פורום ייעוץ זוגי שאלות על זוגיות
צוף
מחסום רגשי
⌄
היי :)
אני עוברת תקוופה של 4 שנים כמעט בהם אני פשוט לא מצליחה להביא שיחות sms בלבד אפילו לא מגיעה לשיחות טלפון ולידי דייט ראשון .
מאוד קשה לי בשיחות הראשונות sms בייחוד שבנים קוראים לי חתיכה ומבקשים שאשלח תמונות שלי .כולם רואים זאת כמחמאה רק בי זה פוגע -כאילו תמיד מעוניינים במראה החיצוני שלי בלבד .
וכניראה שזה בא לידי ביטוי בשיחה ובגישה.
אני מאוד מאוד נחמדה ומתעניינת באדם מולי בשיח אך תמיד באמצע הבן נעלם ואיני שומעת ממנו יותר
זה מרגיש כמו חלום רע שאיני מצליחה לפתור. שלא נדבר על הבטחון העצמי שכבר לא קיים מהדחייות התסכול והעובדה שזה מציק לי לכל אורך היום כל יום.
מתי בנים מאבדים עניין ? כמה עלי להביא מעצמי לשיחה ? לאיזה נקודות עלי לשים לב בעת שיחה עם בחור ?
תודה לך..מקווה שאותך לא הבהלתי ;)
ד"ר אורן חסון
בת כמה את?
⌄
צוף
בת כמה את?
⌄
בת 24
אשמח לתשובה
ד"ר אורן חסון
אשמח להבהרות
⌄
צוף יקרה,
את בת 24, ומדברת על תקופה שמאז גיל 20. אני קורא את המכתב הכואב שלך, אבל קצת מתקשה להבין עד הסוף מהיכן מגיעה הבעיה. את כותבת שאת לא עוברת את שלב הודעות המסרונים. מכיוון שאת כותבת שאת מקבלת מחמאות על המראה שלך, אני מניח שלא התמונות שאת שולחת אולי בשלב הזה מגבילות אותך. אם כך, זה חייב להיות משהו בהתכתבות שלך. האם את יכולה לחשוב מה, במה שאת כותבת, לא מאפשר הגעה לשלב של שיחות טלפון, כפי שכתבת?מצד שני, את כותבת בהמשך על כך שאת מתעניינת באדם שמולך. בזה את אומרת שאת כנראה כן מגיעה לשלב שהוא מעבר להתכתבות במסרונים. אז מה זה אומר ש"באמצע הבן נעלם"? האם תמיד באמצע שיחות פנים אל פנים הם מחפשים תרוץ ונעלמים? כלומר, שאת אפילו לא מצליחה לסיים פגישה ראשונה?אני פשוט לא מבין מה את כותבת לי. אשמח להבהרות.
צוף
אשמח להבהרות!!
⌄
אשתדל לדייק
לרוב בנים לא מתחילים איתי אלא אני איתם.אין לי ברירה כי אם לא זה פשוט לא קורה.למה ? אין לי מושג.. התחושה היא של בזבוז זמן בהתכתבויות מבקשים רק תמונות ועוד תמונות בלי התקדמות וזה פשוט משעמם.אף אחד לא מבקש ממני מס טלפון וזו מגמה ולא אחד.. לרוב אם אני אהיה מעוניינת פשוט אשלוף את המספר בלי שביקש. זה נשמע כאילו מגוחך אבל אחרת פשוט לא קורה כלום שנים. ברור שזה מבאס ומתסכל ופה אני שואלת מאיזה סיבות החוסר מוטיבציה שלהם לדייטים ?
או יותר נכון במה עלי להשתמש על מנת לקדם שיחה לכיוון הטלפון..אני מדברת רק על שיחות .דייטים לא יצא גם לא ראשון וזו בעצם הבעיה.
תודה לךך
ד"ר אורן חסון
תשובות ממי שמכיר אותך
⌄
צוף יקרה,
צר לי על העיכוב בתשובה. האמת היא שקשה לדעת מהי בדיוק הסיבה. יכולות להיות סיבות שונות ומשונות, כאשר אני לא יכול לדעת לגבי אף אחת מהן אם היא נכונה או אפילו סבירה, כל עוד אני לא מכיר אותך ולא דיברתי איתך. ברור שלגברים יש מוטיבציות לדייטים, וכעובדה גם גברים יוצאים לדייטים. השאלה היא אם זה משהו בך, בהתנהגות או באופן התקשורת שלך, או בהעדפות שלך, כלומר, בכך שאת מצליחה איכשהו להעדיף או להגיע דווקא לגברים שהם לא מעוניינים בקשר או לא בסוג הקשר שאת מעוניינת בו, ומן הסתם הם מבינים את זה.יתכן גם שאת נראית לגברים רבים 'קשה להשגה', או מרוחקת ויותר מדי מוצלחת, ולכן הגברים שאת מדברת איתם חסרי ביטחון כדי לבקש טלפון. אבל גם בזה אני לא בטוח, כי דיברת גם על כך שלפעמים כן דיברת בטלפון, מבלי להיפגש קודם, והם לא חוזרים אליך.את צריכה לבדוק את העניין דרך עיניים של מי שמכיר אותך. אחת האפשרויות היא ללכת לטיפול אצל איש מקצוע, ושתוכלו ביחד לבדוק את העניין, את חלקך ואת אופן התקשורת שלך, את האופן שבו את נגישה לגברים או הם נגישים לך, וגם את ההעדפות שלך. אפשרות אחרת היא לפנות אל החברים והחברות שלך ולשאול אותם לדעתם. אני יודע שיש מי שזה לא נוח לו לבדוק עניינים אישיים שכאלה עם חברים, אבל אלו שתי הדרכים שאת חייבת לבחון, כי כאשר את בוחנת את זה עם עצמך בלבד, את נשארת ללא תשובות. ואת חייבת תשובות ממי שמכיר אותך ומוכן לדבר איתך על זה, וממי שאת גם יכולה להקשיב לו.