פורום ייעוץ זוגי שאלות על זוגיות
לילה
תחושות שמפחידות אותי נורא
⌄
אני מרגישה נורא מוזר ומפחיד.לפני שהכרתי את בן זוגי היו לי תקופות לא קלות. תמיד הייתי בן אדם נורא מבודד ולא היו לי הרבה חברים.כשהכרנו הוא הפך לכל עולמי ואנחנו בלתי נפרדים, פשוט זוג מושלם אבל הבעיה היא שהוא הבן אדם היחידי חוץ ממשפחתי שסובב את חיי.אני מפחדת לפעמים להישאר לבד אם ניפרד, יודעת שלא יוכלו להפריד בינינו בקלות אך מפחדת מה יהיה עליי כי הוא החיים שלי. לא מצליחה לדמיין עצמי בלעדיו, אני בטוחה שהוא אהבת חיי. מה אעשה?התחושות האלו הורגות אותי..
ד"ר אורן חסון
בני כמה אתם?
⌄
לילה
בני כמה אתם?
⌄
22 ו25
ד"ר אורן חסון
להיות במצב טוב, ולהרגיש טוב.
⌄
לילה יקרה,
נכון. כאשר האושר שלך נראה תלוי באדם אחד בלבד, או במספר אנשים מאד מצומצם, זה נראה מפחיד יותר. לפעמים זה קורה גם לאימהות טריות, שמרגישות שכל אושרן תלוי בתינוק שיש להן, וזה מפחיד לא פחות. מה שאני רוצה לומר בזה הוא שהתחושה הזו ידועה, ומוכרת ללא מעט אנשים. אחרים, או שיש להם בסיס חברתי גדול יותר ומשמעותי יותר, או שהם פחות חרדים. אולי כי הם יותר סומכים על עצמם שייפלו על הרגלים אם יקרה משהו, או שחושבים שאם הצליחו להגיע עד היום למצב הלא רע שלהם, אז הם יצליחו שוב, או שהם מצליחים שלא לחשוב על זה יותר מדי. כי אי אפשר להרגיש טוב כשאת חושבת ומדמיינת אסון ממשי. אי אפשר.עכשיו טוב לך, ואת מרגישה רע כי את חוששת לאבד את הטוב הזה. קודם היה לך פחות טוב. האם חששת פחות? - אני לא יודע. אני חושב שהתמודדת עם זה. אולי קשה לך יותר דווקא כאשר שאת יודעת שהצלחת להתקרב לאושר יותר ממה שתארת לעצמך שתעשי זאת. מה זה אומר: האם את גוזרת על עצמך תמיד להרגיש רע, גם כשרע וגם כשטוב?תני למחשבה על כך לשקוע קצת אצלך, ועכלי אותה, וראי לאחר שבוע אם כתוצאה מזה את מרגישה קצת יותר טוב. אם כן, סימן שהתחלת להוליך את עצמך בשביל טוב. אם לא, לכי לטיפול, כי לא מגיע לך לחיות בחרדות כל חייך. מגיע לך לא רק להיות במצב טוב, אלא גם להרגיש טוב.