פורום ייעוץ זוגי שאלות על זוגיות
מישהי
חסכן או קמצן?
⌄
יש לי בן זוג כמעט שנה.אנחנו גרים יחד ממש מההתחלה בנכס ששייך להוריי.כבר בהתחלה זיהיתי חוסר רצון שלו להשתתף בהוצאות הקשורות לבית, פרט לשכירות בה אנחנו מתחלקים חצי חצי.נעשו שיחות בינינו על הנושא מצידי והדברים החלו להסתדר.כל דבר שקשור להוצאות כאן בבית שהן מעבר לקניות - אוטומטית זה נופל עליי.אוטומטית הוא חושב שבגלל שאנחנו גרים בנכס של הוריי זה מחובתי שזה יפול עליי כספית.אני לא מצפה ממנו לשלם תיקונים הקשורים למבנה, כמו התקנת מזגנים וכדומה אבל מפעם לפעם עולות תלונות מצידו על דברים כאן בבית שלא נוחים פה.השבוע למשל הוא התלונן שהמזרון בחדר השינה לא נוח לו.אמרתי לו שאנחנו צריכים איכשהו לפתור את הבעיה, והוא ישר אמר "את לא תקני מזרון חדש כי המזרון הנוכחי עלה לך מאוד יקר". כלומר הוא הניח שאם משהו לא נוח לו - אני צריכה לקנות מזרון חדש. הוא לא הציע לקנות בעצמו מזרון חדש או הציע דרך חלופית אחרת לפתרון הבעיה.בכל פעם שעולה בעיה כזו - אוטומטית הוא חושב שאני צריכה לסדר את זה.אני מתקשה להבין את זה.אנחנו גרים פה ביחד ולאחרונה עלה נושא של מיסוד הקשר.איך אני מטפלת בנושא הזה?מצד אחד מאוד לא נעים לי להעיר לו על זה, מצד שני זה פוגע בי.אשמח לשמוע דעתך.תודה.
ד"ר אורן חסון
בני כמה אתם?
⌄
מישהי
בני כמה אתם?
⌄
שנינו באזור גיל ה- 30
ד"ר אורן חסון
תקשורת כלכלית?
⌄
מישהי יקרה,
חסכן או קמצן, תלוי הרבה גם ביכולות שלו, ואיך הוא רואה את עתידו, איתך ואולי בלעדייך, אם הוא עדיין לא בטוח בעתיד המשותף שלכם. והדברים קשורים - כלומר, היכולת הכלכלית שלו, והביטחון בעתיד המשותף שלכם. כי אם הוא מרגיש בטוח כלכלית, הוא יכול להרשות לעצמו להיות נדיב יותר גם אם הוא לא בטוח בעתיד המשותף, ולהיפך. כך שהרבה מהתקשורת שלכם סביב הדברים האלה קשור למה שקורה ביניכם, ולביטחון שלכם זה בזה. ואולי לכאן את כותבת על זה, ולכן זה מקומם אותך, כי אולי את מבינה את התקשורת הלא מילולית הזו כחוסר ביטחון בעתיד המשותף שלכם, וזה הדבר העיקרי שמפריע לך. אולי משהו לדבר עליו. כתבת ש"עלה נושא של מיסוד הקשר", והדיאלוג הכלכלי הוא מידע שאת מקבלת, ואולי גורם לך לאבד ביטחון באשר לכוונות שלו. האם זה באמת כך? האם הוא רוצה ולמד להיות זהיר כי אין לו הרבה? האם את רוצה שגם אם אין לו הרבה, שיהיה נדיב יותר בעיקר כדי שתרגישי את הביטחון בו? יש זהירות בהתנהלות שלו, לפי מה שאני מבין, ואתם צריכים לדבר הרבה יותר, כי רק כאשר יהיה לשניכם ביטחון מלא זה בזה, תוכלו לפתוח גם את העניין הזה מבלי שהחששות ההדדיים יפגמו בתקשורת.