פורום ייעוץ זוגי שאלות על זוגיות

תאריך פנייה: 28.01.2015 מס׳ הודעות: 1
חיפוש נושא
ליאת
חו"ל
28.01.2015 • 15:40

שלום
לך ד"ר !יש לי זוגיות של שנה וחמישה חודשים. קשר טוב מכל הבחינות.מאז שהכרנו ידעתי שהוא נמשך ליופי אירופאי- בעיקר מחו"ל. אך לא הפריע לי כי אחרי הכל זאת רק דעה והוא לא היחיד שחושב כך.בזמן האחרון חבר שלי היה בחו"ל מספר פעמים ומאז שחזר הוא פשוט לא מפסיק לדבר על כמה הבנות שם וואו. גבוהות, בהירות בקיצור הוא השתמש במילה דוגמניות. לא מפסיק להתרשם במה שיש שם ומזלזל במה שיש פה.למרות שהאמירה היא די כללית ומציאותית (ידוע שהבנות שם מאוד יפות) איכשהו אני לוקחת את האמירה הזאת באופן אישי מדי.מנסה לקחת את זה בקלילות. אחרי הכל הוא פה בישראל איתי... אבל מרגישה קינאה קצת. אני אכן הטעם שלו והוא אמר לי המון פעמים כמה שאני יפהפייה אבל מאז האמירות האלה הביטחון העצמי שלי ירוד מאוד.מה שהכי מפריע לי זאת הצורה בו הוא אומר אותן. כאילו אני איזה חבר טוב שיושבים על בירה ומדברים על בחורות. לא מרגישה חברה שלו לפעמים.רציתי לדעת אם הבעיה היא אצלי ועלי לעבוד על הביטחון העצמי יותר. או שזאת נורה אדומה בקשר שלנו ? האם זה נורמלי שחבר ידבר ככה ?

ד"ר אורן חסון
בני כמה אתם?
28.01.2015 • 19:50
בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
ליאת
בני כמה אתם?
28.01.2015 • 20:02

אני בת 21 והוא בן 25

ד"ר אורן חסון
בני כמה אתם?
31.01.2015 • 17:50

ליאת,את שואלת שאלה חשובה, כי את אומרת שלכאורה הוא מערער לך את הביטחון בכך שהוא מדבר על בחורות אחרות, אבל בעצם, ואת מבינה את זה, את מדברת על משהו אחר לגמרי. את מדברת על חוסר הרגישות שלו, כשהוא מדבר אליך על בחורות אחרות כאילו שאת חסרת רגשות, או שופעת ביטחון. ושני הדברים לא נכונים. אולי כדאי לומר לו, פשוט מהסיבה שהוא לא מבין. יש פה ושם זוגות שמדברים באופן חופשי על דברים כאלה, משני הצדדים, מתוך ביטחון שהכל בסדר, ואוהבים את החופש הזה. אבל לא פעם (כמו בזוגות שמתנסים בחילופי זוגות - שזה מצב קיצוני בהרבה, כמובן), שיווי המשקל שבין ביטחון בצד השני לפגיעות וחוסר ביטחון הוא מאד עדין, וקל להיפגע מזה. את רוצה שיהיה רגיש, אבל הוא צריך לדעת שאת פגיעה כדי שיהיה כזה. אם אף פעם זה לא עלה, לכאורה את סופרוומן בעיניו, שיכולה לשמוע הכל, ולא צריכה פילטרים כשהוא מדבר איתך. אבל בעצם, את לא. לכן גם אולי קצת קשה לך לומר לו את זה, אבל כדאי. בשקט, בזמן שבו אתם בטוב ביחד, ובפתיחות שלך ל"חולשה" שלך, וכבקשה, ולא כתלונה. שיבין שלפעמים זה יותר מדי מכדי להכיל, ושאת מעדיפה שאם זה חשוב לו, שידבר על כך עם חברים. ואולי אפילו שעדיף שגם זה לא. לך עדיף, כלומר. לא הכל את חייבת לדעת, ואת מעדיפה שמדי פעם "ישמור עלייך". וזה בסדר שילמד לקחת אחריות, כמו שאני בטוח שמדי פעם גם את לוקחת אחריות דומה, ואולי לא מעלה מולו מחשבות שהן רק חולפות, ואולי יפגעו בו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083