פורום ייעוץ זוגי שאלות על זוגיות
יולי
הורים בעייתיים
⌄
היי, רציתי אם אפשר לבקש עוד עצה... בקשר להודעה הקודמת שלי, ההורים שלי גילו מה קרה. והם לא היו צריכים לדעת. ועכשיו הם לוחצים עלי להפרד. אבל הקשר בנינו בחודש היה מדהים ואני לא רוצה להפרד. הם מכריחים אותי לבחור. ואני לא רוצה, כי אני נוטה בלבחור בו. אני והוא כן חושבים שהקשר הזה יכול להוביל לחתונה ולחיים משותפים ביחד. מה עלי לעשות? אמא שלי לא מוכנה לשמוע מה יש לי לומר... אני כבר ממש ממש מיואשת. אני מאוד רוצה לעבור מהבית ואז זה היה הרבה יותר קל. אבל כרגע אין לי אפשרות כי אני עדיין בצבא. אני לא יודעת איך לעבור את השנה וקצת הקרובות עד סיום הצבא ועד שתהייה לי אפשרות לעבור לגור במקום אחר. אודה לתשובתך.. מה לעשות?
ד"ר אורן חסון
תני לי קישור להודעה קודמת שלך
⌄
יולי
תני לי קישור להודעה קודמת שלך
⌄
אמוןיולי24.10.06
ד"ר אורן חסון
לדעת לדבר עם ההורים
⌄
יולי יקרה,
אין לי ספק שהורייך רוצים את טובתך. עם זאת, הם רוצים בשבילך משהו מנוגד למה שאת מאמינה בו. את יודעת שיכול להיות שהם צודקים, וגם יכול להיות שהם טועים. כשהם רבים איתך, אין לי ספק שאת מוכנה לשמוע פחות. והאמת היא שמנקודת מבטך, מותר לך לבחון את בן הזוג שלך שוב, ולתת לו צ'אנס נוסף. את צעירה, ויש לך מספיק זמן לעשות טעויות. גם את הטעות הזו, אם יתברר מאוחר יותר שזו טעות. ואם זה המצב, יהיה לך הרבה קל יותר לקבל זאת כטעות, כאשר הורייך יתמכו בך ותהיה להם הסבלנות לסמוך עליך.אלא שהקושי הוא שהורייך מתנגדים, ושאת תלויה בהם. ולהגיד לך משהו? סביר שתהיי תלויה בהם עוד הרבה זמן. כי זה לא רק מקום לגור. זה כלכלה, זה שכר דירה, זה שכר לימוד, ואת לא רוצה לסכן את כל אלה, כי המחיר של הויתור על כל אלה יהיה לך יקר מאד בעוד כמה שנים, אם זה יתבטא, למשל, בתלות כלכלית מוחלטת שלך בבן הזוג שלך, ויצמצם אפשרויות בחירה שלך בקריירה או בעזיבה של בן זוג שאינו מתאים.ואולי תתני להם לקרוא את התגובה שלי.
יולי
לדעת לדבר עם ההורים
⌄
ד"ר חסון שלום.
אני מרגישה שההחלטה שלי להשאר איתו כרגע היא הנכונה ביותר. היחסים השתנו לגמרי. הוא הרבה יותר קשוב, הרבה יותר מוכן לפתור והרבה יותר מראה אהבה כלפי. התקשורת בינינו מעולה ואין לי שום ספק שההחלטה נכונה כרגע. אני מאושרת. הבעיה היחידה הם ההורים שלי. והם לא מוכנים להבין שאני רוצה להתנסות בטעויות שלי לבד. אני ובן זוגי נלך לטיפול זוגי לא בגלל שכרגע המצב לא טוב אלא כדי לפתור את העיניין של מה שהיה באופן סופי וגם כדי ללמוד לתקשר טוב יותר בעתיד. אנחנו שנינו רואים את הקשר הזה כמשהו שיכול להוביל בעוד מספר שנים כן לחתונה. הדבר היחידי שמציק זה שבעיקר אמא שלי לא מוכנה לקבל את זה. איך אני יכולה לשכנע אותה שטוב לי איתו ושהדברים השתנו?תודה על העזרה....