פורום ייעוץ זוגי שאלות על זוגיות

תאריך פנייה: 08.10.2015 מס׳ הודעות: 1
חיפוש נושא
דנה
איך להתיחס לזה
08.10.2015 • 14:54

אורן שלוםאני ואחותי שגדולה ממני בשש שנים, בקשר טוב. נפגשות אחת אצל השניה לפחות פעם בשבוע . נוסעות ביחד ומדברות הרבה בטלפון. לאחרונה התאכזבתי ממנה. אז ככהכשבעלה היה בבית חולים הלכתי לבקר אותו שם. כאשר אחותי אושפזה פעמיים לניתוח , זה הלכתי לבקר אותה באותם פעמים. אני אושפזתי לנתוח לפני חודשיים ואחותי לא באה לבקר , למרות שהבטיחה. אחרי שהגעתי הביתה היא באה ואף הביאה מתנה קטנה. אני מאוד נפגעתי מההתנהגות הזו . ולא יודעת לפרש אותה. אשמח לקבל תגובה

ד"ר אורן חסון
בנות כמה אתן?
09.10.2015 • 09:56
בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
דנה
בנות כמה אתן?
09.10.2015 • 23:01

אחותי בת ששים ושבע ואני בת ששים ואחת

ד"ר אורן חסון
פגיעות ויחסי אחיות
13.10.2015 • 16:46

דנה יקרה,
יחסי אחים ואחיות הן עניין מורכב, והופך להיות מורכב עוד יותר עם הזמן. היא האחות הגדולה שלך, ולא פעם יש ציפיה ליחס "אימהי" מצד אחות גדולה.אני לא יכול לדעת מה גרם לה לא להגיע לבית החולים. אתן הרי ביחסים טובים ביומיום, ואת דואגת לה והיא לך. האם יש לה "אלרגיות" מבתי חולים ומרופאים? האם תקופת שהותך שם היתה קצרה, והיא היתה בדיוק באותם ימים בלחץ בגלל עניינים אחרים, וסמכה עליך שתתמודדי בקלות כפי שאת מתמודדת בדרך כלל עם קשיים?לא נראה שהיא "לא אוהבת" אותך. גם את לא מאמינה בזה. אבל את שואלת את עצמך אולי שני דברים. האחד, קשור למחוייבות שלה כלפייך - האם אפשר לסמוך עליה כשתהיי בצרה? והשני, קשור ליחסי הכוחות ביניכן - האם את ה"פראיירית" ביחסים ביניכן, זו שמשקיעה ונותנת, והיא זו שמקבלת יותר?אין לי תשובות, כי אני לא מכיר אתכן, ולא מכיר את היחסים היומיומיים ביניכן פרט לכך שכתבת לי שאתן בקשר שוטף וטוב. לכן, אני מחוייב להחזיר את השאלה אליך: אם הקשר שביניכן הוא בדרך כלל של נתינה ועשייה זו לזו, אז אולי אין לך סיבה לדאגה. ואם את מודאגת מהאפשרות שאת היא זו שמשרתת אותה ללא הדדיות, חשבי על זה שוב. האם זה באמת כך? האם זה תמיד כך? האם יתכן שלפעמים אני מרגישה משהו דומה גם מצד אחרים וזו הפגיעוּת שלי בעיקר, ולא משהו שקורה באמת?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
דנה
פגיעות ויחסי אחיות
13.10.2015 • 21:00

תודה על התשובה . בהחלט מספקת ובהרבה מובנים היא נכונה . רק שלא חשבתי לעומק ולא יכולתי לנתח את זה כמו שאתה עשית. נגעת במקומות שגם אני הרגשתי כך . אך לא הייתי בטוחה שהרגשות שלי נכונים . באמת תודה