פורום ייעוץ זוגי שאלות על זוגיות
ד.ק
ידידה מעבודה
⌄
יש לי ידידה בעבודה שאני רוצה אותה והצלחתי לגרום לה להימשך עלי אבל התחלתי לקבל כנראה רגשות עליה ומאז אני פשוט לא מצליח לבוא ולנהל איתה שיחה.אני עובד איתה באולם אירועים היא גרה בעיר אחרת וזה מקשה עלי מאוד כי עד לא מזמן לא היה לי רישיון בתוקף ועכשיו פשוט אין לי אוטו.אין לי דרך להיפגש איתה אבל מה שמציל אותי זה הטיול שלה לכמה שבועות אחריהם אני מסתדר עם רכב של ההורים.ועכשיו אני חייב עזרה, איך לצאת מהמצב הזה, שאני פשוט לא מצליח להיות אפרקטיבי ומצליח לנהל איתה דו שיח,למשוך איתה שיחות כמו שבערך היו לי פעם.אני אמרתי לה פעם אחת לפני כמה ימים ש"עברתי משהו בחיים שגרם לי להתרחק טיפה אבל עכשיו הכל בסדר" היא שאלה אותי גם למה התעניינה אמרתי לה שזה אישי ואולי אספר לך בעתיד.אמרתי לה את זה כי זה גרם לי להרגיש מוזר מאוד שאני לא מצליח לזרוק מילה לידה ואם יוצאת אז משהו יבש.. ועוד היא כבר התחילה גם להתעלם ממני. אז חשבתי שזה אולי יצליח לגרום לה לחשוב אחרת וזה באמת עזר אבל עכשיו אני תקוע עוד פעם רק בידיעה די בטוחה שהיא יודעת שאני דלוק עליה ואני גם חושב שהיא דלוקה עלי פשוט אין לי איך לגרום לה לצחוק או לנהל איתי דוח שיח וליצור מגע.אני באמת רוצה אותה ואשמח אם תעזרו לי לסובב לי את הסוויץ'.
ד"ר אורן חסון
בני כמה אתם?
⌄
ד.ק
בני כמה אתם?
⌄
זה ישמע מצחיק אבל 22-21
ד"ר אורן חסון
חברות קודם?
⌄
ד.ק. יקר,
אתה מרגיש בחוסר ביטחון מסויים בפתיחה של שיחה איתה, מה שמועצם עוד כאשר אתה חושב שבעצם כרגע אין לך מה להציע לה. אז אולי, במקום להציע משהו בשלב הזה, פשוט תתעניין בה. נסה להכיר אותה יותר, לשאול עליה, על מעשיה, אם הוא אוהבת את העבודה הזו, אולי לומר מה כיף לך בעבודה או מה התוכניות שלך - פשוט התעניינות בה כאדם, ופתיחת קשר "נורמלי" בין אדם לאדם, ולא מיד להטיל עליה או על עצמך את כל האחריות המעשית - "אני רוצה קשר", ואם זה לא הולך, אז את לא מעניינת אותי. אני יודע שאתה לא מתכוון לזה, אבל כך זה נראה כלפי חוץ. אז צור קשר אישי, וכאשר תוכל להמשיך, המשך. אני חושב שאתה חושב שאם תתחילו כך, והיא תראה שאתה לא "מחזר" אחריה בכל הכוח, היא תחשוב שאולי אתה לא רוצה, ואתה עלול להפסיד אותה. אבל אחרי הכל, גם היא מבינה שאתה גר רחוק, ולכן שזה מאמץ. הגיוני לדעת במי מדובר קודם, ושאתה מתעניין בה לפני שתעשה את המאמץ. אם היא אדם רציונלי, היא אולי אפילו תעריך את זה. תוכל למצוא כן למטה פניות לא מעטות של נשים צעירות שמתלוננות כאשר הקשר מתחיל עם סקס בלבד, גם אם זה היה טוב להן בהתחלה, ולא מצליחות לעבור לשלב שבו הוא יתעניין בהן כאדם.