פורום ייעוץ זוגי שאלות על זוגיות

תאריך פנייה: 29.11.2015 מס׳ הודעות: 1
חיפוש נושא
יובי
צומת דרכים
29.11.2015 • 18:36

שלום,
למעלה משנתיים שאני נמצא עם בת הזוג שלי , אותה הכרתי דרך ידידה שאיך נאמר די ידועה בציבור.
בתחילת הקשר מספר אנשים פנו אליי והתריעו בפניי שכדאי לי להתרחק ואני לא שמעתי בהצעתם למרות שלא חשתי שזו הגדולה באהבותיי,ואף על פי שאני טיפוס שמאוד מפריעים לו דברים מסוג זה , אמרתי לעצמי הפעם זה יהיה שונה אני אתגבר על מה שאומרים אנשים והייתי בתפיסה שבחיים צריך ללכת בדרך הפשרה אם רוצים לקיים חיי זוגיות ומשפחה ולכן החלטתי שלא יהיה זה אני זה שיוותר. יש לציין כי במהלך הקשר שלנו שהוא די ארוך מעולם לא הרגשתי אהבה יוצאת דופן אבל אמרתי לעצמי ככה זה יותר בריא, גם הסקס שלנו מעולם לא הגיע לשיא אבל משום אחרי שנה הרגשתי שנכון לנו לעבור לגור ביחד שכרנו יחד דירה גרנו ביחד וכמובן שחצינו כבר את גבול ההכרותי המשפחתית והחוגים החברתיים. יש לציין כי אני אדם בעל מעגלי חברים רבים והיא פחות כך שזה מייצר אצלה מעט תלות בי. כרגע אנחנוממנהלים חיים של זוג נשוי לכל דבר אך , לאחרונה עולות לי חששות לגבי נכונותו של הקשר הזה אני מאוד אוהב אותה ויכול להיות שמה שסיפרו לי עליה בתחילה נכון הצלחתי להתגבר על זה והיא אדם מאוד חשוב לי ואני ממש לא רוצה לפגוע בה וקיים בי פחד גדול להפסיד את הקשר הזה . אבל כמו שאמרתי לאחרונה צצו חששות ואם לא די בזה פגשתי מישהי שהיא סוג של כל מה שחלמתי עליו, ניכר היה עליה שהיא מעוניינת בקשר איתי למרות שלא שוחחנו על זה באופן ישיר אבל מעז שסירתי לה שאני בזוגיות היא נררתעה ואף מתחמקת ממני , אני חייב לומר שאיני טיפוס בוגדני ולכן סיפרתי לה על כך אבל קיים בי רצון לבדוק את זה והראש שלי חושב רק על זה .
אני יודע שאסור לי לצפות שמשהו כזה יקרה ומצד שני אני חושש לקחת סיכון שאצא קירח משני הכיוונים. אשמח לקבל עצות או חוות דעת על המצב בו אני נמצא.
תודה מראש.

ד"ר אורן חסון
בני כמה אתם?
01.12.2015 • 17:41
בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
יובי
בני כמה אתם?
02.12.2015 • 03:00

אני בן 27 והיא בת 24

ד"ר אורן חסון
הימור על משהו נוצץ יותר
06.12.2015 • 18:28

יובי יקר,
כאשר אתה בזוגיות, ובכל זאת תחפש, אז תמיד תמצא מישהי "טובה יותר", או שלכאורה כך זה נראה. למרות שאתה אף פעם לא יודע איך היא בזמני לחץ, ומה נטיותיה והחירות המינית שלה, והיכולת שלה לתת ולקבל במערכת מונוגמית, ואיך היא מתנהגת בעת כעס או מה מידת הפגיעוּת שלה ואיך זה ישפיע על הקשר שלכם. "סוג של" זה עדיין רחוק מלדעת איך זה באמת. זה אומר שבדברים החיצוניים והשטחיים, שאני לא מבטל את המשמעות שלהם - אבל אלה הם רק הדברים שאתה רואה על פני השטח, ללא כל אותם דברים שאינך יודע ושמניתי קודם, בהם היא מוצאת חן בעיניך. אז זה המצב שבו אתה נמצא. כך החיים. תמיד תמצא דברים שכאלה, ותמיד תצטרך להחליט אם אתה עקבי בדרך שלך, או מהמר על משהו חדש שהוא נוצץ יותר, ואול באמת טוב בהרבה, אבל גם אולי לא.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083