פורום ייעוץ זוגי שאלות על זוגיות

תאריך פנייה: 04.02.2015 מס׳ הודעות: 1
חיפוש נושא
דנה
כשמתחילים להתאהב בידיד
04.02.2015 • 22:32

היי ,אממ לא ממש יודעת מאיפה להתחיל או שאשאר ממוקדת מטרה ואתמקד בשאלה .אז ככה , אני וידיד שלי מכירים כבר תקופה ארוכה ,בהתחלת הידידות -הידידות הייתה בגדר ידידות ואז לאט לאט התחלתי להבין שאני מתאהבת בו .חשבתי לעצמי אולי זה הדדי כיון שהוא מראה כלפיי חיבה ועושה המוןןן למעני .לפעמים נראה שהוא מקנא לי מעט ...אבל אז שאזרתי אומץ ושיתפתי אותו הוא אמר שהוא לא רואה את זה קורה בננו ,אבל שאדע שהוא הכי אוהב אותי ומכבד אותי .הוא ממשיך להיות איתי הכי פתוח וגלוי , לשתף אותי בהכל ולעזור לי בכל דבר . הוא יסכים להקריב שעות רבות בשביל לעזור לי , הוא יתקשר אליי כל יום מספר פעמיים ,מתעצבן אם אני לא מבקשת את עזרתו כאשר אני צריכה משהו ,***ופה מגיעה השאלה שלי : מה גורם לגבר לעשות כלכך הרבה לאשה שהוא כלל איננו מעוניין בה ??? ***אשמח ממש לקבל תשובה , מרגישה אבודה :( ומרבה להשלות את עצמי שהנה עוד מאט הוא יתוודה בפניי שהוא אוהב אותי ....

ד"ר אורן חסון
בני כמה אתם?
05.02.2015 • 00:04
בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
דנה
בני כמה אתם?
05.02.2015 • 08:31

היי ד"ר אורן ,אני בת 22 והוא בן 26 .אנחנו מכירים בערך 3 שניםחשוב לי לומר שאין בננו שום מגע פרט לחיבוק ומבט זהו .,אז זה בהכרח לא מה שגורם לו להיות שם תמיד בשבילי .אנשים מסביב תמיד אומרים לי שאם לא היה בננו שום מגע עד כה סימן שהוא לא מרגיש אליי כלום . ( תאכלס זה באמת הגיוני , אבל אני כ"כ עקשנית עם האהבה הזאת )והשאלה העיקרית היא שוב , מהי הסיבה שגבר יסכים להיות שם תמיד בשביל מישהי שהוא לא מעוניין בה ?תודה ושיהיה לך יום טוב !!! :)

ד"ר אורן חסון
כן כאדם, לא כבת זוג. מה עושים?
08.02.2015 • 15:06

דנה יקרה,
אני מבין שאת מאד מאוכזבת. אחרי הכל, מצאת גבר שמצא חן בעינייך, את כבר מכירה אותו היטב ויודעת את מעלותיו, יותר מזה: את גם יודעת עד כמה הוא מעריך אותך, כך שעשיתם לכאורה כמעט את כל הדרך, ובכל זאת זה לא מצליח. זה מאד מתסכל, ואת זה אני מבין. ואז את גם שואלת: טוב, אם אני כל כך טובה בעיניו, מה לא מוצא חן בעיניו? וכמו שאני רואה את זה, נראה שהאכזבה שלך לוקחת אותך אל הפחדים, ואל המחשבות הרעות וחוסר הביטחון שאם איתו זה לא יילך אז זה לא יילך עם אף אחד, ואת רוצה לדעת, ולא להישאר בחוסר ודאות ובחוסר ביטחון, כי אם תדעי, אולי תוכלי לעשות עם זה משהו. קודם כל איתו, ואם לא איתו אז אולי עם מישהו אחר.את לא יכולה לדעת הכל. בעיקר אם הוא מסרב לומר לך. ויתכן שהוא מסרב לומר לך כדי לשמור על התדמית הטובה שלו בעינייך, כי אולי תעריכי אותו פחות אם הוא יגיד לך שהוא בכלל עדיין בארון, או אם הוא יגיד לך שמשהו במראה החיצוני שלך ממש לא מתאים לו (ויש דברים כאלה, וזה נפוץ מספיק, שסוג מסויים של מראה חיצוני לא מתאים לאחד בכלל, מסיבות שהן לגמרי שלו ואינן נורמטיביות כלל, כי הוא כן מתאים להרבה אחרים), או בהתנהגות או בהשכלה או בסטטוס הסוציו-אקונומי או בכל דבר אחר שהוא יכול להיות כפייתי אליו בהבט הזוגי, ולא בכל דבר אחר. את לא יכולה לדעת. ובכל זאת, הוא מאד מפורש.האם לא קרה גם לך, בעבר, שגבר מצא חן בעינייך כאדם, אבל לא כבן זוג? אז כשזה קורה לך זה מאכזב, אבל אין לך הרבה מה לעשות עם זה, אלא להמשיך הלאה. ואם האכזבה הזו מפריעה לך לשמור על הקשר איתו, כי הנוכחות שלו מעמתת אותך עם הביטחון העצמי הנמוך שלך - גם אם ואולי דווקא כאשר את לא יודעת מהי הסיבה המדוייקת, אז עדיף לנתק את הקשר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
דנה
כן כאדם, לא כבת זוג. מה עושים?
08.02.2015 • 20:38

לד"ר חסון ,קודם כל , קלעת ממש להרגשותיי . המחשבה שהאדם שכ"כ אוהב אותי ועושה למעני לא מוכן לצעד אחד קדימה מאכילה אותי תסביך רציני בקשר לזוגיות העתידית שלי מתי שהיא תבא .אני לא ממש יכולה לנתק איתו את הקשר כרגע וגם לא בהדרגה , בגלל שכרגע אנו עובדים יחד .והאמת שגם ניסיתי תקופה לנתק איתו את הקשר (בזמן שלא עבדנו יחד ) וזה גרם לי כאב לב ודמעות ..כנראה שיקח לי קצת זמן להשלים עם העובדה שהוא לא הגבר של חיי ...,מקווה שאתגבר על הרגשות ...,תודה רבה על האוזן הקשבת והמענה הכנה :) !!