חתונה ותכנון עתיד: מה באמת רוצים?
דולב
לא יודעת מה לחשוב
⌄
היי ד"ר,אני וחבר שלי כבר שנה ביחד.יש בינינו קשר יציב, קשר טוב, אנחנו מאוד אוהבים אחת את השנייה, התגברנו על הרבה מכשולים יחד.הבעיה היא שאני קצת מבולבלת.מדי פעם יוצא לי (לא ממש ברצינות, יותר בקטע של צחוק אפילו) להעלות את נושא החתונה . (חשוב לציין שהוא בן 25 ואני בת 21), וכל פעם שאני מעלה את הנושא הוא מתנהג ב"זלזול" ומסתייג לדבר על זה בכלל ואפילו אומר "זה ממש לא יקרה בזמן הקרוב"דיברתי איתו על זה, והוא אומר לי שהוא לא יודע בכלל אם הוא רוצה כי זה מוקדם לדבר על זה והוא אמר לי שלדעתו אם הוא ישאל אותי את זה אי פעם ברצינות, אני אסתייג מלענות, ואולי זה נכון. אבל אני מפחדת לחשוב שמה הוא בכלל לא חושב בקטע כזה איתי.אני יודעת שאני רק בת 21 אבל אני בחורה שמסתכלת תמיד קדימה ורוצה לדעת מה איתי, ולא רוצה לבזבז את זמני.אינני יכולה לעזוב אותו כי אני אוהבת אותו. הוא לא יכול לענות לי על השאלה הזאת בכלל.מה עליי לעשות? זה לא עוזב אותילפעמים נדמה לי שאפילו לא נעשה את הצעד של לעבור לגור ביחד אף פעם..תודה
ד"ר אורן חסון
תכנון החיים שלו ושלך
⌄
דולב יקרה,
נושא החתונה חשוב לך, גם אם הוא לא מיידי, ולכן את מעלה אותו. בצחוק, כדי לא לחייב את עצמך עדיין. ואולי כדי שלא להראות שאת בעצם כן רוצה לחייב את עצמך ואותו גם יחד. כדי שהוא יהיה זה שיעשה זאת. זה נותן יותר ביטחון כשהוא מראה שהוא רוצה. אלא שהוא לא מחייב את עצמו, עדיין, וזה יוצר בך אי שקט.אני לא יודע אם את רוצה להתחתן בקרוב, או שאת רוצה פשוט לדעת ש"תהיי בסדר" בהמשך הדרך. ואם יש לך הביטחון בכך שיש לך עם מי, או לפחות - את ברירת המחדל אם לא יזדמן משהו טוב יותר בהמשך הדרך, כשיתאים לך הזמן, אז פשוט יותר קל. זה נותן ביטחון.האם את באמת רוצה להתחתן בשנה הקרובה, ולהתחיל לחשוב כבר עכשיו על ילדים? אולי בשבילו זה באמת מוקדם מדי. האם את רוצה להביא ילד רק בגיל 26-7, כאשר את אחרי לימודים, לפחות ראשוניים, ועם תחילת קריירה ביד? במקרה הזה, אין לך סיבה להילחץ. עד אז גם הוא יכול לרצות. האם יישאר איתך? - אולי כן, אם הכל ביניכם יהיה טוב. אלא שכך או כך, את רוצה להיות בטוחה שבצד זה יש לך גם חתן כבר עכשיו, כי זה נותן ביטחון. ואולי באמת לו זה לא מתאים.בדקי את עצמך היטב, אם את רוצה לעשות זאת בקרוב, או שאת רק רוצה להרגיש בטוח. זה לא אותו הדבר. אולי בהתאם למה שאת רוצה, תצטרכי להחליט אם הבחור מתאים לך או לא. ושאלי אותו, כי אולי כדאי לדעת, מתי הוא מתכנן להיות אבא, בתכנון החיים שלו. אולי אם תצליחו לדבר על כך באופן גלוי, תדעי מה לחשוב.