פורום ייעוץ זוגי שאלות על זוגיות
עידן רוזן
ללא ניסיון עבר, חששות לעתיד
⌄
שלום,
אני בקשר ארוך עם חברתי, היא החברה הראשונה שלי ואנחנו יחד מגיל צעיר, החלו דיבורים על חתונה והדיבורים הולכים וגוברים, אני מרגיש חוסר מיצוי אישי ומיני (הייתי חסר ניסיון לפני כן), מפחד שאני מתפשר בגלל פחדים של "להשאר לבד" בגלל איך שאני מכיר את עצמי, בנוסף לכך שאני מרגיש צורך "לראות עולם" ולנסות חוויות מיניות עם פרטנריות אחרות לשם ההתנסות והחוויה. מצד שני יש לי רגשות כלפיה וחושב שהיא בת זוג נפלאה, לעיתים אני מרגיש שאם הייתי עם יותר ניסיון לפני שהכרתי אותה, הכל היה הרבה יותר קל והייתי מרגיש מיצוי אישי ומיני הרבה יותר גדול, מפחד שהתחושות הללו יפגעו בקשר לטווח הארוך. מה דעתך כדאי לעשות ? לפתוח את הכל ולהגיד לה את הדברים ברור שלא בא בחשבון כי זה יגרום לפרידה.
ד"ר אורן חסון
בני כמה אתם?
⌄
עידן רוזן
תשובה לשאלתך
⌄
27 , אנחנו בזוגיות כבר כ 5 שנים
ד"ר אורן חסון
מחשבות מטרידות
⌄
עידן יקר,
במובן מסויים מאד, אתה אומר שבעצם אתה לא בשל מספיק לנישואים. עוד לא השלמת עם ההחלטה של זוגיות מחייבת מכאן ואילך לבת זוג אחת. כמובן שמה שמסייע לזה הוא המחשבה שהיית צריך להתנסות קודם, ושהיה מקל עליך לו היית מגיע לקשר הזה ללא המחשבה שאתה מפסיד משהו.אני רק תוהה אם המחשבה שאתה מפסיד משהו מגיעה בגלל שאתה חושב שאולי יש משהו יותר טוב בשבילך, ושהיית רוצה לבדוק אם אתה מסוגל "לקטוף" אותו, או בגלל שאתה פוחד מכך שלא תהיה מרוצה כאשר המחשבות הללו, על אפשרויות אחרות, ועל התנסויות שהיו לאחרים ולך לא, יפריעו לך להתמסר לגמרי, ואולי בשלב מסויים אפילו להטריד להרחיק אותך מבת הזוג שלך.אני לא מכיר אותך מספיק כדי לדעת מה נכון לך. אני יכול לומר לך שזה עניין של השלמה עם כך שאמנם יש לך חסכים מסויימים (ולמי אין?), אבל שיש לך חיים טובים ומוצלחים ובת זוג טובה, ושיש אנשים שעושים את ההבנה וההשלמה הזו עם עצמם, מצליחים להניח בצד למחשבות שמפריעות להם, ומפנים את האנרגיות לעשייה חיובית בתוך המשפחה ומחוצה לה.האם אתה יכול? - כרגע זה לא פשוט לך. אבל נניח לרגע שהיה לך כפתור קסם שאם היית לוחץ עליו, כל המחשבות המטרידות והמפריעות הללו על מה שאתה מפסיד ייעלמו ברגע וללא מאמץ. האם היית לוחץ עליו? - חשוב על המשמעויות של התשובה שלך.