פורום ייעוץ זוגי שאלות על זוגיות
נ
על פרשת דרכים
⌄
נעים להכיר. אני בפרשת דרכים קשה בעיה גדולה ביותר.. מעולם לא היה לי קשר זוגי וכל היוצא מזה..אל אף שאני אדם מאוד זוגי חייכנית קליל וחם. לרוב בנים כמעט ולא מתחילים אולי מחשש?. ואלה שכן אני לא מצליחה לפתח רגישות בגלל שחסרה לי משיכה. עם בנים שזה קיים המשיכה עצומה אני מנסה לעשות את הצעד הראשון. זה לעולם לא הצליח לי ולא הצלחתי לפתח שם קשר -ישר יש מצידם ניסיון לצד המיני אך אני מחפשת קשר רציני. אני מאוד ביקורתית ורגישה ומחפשת פירושים מיד. אם ניראה לי שלוקחים אותי לכיוון המיני אני מאוד נפגעת ומרגישה "לא מעניינת" ונכנסת לתסכול.עד לפעם הבא .אני מאוד מתוסכלת ובודדה בתחום הזה ונוצר כבר איזה שהיא טראומה .מאוד קשה לי ואני לא מבינה למה .זה מקשה עלי ברמה היומיומית. אני מאוד רוצה להתפתח ולהבין מה עוצר אותי מלהצליח בתחומים האלה. שכל כך מחזיקים אותי בחיים אבל מצד שני מאכזבים באופן תמידי. אשמח לשמוע תודה בחום יום טוב!
ד"ר אורן חסון
בת כמה את?
⌄
נ
בת כמה את?
⌄
24 בקרוב
ד"ר אורן חסון
קושי ביצירת קשרים זוגיים
⌄
נ יקרה,
את נוגעת בקושי שלך ביצירת קשר, ומאד קשה לדעת כך מה מקורו. את מציעה כמה ניחושים, אולי הביקורתיות, ואולי הפגיעות שלך. ואני מסכים איתך שאם וכאשר הניסיון הוא מיני בלבד, זה נראה לך כאילו שאת לא מעניינת. השאלה היא אם את נפגעת ומתרחקת (שזו אחת האפשרויות לכך שקשה לך ליצור קשר) במצבים כאלה, ובעיקר - האם יש לך כוח נפשי להתגבר על הרתיעה הזו, ולהציע דברים אחרים? כלומר, פעילויות ועשייה שאין בהם הזדמנויות לאינטימיות יתרה, אבל כן לשיחה ולחיפוש ועיסוק בדברים שיש בהם עניין משותף, לפני האינטימיות המינית, וגם בהמשך - לצידה. כדי לפתח את הקשר שלא רק על הבסיס הזה.אני רוצה לחזק אותך בעניין הנגישות והזמינות המינית המהירה, לפחות: ראי את תשובתי לשתי פונות שנטו להתחיל קשרים בעזרת מיניות, אולי מתוך החשש שיברחו להן:http://www.starmed.co.il/forum-93/msg-3677892http://www.starmed.co.il/forum-93/msg-3658347אבל זו רק אפשרות אחת. יתכנו עוד עניינים אחרים, ברבדים שונים, שמאד קשה במסגרת הזו של פורום להבין אותם, לעלות עליהם או לפתור אותם. אם את יכולה, אולי כדאי שתלכי לטיפול פרטני, כדי להרחיב את ההבנה, וכדי לפגוש אותה גם "מבחוץ", כלומר, בעזרת אדם אחר ומנוסה, שיעזור לך גם להבין את הרבדים שלך וגם אולי את אלו של אחרים שאותם את פוגשת.
נ
אהיה ממוקדת יותר:
⌄
תודה על היחס והנסיון. אהיה ממוקדת בשאלתי. לרוב כאשר משהו מראה יחס מסויים שואל את הטלפון לרוב באופן יותר מחד פעמי מדברים איתי פעם אחת בלבד ונעלמים.אני לא מרגישה משעממת. וכמובן שאת ההודעה הבאה אני לא שולחת כי זה עדיין אמור להגיע מצידם. ואז זה פשוט נעלם ושום קשר לא נוצר לעולם.האם אני אמורה להתנהל אחרת? או יותר נכון ,אתה שייך למין השני מה עוד צריך להיות קיים בשיח ?ניסיתי הכל. במיוחד פרגון לאחר. אני נותת ממש הצד שלי.יחד עם זאת ..דיברת על התעסקות בתחומים יצירתיים נוספיםחוץ מהצד הפיזי..מנסיון ,ההתעקשות ,לנסות דברים אחרים מתסכלת עוד יותר, כי כל מה שמעניין אותם זה הצד הפיזי מיני בלבד של אלה.עכשיו אשמח לתשובה שלך!
ד"ר אורן חסון
הצורך לבחון את הדברים לעומק
⌄
נ יקרה,
אני לא בטוח שזה "משעממת". אני לא חושב שגברים נרתעים מזה בקלות, אלא אם הם מאד מעריכים את עצמם בעניין האינטלקטואלי, ולא כולם כאלה. אבל השאלה היא אם הם מרגישים שאת מרוחקת, מתגוננת, מרתיעה, אגרסיבית?אני לא יכול לדעת אם את אמורה להתנהל אחרת, כי אני לא יודע אחרת ממה... מבינה? זה טוב שאת מפרגנת, אם את עושה זאת במינון הנכון.לכן, אני באמת מציע לך לחזור לתשובתי הקודמת. קראי אותה, וגם את הפיסקה האחרונה שבה, ברצינות. כי במסגרת הפורום אין שום סיכוי לדעת מה נכון ומה לא נכון, ולכן גם "מה את לא עושה נכון", אם בכלל.