ייעוץ זוגי בצפון - מתי לפנות למרחוק
מיכל
ייעוץ זוגי
⌄
שלום
אורן,
בעבר התייעצתי כאן בפורום בנושאים שונים, גם הלכנו למטפלות זוגיות, רבנים וכל מיני ניסיונות לשינוי שלא צלחו.
לא התמדנו כי לא הרגשנו שינוי/לא היה חיבור עם המטפלת.
הגעתי לשתי תובנות:
א. הבעיות שלנו הן שורשיות ועמוקות הרבה יותר מהזוגיות, אני חושבת שאנחנו צריכים ייעוץ זוגי שהוא גם פרטני.
ב. אני אשמח להמלצה על יועץ זוגי (זכר) כריזמטי ו"קשוח" כדי שבעלי יצליח להתחבר ולהתמיד. מאזור הצפון
אני ממש לא רוצה לוותר על הנישואים שלי (5 שנים+1 ילד) אבל הבעיות היו מההתחלה ותמיד האמנתי שעם הזמן דברים ישתנו והוא האמין שאני אצליח להתרגל למציאות הזו. אנחנו לא מגיעים להבנה ונושא הגירושין עולה בכל ויכוח. ועכשיו זה מרגיש לי קרוב מתמיד...
מקווה שאמצא את האדם שיעזור לנו לגשר על הפערים והבעיות ..
תודה מראש.
ד"ר אורן חסון
מטפל זוגי "קשוח" בצפון הארץ
⌄
מיכל יקרה,
לצערי אין לי שם לתת לך מאזור הצפון. תצטרכי לחפש בעצמך.אם לא תצליחי, ורק אם לא תצליחי למצוא מישהו שאת חושבת שיתאים לכם, את מוזמנת לנסות לפנות אלי, לייעוץ ממרחק(בעזרת סקייפ/טלפונים). אמנם עדיף פנים אל פנים, כי היכולת להתרשם זה מזה בשלושה מימדים יש לה משמעות. אבל ייעוץ מרחוק עדיף בהרבה על ויתור על ייעוץ כאשר יש בו צורך.אני מסכים איתך, אגב, על הצורך שבעלך יתחבר אל המטפל (וכך גם הצורך שאת תתחברי). אבל לא בהכרח שרק "זכר קשוח" הוא שזה שאליו הוא יתחבר. אולי זה יותר הצורך שלך, מתוך המחשבה שרק איש כזה יוכל להטיל עליו מרות. אלא שמה שצריך הוא שבעלך יאמין שהאדם יכול לעזור לו, והוא צריך ללמוד להעריך אותו ולסמוך עליו. יתכן שעם "זכר קשוח" ההתחלה תהיה מהירה יותר, ולכך את מתכוונת, אבל בסופו של דבר לא הקשיחות היא שתגרום לבעלך להעריך את המטפל בתפקיד הזה.
מיכל
⌄
אתה לגמרי צודק שהוא צריך להעריך את המטפל/ת.
עד היום הוא בא רק כדי לרצות אותי ולא מתוך מקום ליצור שינוי אמיתי.
אני בספק לגבי האמונה שלו בהליך כזה (די פרמיטיבי בדעותיו).
מה עושים/אומרים כדי לגרום לו להאמין בתהליך ? או איך מוצאים את האדם הנכון שיגרום לו להאמין ?
חשבתי אולי על פגישה ראשונה פרונטאלית והמשך בסקייפ/טלפון.
אני קצת חוששת לחפש (מביקורות ברשת קשה להחליט. ועצות מקרובים אין לי- לא מכירים). לירות באפלה אני לא רוצה (עברנו הרבה ואני חוששת שנתייאש מהפתרון הזה של טיפול זוגי )
ד"ר אורן חסון
⌄
מיכל יקרה,
מאחר שאיני מכיר מטפלים בצפון הארץ, אני חושב שעניתי לך כמיטב יכולתי בתשובתי הקודמת.