריך לדעת לשמור על עצמו ולא לתת לאינטימיות לכאורה שנוצרת, להפוך לאישית, או מורה או מרצה באוניברסיטה עם תלמידיו.לדעתי, אם זה אפשרי, אתצריכהלהחליף רופא. הפגיעה שהוא פגע בנישואים שלך היא קשה, והסיכוי הגבוה יותר, אולי, להצלחת טיפולי הפוריות כי הרופא הזה מבין יותר מאחרים (לדעתי, אין דבר כזה), לא שווה את פרוק הנישואים שלך, שאולי לא יקרה עכשיו, אלא בעוד שנתיים שלוש. לדעתי, את צריכה להניח למה שהיה, ולשקם את היחסים שלך עם בעלך שנפגעו – גם אם אתם לא הייתם רבים. על אחת כמה וכמה שזה לא רק ריחוק, אלא מועקה שהצטברה אצלך ויוצאת כלפיו. אם את רוצה להביא ילד למשפחה בריאה – על זה את צריכה לעבוד. כלומר, המשימה שלך היא לא "להביא ילד" אלא "להביא ילד למשפחה בריאה" – וכך את צריכה לראות את זה.קל לסטות מהמסלול הזה, וזה מה שקרה לך. את צריכה לחזור אליו.והדרך להחליף רופא? – אם את מבינה את הצורך, התחילי להיות יצירתית. שמתי לב שנתת שתי סיבות שונות ללמה את לא רוצה להחליף אותו. האחת – כי אין מישהו אחר מבין כמו הוא, והשניה – אין כרגע רופא אחר באזור ואין אפשרות להחלפה. לולא היה אפשרי להחליף רופא, לא היית כותבת שאין מישהו אחר שמבין כמוהו. לכן, נראה לי שאת יותר לא רוצה מאשר רוצה.מה שאני מנסה לומר לו הוא שיש לזה מחיר, ושאת צריכה להסתכל על ריצה לטווח הארוך. אני יודע עד כמה זה קשה כאשר מדובר ב"משימה" כמו להביא ילד. אבל חשבי גם על זה. ואם צריך – טיפול זוגי הוא חשוב.כל תהליך טיפולי הפוריות יכול להיות מאד לא פשוט לבני הזוג. גם כך, אני בדרך כלל ממליץ ללוות אותו בטיפול זוגי. על אחת כמה וכמה במקרה הזה. ואם את חוששת מגילוי של עניינים מיותרים – אני לפחות יוצר גם פגישות בנפרד, על פי הצורך (ואחת כזו לפחות מיד בהתחלה). אפשר לדבר על זה עם המטפל הזוגי גם בשיחה בנפרד, כבעיה שיש לפתור אותה.ראי בבקשה את הדף שלי עלטיפול זוגי בעת טיפולי פוריות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083