פורום ייעוץ זוגי שאלות על זוגיות
רון
לא מצליח להתגבר על האקסית...
⌄
לא מצליח להתגבר על האקסית... היינו ביחד שבעה חודשים ואני עדיין אוהב אותה. נפרדנו כי הבנו שלא נוכל להיות בקשר רציני, בעיקר בגלל שאנחנו נמצאים במקומות שונים בחיים. ולמרות זאת אני פשוט לא מצליח להתגבר עליה. נשארנו בקשר ידידותי (אולי זאת הייתה טעות) ואני כל הזמן חושב עליה, מתגעגע לחיבוק שלה, למגע שלה... אני מנסה לצאת עם אחרות אבל כל הזמן המחשבות נודדות אליה, ואני יודע שגם היא יוצאת עם אחרים וזה כמו סכין בלב שלי.אני באמת רוצה להתגבר כבר... אני לא חושב שיש סיכוי שנחזור להיות ביחד. הלוואי והיה... היא לא רוצה לנסות. אני רוצה או להחזיר אותה אליי או להיות מסוגל לשכוח אותה כבר. בינתיים אני משתגע...
ד"ר אורן חסון
בני כמה אתם?
⌄
רון
27
⌄
(הודעה ללא תוכן)
ד"ר אורן חסון
כמה זמן חלף מאז נפרדתם?
⌄
רון
ארבעה חודשים
⌄
(הודעה ללא תוכן)
ד"ר אורן חסון
לקחת מפה, ולהעביר לשם
⌄
רון יקר,
מן הסתם, כל עוד אתה חושב שיש סיכוי להחזיר אותה, אתה לא מצליח להפסיק לחשוב עליה, ולכן מתקשה גם להתנתק, כלומר, "לא מסוגל לשכוח אותה". בדיוק כמו אצל עודד, בשאלה שמתחת לך, "הבנו" פרושו "היא החליטה להבין", ואתה נגררת לתוך ההבנה הזו מבלי לרצות בה. אולי אתה צריך לחכות עד שתתייאש לגמרי, כדי להתנתק, אני לא יודע כמה זמן זה ייקח. והשאלה היא האם הדרך הנכונה והיעילה להגיע למקום טוב בחייך היא לחכות עד שתתייאש ממנה, או דווקא להתחיל לקוות למשהו אחר? חשוב גם על זה, כי לחפש תקווה אחרת, זו דרך ריפוי. היא דורשת מידה מסויימת של ייאוש מהקשר הזה, אבל זה בדיוק העניין, נכון? לקחת קצת מפה, ולהעביר לשם, ולהמשיך עוד ועוד.