פורום ייעוץ זוגי שאלות על זוגיות
ש.
מתי נכון לשאול
⌄
שלום,
אני תמיד תוהה מתי הרגע הנכון לברר עם דייט פוטנציאלי מהן כוונותיו לטווח הארוך גם בלי קשר אליי.אם אני מעוניינת בעתיד להתחתן ולהביא לעולם ילד ואני רוצה לדעת מהן כוונותיו בגדול של הצד השני כדי לא לצאת מס' פעמים ולהיקשר ואז לגלות שבעצם אינו מעוניין באותו דבר.מתי זה הרגע הנכון?תודה,ש.
ד"ר אורן חסון
בת כמה את?
⌄
ש. יקרה,
שאלה מעולה. בת כמה את?
ש.
בת כמה את?
⌄
שלום,
בת 40, גרושה +1. כתבתי לך לאחרונה שנפרדתי מבן זוג שלא הצליח לקיים זוגיות ואחרי שנפרד ממני אינספור פעמים למרות שאהב אותי החלטתי לעזוב אותו.בינתיים אנחנו כבר חודש בנפרד ולמרות שעוד קשה לי, אני מנסה להמשיך הלאה סופסוף בפעם הראשונה.הכרתי גבר בן 46, גרוש +1.יצאנו פעמיים והוא מאוד נחמד, איכותי, מושך וכיף לנו יחד. גם בימים שלא נפגשנו מאילוצים שלי בעיקר...הוא מתעניין, מתקשר, מסמס, מתנהג בחום כלפיי. יש לנו המון נושאי שיחה משותפים.בגלל גילי ועקב מה שעברתי אני לא מעוניינת שוב להכיר ולהתאהב בגבר שאינו מעוניין בעצמו בפרק ב' ורצון לילד משותף.אני יודעת שאין בטחונות ואי אפשר לדעת איך יתגלגלו דברים אבל לא בא לי להכניס את עצמי מראש לקשר חסר טעם מבחינה זו למרות שברור שאיתו יהיה לי כיף.לא יכולתי להתאפק (אני יודעת שזו טעות נו...) ושאלתי אותו מה הוא מחפש בקשר והוא אמר שמבחינתו הכל פתוח לכאן ולכאן. הוא גבר שמחפש רק קשר רציני ותמיד היו לו קשרים רציניים של שנים.מבחינתו הוא לא החלטי לגבי עוד ילד. אמר שאם יתאים יעשה עוד ילד ואם לא אז לא.מצד שני, לפי מה שאני קולטת ממנו שנראה שיותר חשוב לו לטייל,לבלות וליהנות מהחיים למרות שהוא אבא למופת ונמצא המון עם בנו.אני מפחדת להמשיך איתו למרות שהוא מאוד מעוניין בי כי אני לא רוצה להתאהב סתם שוב (וזה גבר שקשה שלא להתאהב בו...)מה אני עושה???ובכלל...מתי זה נכון לברר פרטים כאלו?תודה מראש,ש.
ד"ר אורן חסון
לשאול שאלות קריטיות בתחילת קשר
⌄
ש. יקרה,
מכיוון שאת נמצאת במקום שבו אין לך זמן רב לקבלת החלטות, רצוי להבין מה הוא רוצה מוקדם יחסית בקשר. העניין הוא שלפעמים הוא ינסה להתאים את עצמו אליך. למשל, אם הוא מוכן להביא עוד ילד לעולם, אבל עם האשה המתאימה, או לא להביא ילד לעולם, כי זה לא כזה חשוב לו, אם תשאלי אותו מה כוונותיו, יתכן שיענה את מה שהוא חושב שאת רוצה, ולא את מה שהוא באמת רוצה - כי זה לא מאד חשוב לו. העניין הוא גם שלפעמים גבר שתפגשי עלול לא לרצות, אבל ההתנגדות שלו לא מאד חזקה. כך שייתכן שכל עוד אתם לא מכירים מספיק, והוא לא נקשר אליך, אם תעלי את זה מוקדם מדי, הוא יודיע לך שזה לא מתאים לו, אבל לאחר כמה חודשים, או שנה, כשתעלי את הנושא ותגידי שאת רוצה, הוא כן יהיה מוכן. ובתנאי שלא אמרת את ההיפך קודם לכן. כך שכל מקרה לגופו, אבל בגילכם, בהחלט צריך להבין אם אתם באותו מקום מבחינה זו או לא. יש לו ילד, ומותר לך לשאול אותו שאלה כללית על ילדים, כמו למשל: "הנה, יש לך ילד בן 10 (או בן כמה שהוא), ואתה נשמע אבא נהדר. לא היית מאחל לעצמך לפעמים עוד אחד?"זה עניין של ניסוחים, ושל רצון להבין אותו ואת עולמו. ואתם כמובן ממש בתחילת הקשר, ורצוי קודם ליצור את הקירבה. ואין תשובה חד משמעית, כי אם התשובה היא לא, ממילא לא תוכלי לדעת אם היה נכון יותר לחכות עם השאלה אם שאלת מוקדם בקשר, או להפך, לשאול קודם מכפי ששאלת, אם שאלת מאוחר.