טיפול מיני בקשר חדש - מתי זה מתאים?

תאריך פנייה: 29.12.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מאיה
בעיית אינטימיות
29.12.2013 • 20:54

שלום,
אני יוצאת עם בחור מזה שלושה חודשים, אני בת 29 והוא בן 34. יש ביננו המון אהבה, הערכה ותקשורת טובה.
הבעיה היא שיש לנו בעיה באינטימיות, בן סוגי טוען שנמשך אלי מאוד אבל לא מצליח ליישם את המשיכה הזו לכדי אקט מיני ושיש משהו שמאוד מרתיע בי מהבחינה הזו ושהוא מפחד לפשל ולכן באיזשהו מקום נמנע כך שהתדירות היא פעם בשבוע בערך. בהתחלה ניסיתי ליזום כמה פעמים ונענתי בסירוב כך שהפסקתי ליזום ואחרי שיחה הבנתי שזה גרם לו לשאול את עצמו אם בעצם אני זו שלא נמשכת אליו. האם זה הגיוני? שהוא נמשך ובכל זאת לא יוזם? אני מרגישה מאוד לא נשית ולא אטרקטיבית בעקבות הסיטואציה, מה אפשר לעשות כדי לתקן?

ד"ר אורן חסון
טיפול מיני כבר בתחילת הקשר?
30.12.2013 • 20:27

מאיה יקרה,
זהו קשר חדש, ואת לא יודעת עליו מספיק כדי להבין מה קורה. התחום הזה, האינטימי, הוא תחום שבו אנשים אינם גלויים בקלות על משהו שהם חושבים שיש להם בו בעייה, אולי בעיקר כי הם לא רוצים להבריח בני זוג. שלושה חודשים זה כנראה קצת מוקדם בתוך הקשר להתחיל טיפול מיני, אבל ייתכן שזה משהו שתצטרכו לעשות אם אתם לוקחים את הקשר ברצינות. אני רק יכול לומר לך שמה שאת מתארת אינו בהכרח קשור למשיכה שלו אליך. בדרך כלל זה לא זה, כי אחרת מה הוא עושה איתך? בדרך כלל זה מעיד או על צורך מיני נמוך יותר, או על חרדות ביצוע או בעיות אחרות שיש לו, שהוא מודע להן כנראה, וחושש מלהודות בהן. עם זאת, משהו בניסוח "שיש משהו שמאד מרתיע בך", לא ברור לי. האם הוא מתכוון לך אישית? ועם כן, למה בדיוק? ובכלל, האם הוא באמת מתכוון לזה, או שהוא רק מטיל עלייך בעיות שאולי יש לו עם נשים בכלל כדי שלא יואשם בעצמו כמי שיש לו בעיה?ואולי כל מה שהוא צריך זה חיזוקים חיוביים ממך, במקום ביקורת (על התדירות, למשל), שיעודדו אותו להיות אינטימי איתך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083