פורום: תגובה על תרחישים בזוגיות
איה
תרחישים אפשריים .
⌄
או: ניסיון מקוון לפעול לפי העצה שלך + מסקנות....שלום אורן.אני בעלת השאלה הזאת:http://www.starmed.co.il/Forum/?ForumID=93&MsgID=544043לגבי בן זוג מבוגר ממני ב- 20 שנה.אמרת לי לשבת ולעשות תרחישים. אז עשיתי...תרחיש ראשון.. עוד חמש שנים. לפני כחמש שנים עזבתי את בן זוגי בן החמישים ומצאתי לי בן זוג בן 31 וחצי. יפה, צעיר, עשיר, חכם, איש שיחה וכל הדודות מרוצות... הוא הפך להיות חברי הכי טוב ויש לנו וילה מפוארת שמאכלסת שלושה ילדים מושלמים כלב וחתול. אנחנו חיים באושר ועושר עד סוף הדורות, ואני שוקלת 52 קילו.אוקיי שכחתי מהתרחיש הזה. מה זה פה הוליווד?תרחיש שני...עוד 5 שנים. לפני חמש שנים עזבתי א בן זוגי בן החמישים ומצאתי לי בן זוג יפה עשיר וכל הבלה בלה בלה וכל הדודות מרוצות... אחרי שנה, כשפגה ההתלהבות וההתאהבות, גיליתי לצידי מישהו שלא יכול לתפוס את אותה המשבצת של "החבר הכי טוב". אולי יש לו כמה חסרונות. אולי הוא קצת שיטחי ועסוק בבניית הקריירה שלו. אולי אני מרגישה קצת נטושה עם שלושת הילדים המושלמים שלנו לבד בווילה (טוב, מותרקצתלפנטז, לא?) ואולי.. אולי הוא דווקא בסדר ורק אני קצת לא יכולה לסלוח לעצמי על זה שעזבתי את החבר הכי טוב שלי לטובת משהו פשוט ונוח יותר... רק בגלל פחד מהתרחיש הבא:תרחיש שלישי....עוד 15 שנה. נשארתי עם בן זוגי הנוכחי. יש לי שני ילדים בתחילת גיל ההתבגרות... ושני ילדים בוגרים של בעלי שלאחר נישאינו נוצר בינינו קשר טוב (אפשר לקוות). בעלי איש אהוב ויקר, יצא הבוקר להתעמל על חוף הים, ולא עלינו לקה בליבו. הוא יצא מזה, רק שמאז שהוא יצא מזה הוא הפך תלוי מאוד בתפקודים פיזיים... כעת אני אמא לחמישה ילדים המבוגר שבהם (בעלי) בן שנתיים.... אני חשה שאיבדתי את בן זוגי היקר ונהייתי מטופלת במישהו אחר... לא האדם שנישאתי לו. אני כועסת על עצמי.. כועסת שלא בחרתי במשהו פשוט ונוח יותר.. לא מסוגלת לחשוב על התרחיש הבא..תרחיש רביעי.. עוד חמש שנים. לפני חמש שנים נפרדתי מבן זוגי בן ה 50 ומצאתי לעצמי בן זוג אחר. בן 31 וחצי. יפה צעיר חכם וכל הדודות מרוצות. אחרי שלושה ילדים מושלמים ווילה מתגלה אצלו מחלה קשה וחשוכת מרפא. המחלה מתפשטת לאט לאט תוך כדי דילדול של כל היכולות הפיזיות והמנטליות. כעת אני אימא לארבעה ילדים. המבוגר שבהם (בעלי) הוא בן שנתיים.אגב, זה לא תרחיש דימיוני. לצערי משהו כזה קרה באמת לחברה טובה שלי......אורן, יש אין ספור תרחישים.. אני לא יכולה מרוב תרחישים.... ואני גם יודעת ואם אני לא יודעת אז בן זוגי טרח להזכיר לי שהכי סביר סטטיסטית זה תרחיש מספר 3...אבל אני לא יכולה לעשות את ההחלטות שלי היום על בסיס מה שאני חושבת שיהיה בעוד 15 שנה..... מי יודע מה יהיה מחר?
ד"ר אורן חסון
תשובה שאת שלימה איתה
⌄
איה יקרה,
אני מאד מודה לך על שטרחת לפתח את התרחישים המקסימים בניסוחם שלך, ושפרט להוליוודי שבהם (ובינינו? לפעמים גם הוא), הרי הם מציאותיים, יכולים להתרחש ויכולים שלא, כי כפי שאמרת, יש אין ספור תרחישים.ונדמה לי שבסיומם, גם אם לא אמרת זאת במפורש, נתת את התשובה שאת שלמה איתה. אני מאחל לך כל טוב.