פורום: מכתב ארוך מדי
רומיה
מבולבלת וזקוקה לחידוד
⌄
שלום רב
אני נמצאת בקשר מזה 4 חודשים עם בחור המבוגר ממני ב10 שנים אני בת 24 עוד מעט והוא בן 34 הבחור מקסים באמת עם לב ענק אני מכבדת מאוד את הכנות שבו ואת העובדה שהוא תמיד נרתם לעזרת חבריו ומשפחתו בחור עם נתינה גדולה. הקשר ביננו זורם באופן איטי ממה שאני רגילה אבל מאידך זה גם מאוד נעים לי כי בעבר הייתי במערכות יחסים מאוד סוחפות מהירות ובאותה מהירות גם הרגש התנדף לי מאותם גברים מדהימים שיצא לי להכיר וסיימתי את אותן מערכות יחסים . הבחור מאוד מוצא חן בעיניי אין ספק שפיתחתי כלפיו רגשות אפילו הכרתי אותו למשפחתי מה שהיה לי מאוד לא קל לעשות אבל רציתי להראות לו ולי שאני רצינית לגמריי לגבינו וגם להרגיע קצת את אמי שהיה לה חשוב מאוד לראות מי הבחור שאיתו אני מבלה את רוב זמני ,אציין שבעבר הייתי במערכות יחסים ארוכות ולא הבעתי רגשות וגם אם כן לא הייתי שלמה איתם אני מטבעי אדם לא רגיש קשה לי מילולית בהבעת רגשות כמו אני אוהבת אותך או אתה חסר לי וכאלה קל לי יותר בכתיבה או בהבעת מעשים שמעידים על כך שגם בעבר לא יצא לי לעשות כ"כ כי הייתי בתפיסה שאני כ"כ מושלמת ואני אומרת את זה בציניות שהגבר שאיתי צריך להודות רק על העובדה שהוא איתי מה שהבנתי שילדותי וטיפשי לחלוטין ולאחר הפרידה האחרונה שלי החלטתי שליחסים הבאים אני מביאה עימי בגרות נפש שאתן בלי לחשוב מה אקבל בתמורה ואהייה יותר אני זה מאוד קשה לי אבל אני עושה זאת כי חשוב לי להוכיח לעצמי שאני מסוגלת להשתנות ולהרגיש יותר נשית וזוגית מבעבר . בכל אופן לענייננו הבחור שלי לא הכיר להוריו עדיין באופן רשמי אלא במפגש אקראי לאחיו כן הכיר אותי וגם לכל חבריו אנחנו מבלים יחסית הרבה אבל לא במסגרת של בילויים שהוא יוזם אחד על אחד אלא יותר ארועים חברתיים כגון ימי הולדת של חבריו וכו' אני זו שיוזמת יציאות אישיות שלנו או פינוקים כאלו ואחרים ואין לי בעייה עם היוזמה כי מטבעי אני בנאדם מאוד אסרטיבי שאוהב ויודע לקחת מושכות אבל חסר לי מאוד הפידבק הזה אני גם מאוד בדעה שגבר שבאמת רוצה עושה הן אם זה במילים או במעשים והבחור שלי לא דברן גדול יש לו נכות רגשית הוא אמנם חם ואוהב לגעת ולשאול כל הזמן לשלומי אבל ברמת האני מרגיש שטוב לי איתך או אני אוהבת אותך או את חסרה לי זה פשוט לא משתחרר לו חשוב לי לציין שדיברתי איתו על זה פעמיים באופן שלא משתמע לשני פנים והבהרתי שאין לי בעייה ליזום אבל אני רוצה להרגיש גם מיוחדת בעיניו ע"י כך שיזום גם בשבילי דברים והוא מטבעו אדם מתגונן והוא חשב שדיברתי על נושא הרגש וישר אמר לי שהוא לא יכול לשקר לי ולומר שהוא מאוהב בי כי זה לא נכון לומר זאת עדיין וגם לא מרגיש בנוח להכיר אותי להוריו באופן רשמי שזה משהו שמעסיק אותו ודיבר עליו גם עם חבריו הטובים לקבלת ייעוץ הייתי דיי המומה מהבחירה שלו במילים כי לא דיברתי על זה בכלל ,אציין כי אני בעצמי מעולם לא אמרתי לו שאני אוהבת אותך או משהו כזה וגם הבהרתי שהפעם שלקחתי אותו להוריי הייתה בגלל לחץ שהפעילו עליי וגם כי החלטתי שאם לא אעשה מעשה אז לא ייפלו לי אסימונים בנוגע אליו ואלינו ורציתי לראות כיצד מגיב למשפחתי והם אליו כי זה משהו שמאוד חשוב לי בגבר שלי . בנוסף הוא עבר איזה משבר בעבר עם האקסית שלו וזה לדעתי משהו שהפר את אמונו בנשים כי מאז הוא לא הכניס לטענתו אף אשה אליו הביתה אני לא מוכנה לקחת את ז כעול עליי אמרתי לו באופן חד משמעי שאני בקלות יכולתי לוותר אחרי המשברים שעברתי לוותר על אהבה הכוונה אבל בחרתי שלא לעשות זאת כי אני יודעת מי אני ומה אני שווה ומה יש בי לתת ולקבל ולכן למרות שבעבר לא צלחתי אני מסתכלת קדימה ואם הוא בוחר בדרך הקלה ולא יכול להכיל אותי ואת רגשותיי אין לנו מה לעשות יחד . הוא דיי התנער מהשיחה הזו כי כבר קמתי ורציתי ללכת ואמר שהוא מצטער שכוונתו לא הייתה להרחיק אותי שכיף לו איתי מאוד והוא נהנה איתי יותר מאשר עם כל הנשים הקודמות שלו שאני מדהימה אבל שיש לו בעייה עם להיפתח רגשית ושהוא מבקש שאתן לזה לנו קצת זמן אמרתי לו שאין לי בעייה לתת זמן יש לי בעייה עם לבזבז זמן על בנאדם שנותן לי הרגשה כאילו איתי ובלעדיי זה היינו הך ובנוסף שאני משקיעה בו משאבים ואנרגיות ולא זוכה ליחס שווה הוא אמר שהוא ישנה את זה ועכשיו מבחינתי הוא בתקופת ניסיון אחרונה . יש לציין כי לי יש בעיית אגו קשה והכבוד העצמי שלי חשוב לי יותר מכל דבר אחר אני מבקשת את עזרתך צר לי שהארכתי במילים פשוט חשוב היה לי להעביר את התוכן המלא של המצב שתוכל לתת לי חוות דעת מקצועית .אשמח לכל תגובה בעניין :) תודה מראש .
ד"ר אורן חסון
גם אני התבלבלתי
⌄
רומיה יקרה,
מכתבתך גם ארוך מדי, וגם קשה לקריאה בהעדר סימני פיסוק. אם אתפנה, אשוב אליו.