פורום ייעוץ זוגי שאלות על זוגיות

תאריך פנייה: 05.11.2014 מס׳ הודעות: 1
חיפוש נושא
אדווה
עצה
05.11.2014 • 10:37

בעלי ואני עברנו תקופה קשה מאד במהלכה רבנו הרבה (לא בגידה).באותה תקופה בעלי הלך לטיפול בגלל הבעיות שלנו, ואח"כ גם הלכנו לטיפול זוגי, שלא ממש הצליח.יחד עם זאת העניינים קצת נרגעו, או בגלל הזמן שחלף, או בגלל שקצת הצלחנו להתגבר על המשבר.אבל זה לא שאין בכלל ריבים כמובן, רק בתדירות נמוכה יותר. הבעיה שלי היא, שכשאנחנו מדברים בפתיחות במהלך הריב, ואני מספרת לבעלי שיש משהו שמאד מציק לי (שאני עדיין פגועה, עדיין רגישה מהנושא וכו') אז במקום להקשיב, לתמוך, להבין, בעלי אומר: "אז תלכי לטיפול" או "את חייבת טיפול".אני מרגישה שכך הוא מתנער ממני, מהרגשות שלי וזה מאד מעליב אותי (ודי מסיים את השיחה, כי אני מרגישה שהוא לא מוכן להתמודד עם מה שמציק).מה אני יכולה לעשות? האם באמת ללכת לטיפול? אני מרגישה שאני רוצה שהוא יהיה מסוגל לשמוע ולהבין אותי ולא "לזרוק" אותי על כתפי מטפל צד ג'...זה מאד מעליב.אשמח לעצה.

ד"ר אורן חסון
בני כמה אתם, וכמה שנים אתם ביחד?
06.11.2014 • 10:16

האם יש לכם ילדים?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אדווה
בני כמה אתם, וכמה שנים אתם ביחד?
06.11.2014 • 10:32

אנחנו בני 37-39. ביחד מאז שנות ה-20 המוקדמות. ויש לנו שני ילדים בגיל ההתבגרות.

ד"ר אורן חסון
יחסי כוחות?
06.11.2014 • 11:32

אדווה יקרה,
את לא חושפת הכל, ואני מבין את זה. נדמה לי, מתוך דברייך (וזה הניחוש שלי, על אותם דברים שאת לא חושפת) שהדבר שאת אומרת לו הוא שאת עוד זוכרת לו את אותה פגיעה ישנה (שאת "עדיין פגועה, עדיין רגישה מהנושא"). ונדמה לי שמה שהוא אומר לך הוא משהו כמו "די, כבר דיברנו על זה הרבה", אולי אפילו "התנצלתי" (ואולי לא התנצל), אבל גם: "כמה אפשר?". כלומר, הוא מנסה לומר לך, אני חושב: "אני לא יכול לשנות את העבר, בשביל זה היינו בטיפול, בבקשה תתקדמי למה שצריך לא למה שלא היה צריך". אולי לכן הוא שולח אותך לטיפול, כי הוא אומר לך שהוא לא יכול לשנות את העבר, ושהוא לא רוצה לדבר על זה עוד.והשאלה היא באמת מה את רוצה שיעשה? כי את עדיין לא שלמה עם המצב הנוכחי, ובעיקר, עדיין פגועה, ועדיין לא יכולה שלא להעלות זאת מדי פעם בראשך, ולחוות את העניין מחדש. בדרך כלל דברים כאלה עולים או באופן ספונטני (כשיש לך רגע של מחשבה עם עצמך, או אסוציאציה שמעוררת את זה) או כאשר את במצב רוח, או כאשר הוא פגע בך במשהו, ולו גם במידה מועטה. ואז את רוצה ממנו נחמה, שהוא מרגיש שהוא לא יכול לתת. למה? - אולי כי הוא חושב שעשה את הכל, ואת עדיין שם. אולי כי הוא לא רוצה לאבד את ערכו בזוגיות, והוא חושש מכך שזה מה שיקרה, אם בכל פעם שתעלי את הנושא הוא יצטרך לבקש סליחה שוב. במילים אחרות - עושה רושם שיש כאן משהו שעוד לא נפתר ביניכם, והוא מבקש ממך שתפתרי אותו עם עצמך עכשיו, כדי שהקשר הזוגי יוכל לחזור ליחסים, ואולי ליחסי הכוחות שהיו בעבר. ואולי זה מה שאת רוצה למנוע, ולכן זה לא פתור אצלך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083