גמילה מפורנו: טיפים ושינוי התנהגות
אנונימוס
התמכרות לפורנו ברשת ואשה שמרגישה נב
⌄
שלום רב
לך,אני נשוי באושר לאישה מקסימהאבל... יש לי בעיה שאני סוחב איתי מלפני הנשואים.אני מציץ הרבה בתמונות של נשים ברשת.כבר בנעורי יצא לי להביט בתמונות של נשים עירומות ברשת ולגרות את עצמי. לפני הנישואים הפסקתי והצלחתי לא לחזור לזה אך כמה חודשים אחר כך שוב חזרתי לזה.הצלחתי שוב להפסיק, הרבה זמן כבר לא עשיתי זאת אך שוב עשיתי זאת לפני יומיים (להסתכל על התמונות...).אני צריך לציין שאני לא רוצה לעשות זאת ומעבר לדחף הרגעי והנקודתי שיש לי אני לא רואה בזה שום דבר טוב. אני מרגיש תמיד מתוסכל מכך שאני חוזר לזה שוב ושוב.אני מרגיש שאני הורס לנו את הזוגיות המושלמת והורודה שיכולה להיות לנו (ויכולה להיות כי אני באמת מאוהב בה... וטוב לי איתה מכל הבחינות הנפשיות והפיסיות, ואני חושב שגם לה טוב איתי).לפני כמה זמן אשתי גילתה התכתבויות שלי עם בחורות.היה הרבה עצב,הרבה בכי,הרבה מאוד צער, בעיקר על שפגעתי בה ובאמון שנתנה בי.היא היתה כל כך קסומה כשנתנה לי להסביר ולדבר ולהבטיח שאם שוב ארגיש ככה אומר לה ושלא אסתיר ממנה דברים.כל כך שמחתי שאני חי לצידה, הרגשתי בטוח מכל רע.הרגשתי מעין סליחה וחזרה לשגרה עם קבלות חדשות.לאט לאט עם הזמן הדבר קצת דהה ושוב היא גילתה שהצצתי בפורום שלא הייתי צריך להציץ בו.שוב אותו דבר...היא כעסה נורא והתאכזבה עוד יותר.ובצדק.גם אני התאכזבתי מעצמי.כשדיברנו וניסינו להבין מה הבעיה היא נתנה לי הזדמנות (כבר בפעם המי יודע כמה) לומר לה את כל מה שאני מסתיר ממנה. אבל התביישתי לספר על המבט בתמונות של בחורות.לבסוף כמובן היא גילתה, וכשחשדה נתנה לי פתח לומר לה בעצמי. רציתי לומר כבר הכל אבל מרוב פחד ובושה לא ניצלתי את ההזדמנות הזאת והיא אמרה לי מה גילתה. הפעם זה כבר היה הרבה יותר חמור... ואני יודע למה.למרות שאולי מבט על תמונות של בחורות הוא לא חמור כמו לדבר עם נשים אחרות הפעם הפגיעה היתה הן בגלל שהפרתי את האמון ולא הייתי כן איתה. והן בגלל שהיא נפגעה מכך שיש לי כאילו צורך להביט על נשים בתמונות.אני באמת אוהב אותה. באמת שליבי יוצא אליה.באמת שטוב לי בלב לדעת כל רגע שהיא נמצאת איתי ושאחיה לצידה לנצח.באמת שהיא יפה בעיני, כיף לי להביט בפניה ולראות אותה מחייכת. כיף לי להסתובב איתה ברחוב (היא חתיכה...).עכשיו גם אם היא תעשה מעבר למצופה ותסלח לי ותתן לי צ'אנס להתחיל מחדש הרי שהיא כבר פגועה ממני. גם מכך שהיא לא יכולה להאמין לי וגם מכך שהיא מרגישה שהיא לא מושלמת בשבילי.מה עלי לעשות?אני רוצה להוכיח את אהבתי אליה אבל אני חושש שהאמון שלה בי כבר לא יהיה מה שיכל להיות לפני כן.אני יודע שאני הרסתי בעצמי אך אני נואש ומוכן להקריב הרבה (מותר לומר "הכל"?) כדי להחזיר את הגלגל ולו במעט לאיפה שהיינו קודם.כמו"כ איך אבטיח שצליח להיגמל מזה להבא?אודה לתגובתך,עלה והצלח בסיועך לכל.אנונימוס
ד"ר אורן חסון
גמילה מפורנו ומחוייבות לאשה
⌄
אנונימוס יקר,
נקלעת להתמכרות, וכאן באמת המכשלה העיקרית של אתרי הפורנו. לפעמים קשה לצאת משם, גם כשיודעים שצריך ושזה מזיק לקשר הזוגי, וזה מה שקרה לך. הסיכון הנוסף של השוטטות באתרי הפורנו הוא הזמינות והמעבר משם לצ'אטים ואתרי הכרויות שבהם מגבירים את הריגושים על-ידי מפגשים עם אנשים בשר ודם, גם אם הם לכאורה וירטואליים, כי נוצרות אופציות חדשות וממשיות.כדי להשיג את אמונה של אשתך, אתה צריך לחייב את עצמך באופן שיהיה אמין בעיניה, וכרגע זה לא קל. אתה גם צריך להגיע למצב שבו יהיה באמת סיכוי שתשתנה, ותצא מההתמכרות הזו. אני מציע, לכן, שני דברים. האחד - הפנה אותה למכתב שלך כאן באתר, ולתשובה שלי. בכלל זה גם תשובה שלי למירב, כמה שאלות למטה, והקישור לתשובה הוא כאן:http://www.starmed.co.il/Forum/Msg/569983והדבר השני: לך לטיפול שיעזור לך להתגבר על זה. כמובן בידיעה של אשתך. כמובן בעידוד שלה. חפש פסיכולוג ביהייביוריסטי, ואולי קוגניטיבי. כאן הסיכוי לשינוי, אנונימוס, וזה גם הסיכוי לכך שאשתך תראה שאתה מתכוון לשנות, ואכן עושה צעדים ממשיים בדרך.