פורום זוגיות: שאלות ותשובות
מתוסכלת
מתוסכלת שהוא לא משקיע
⌄
הי אורן,
אני בת 30 ויש לי בנזוג שאני אוהבת וטוב לנו מאד יחד, אבל יש עניין שדי מתסכל אותי מפעם לפעם.
אני מרגישה שחבר שלי לא ממש עושה מאמץ לפנק/לגרום לי אושר בדברים הקטנים, כפי שאני עושה בשבילו.
כלומר הוא בנזוג טוב ומתייחס אלי יפה והזוגיות טובה, אבל אני אדם שמאד מפנק ונותן ומתחשב ופעמים רבות אני פשוט לא מרגישה את זה בחזרה.
אתן דוגמה - אני קצינה באיזה יחידה קרבית ולמרות שאני אשה אני עושה די הרבה מילואים. השבוע אני במילואים יצאתי בבוקר, ובערב אמרו לנו שמי שרוצה יכול לחזור הביתה לישון (ולא לישון בבסיס ושנתייצב בבוקר כי אז מתחיל התרגיל).
אז אני כמו כל יתר הקצינים ביחידה כמובן יצאנו. היה לי טרמפ עם מישהו (כדי שלא אצטרך לנהוג לבד) והוא הביא אותי לאזור המרכז ומשם לקחתי אוטובוס הביתה.
הגעתי הביתה בשעה 8 וחצי בערב, ובדרך מכיוון שהלכתי מהאוטובוס לבית עצרתי בסופר וקניתי לחמניות כי חבר שלי חיסל כבר כל מה שקנינו בסופש וידעתי שהוא יהיה רעב אז קניתי לו.
כשהגעתי הביתה, גם הוא בדיוק חזר מהעבודה. אז אחרי שהנחתי את הדברים והתארגנתי שאלתי אותו אם הוא יעשה לי סנדויץ עם חביתה (כי חביתות זה המומחיות שלו והוא תמיד מכין לנו ביצים, לא סתם ביקשתי ממנו). הוא ענה לי באני לאממש רעב ואני רוצה לעשן קודם סיגריה.
אז אמרתי לו אוקי אז אחרי זה.
אבל הוא לא ממש יצא לעשן, אלא התיישב בחדר עבודה, ושמעתי אותו מדליק טלויזיה ואחרי איזה חצי שעה שהוא לא יצא לעשן את הסיגריה (הייתי רואה כי הוא מעשן במרפסת..). אז כבר התעצבנתי, לא אמרתי לו כלום אבל פשוט ניגשתי להכין לי את החביתה בעצמי.
אני יודעת שזו אולי נשמעת דוגמה קטנה ומפגרת, אבל אני הייתי אחרי שעתיים נסיעה מבסיס בדרום, כל היום טורטרתי במילואים, ומחר אני חוזרת לתרגיל שימשך כל הלילה (הוא ידע את זה כי סיפרתי לו) והחוסר רצון שלו לעשות משהו קטן בשבילי פשוט ביאס אות. אם המצב היה הפוך והוא היה חוזר ממילואים ומבקש אין שום סיכוי שלא הייתי מכינה לו (אין לי ספק שאם הוא היה רעב והיה מכין לעצמו הוא גם היה עושה לי, אבל הנקודה היא שכשזה לא בשבילו אלא בשבילי הוא פשוט לא מתאמץ).
וככה התחושה שלי, שהוא פשוט לא מתאמץ גם אם המשמעות היא לאכזב אותי.
אתן דוגמה נוספת - לפני מספר חודשים חגגנו את יום ההשנה שלנו. אני עשיתי מאמץ וקניתי לו מתנה ממש מושקעת שכללה מכשיר אלקטרוני שהוא דיבר עליו הרבה וגם זוג נעליים שראינו בחו"ל והוא ממש התלהב מהן אבל קנה זוג אחר בסוף ואז התבאס שלא קנה גם את השני, ואני מצאתי את הנעל הזו באי ביי ודאגתי להביא אותה דרך חברה מארהב.
המתנה שאני רציתי לקבל ממנו היא תכשיט כלשהו. זה מה שאני אוהבת וכל יתר הדברים כבר יש לי. אני דאגתי להעביר לו את המסר מרמיזות ועד אמירות מפורשות ואין לי ספק שהוא ידע.
ואז הגיע יום השנה שלנו. בצהרים הוא שלח לי זר פרחים למשרד שמאד ריגש אותי, אבל תכשיט לא קיבלתי ובמקום זה קיבלתי חבילת טיפוח של קרמים מאיזו רשת.
וגם מזה מאד התאכזבתי. אני עשיתי כזה מאמץ לבחור לו בדיוק את הדברים שהוא אוהב ורוצה (הוא באמת מאד התלהב משתי המתנות) והוא את הדבר היחידי שרציתי לא קנה לי.
אני אדגיש שזה לא עניין של כסף כי גם תכשיט מפלסטיק היה משמח אותי יותר ממה שקיבלתי, למרות שאין לו שום בעיה כלכלית ומבחינה כספית קניית תכשיט בהחלט סבירה ואני אפילו לא חשבתי על העלויות כשקניתי לו (כי טפו טפו גם לי לא חסר דבר). אני גם לא באמת זקוקה לו שיקנה לי כאלה מתנות, אני קונה לעצמי בלי עין הרע, אבל מאד רציתי לקבל ממנו משהו שאני באמת רוצה.
קצת אחרי זה אחותי סיפרה לי שהוא כן רצה לקנות לי תכשיט והוא פנה אליה לשאול בעצתה בפייסבוק והיא ניסתה לתת לו טיפים כמיטב יכולתה.
הדבר רק ביאס אותי יותר,כי זה אומר שהוא ידע מה אני רוצה אבל בחר במודע לאכזב אותי ולקנות משהו אחר (ניחוש שלי, הוא לא ידע מה לקנות אז הלך על משהו קל שאין לי בו שום צורך).
וזה הקטע, אני מרגישה שגם כשהוא יודע שיש משהו שאני רוצה אם זה לא מתאים לו הוא לא יעשה מאמץ ויאכזב אותי.
ואני תוהה, אם אני מגזימה בכך שאני רוצה בנזוג שהאושר שלי יהיה חשוב לו, אולי רף הציפיות שלי גבוה מידי ( כמו שאמרתי, אם זו הייתי אני ואני יודעת שזה מה שהוא רוצה הייתי מתאמצת ללא ספק).
מה עלי לעשות? מאחר שאני מתאכזבת אני גם עושה עבורו פחות , ולמשל בהשקעה במתנות או אירועים, גם אני הפסקתי להשקיע כדי לא להתאכזב (וזה לא שאני מצפה שיהיה בדיוק כמוני אני מודעת לכך שאני משקיענית מאד, ושזה גם יותר חשוב לי מלו, אבל אני כן מצפה לאיזשהו יחס דומה ולא רק שאני אשקיע).
אולי אני צריכה לעשות בשבילו פחות? או שעלי פשוט להשלים שזה האדם וזה מה שאקבל ממנו? איך אני יכולה לגרום לו כן להשקיע בי בדברים הקטנים (ואלה הדברים הקטנים שעושים עבורי את ההבדל).
אני אציין, שאני כן נותנת ממש פידבק חיובי כשעושים בשבילי, ואני לא עושה סצנה כשלא אבל אני כן מאוכזבת ובטוחה שהוא קולט. למשל היום. לא שזה שינה מההתנהגות שלו.
ד"ר אורן חסון
לתמצת?
⌄
מתוסכלת יקרה,
כתבת המון, צפוף, והרבה פרטים שאפשר לדלג עליהם בפנייה כאן. האם תוכלי לכתוב בקצרה שוב את הסיפור שלך (בקצרה!), ואת השאלות?זה לא שעור בחיבור או בספרות, זה פשוט הזמן המוגבל שלי ביכולת שלי לענות לשאלות רבות כאן, כמו גם שייתכן שאם תעשי זאת, אז גם אוכל באמת לתת לך תשובה מתאימה יותר.