פורום ייעוץ זוגי שאלות על זוגיות
מירב
לא מצליחה להמשיך הלאה
⌄
שלום
ד"ר,
כבר עברו 6 חודשים מאז הפרידה עם האקס. הקשר נותק לחלוטין. הייתי שלמה עם הפרידה עד לפני חודש כאשר שמעתי שהוא בקשר חדש ומאושר.
מאז אני לא יכולה לישון.. בוכה הרבה וכועסת בפנים. חשוב לי לציין שהוא זה שיזם את הפרידה. בתוך תוכי יודעת שהכל לטובה אבל קשה לי מאוד לדעת שהוא לא אהב אותי כמו שהוא אוהב אותה.
במקום להתעסק בלצמוח ולהיות אופטימית אני עסוקה רוב היום עם מחשבות עליהם.
לא מצליחה להוציא אותם מהראש!!!
כועסת ולא מבינה איך יכול להיות שהוא זה שפגע בי ודווקא הוא מוצא ציק צק מישהי חדשה.
אני לעומת זאת לא מצליחה לצאת מזה, לא זכיתי להכיר בחור חדש שיאוהב אותי.
נמצאת נורא בדיכאון. מה אני יכולה לעשות כדי לצאת מהמחשבות האלו?
תודה רבהי4
ד"ר אורן חסון
בת כמה את?
⌄
מירב
בת כמה את?
⌄
23
ד"ר אורן חסון
להסתדר עם עצמך
⌄
מירב יקרה,
בגילך, להישאר 6 חודשים עדיין בקשר הקודם, זה קשה, זה מעכב, אבל זה גם לא משהו שהוא מאד חריג. הראש שלך עסוק במחשבות שליליות, שנדמה לי שיש שתי אפשרויות מרכזיות בהן. האחת קשורה בעיקר לעצמך. זה לא שהוא מוצא בת זוג חדשה, כמו שאת לא מוצאת בן זוג חדש, עם תחושה של כישלון וחוסר הצלחה, ואולי גם האשמה עצמית בכשלון הקשר עם האקס שלך. האחרת, קשור אליו, ולכעסים שלך עליו. על האשמות שהיו לו כלפייך, על חוסר הצדק ביחס שלו אליך, ולכן גם על חוסר הצדק בכך שהוא כבר המשיך הלאה, ואת עוד חופרת בעניין הקשר הקודם, שבשבילך אינו פתור, ולא שחררת אותו. אולי בגלל אותם כעסים.כך או כך, בשני המקרים רצוי מאד שתלמדי לדעת לשחרר. במקרה הראשון - להבין מהו מקור חוסר הביטחון שלך, ולנסות לעמת את העמדות השליליות שלך על עצמך עם המציאות, ולשים אותן בפרופורציות המתאימות. הרי, בינינו, גם ללא מעט נשים צעירות מוצלחות פחות ממך, אפילו לפי תפיסתך, יש בן זוג. אז מה בדיוק קורה? האם זו את, או האם זו השקיעה שלך במחשבות השליליות? ובמקרה השני - מה הופך אותך לכועסת כל כך? לנפגעת כל כך? לכעס יש כוח, כי הוא מפעיל, וכי הוא עוזר לך להילחם כשפוגעים בך. אבל לפעמים הוא קיים ועם עוצמות, אבל עובד על ריק, כי אין לו על מה לפעול או על מי לפעול, פרט לאמירה העצמית שלא את אשמה במה שקרה. וכשהוא עובד על ריק, זה אומר שהעוצמה הזו שבה את מרגישה אותו, רובה מיותר, והיה רצוי אולי להפחית 80% ממנו, ולהשאיר ממנו רק קצת.בשני המקרים (שלפעמים מעורבים זה בזה) זה אומר שיש לך מה לעשות כדי ללמוד להסתדר עם עצמך, ולאפשר לעצמך לחיות מחדש - וקודם כל לאהוב את עצמך, ואולי גם להפסיק לחפש תרוצים ש"יעזרו לך" לא לעשות כלום. אם תביני את הסיבות, אולי יהיה לך יותר קל לומר לעצמך שאת ממשיכה הלאה. ואם תתקשי לאורך זמן, אולי הקשיים עמוקים יותר, וכדאי ללכת לטיפול.