פגמים בקשר: מה לעשות?

תאריך פנייה: 21.03.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
נועה
התנהגות בקשר זוגי
21.03.2006 • 23:27

ד"ר אורן, שלום!יש לי בעיה מאוד רצינית, והיתי רוצה שתמליץ לי מה אפשר לעשות.קצט רקע על עצמי: בחורה בת 23 , סטודנטית, נראית טוב אבל יש לי בעיה בקשר זוגי...כאשר אני יוצאת עם בחורים, בהתחלה הכל טוב אצלינו, ( אני עדיין לא קשורה אליהם חזק,והם משקיעים בי הרבה זמן/ כסף/ תשומת לב).אחרי כמה זמן כשאני מתחילה לפתח כלפיהם רגשות מסויימים, ישנם דברים שלא מוצאים חן בעיני ואני אומרת אותם.איכשהו בלי כוונה זה תמיד מגיע לריבים ... ואח"כ אני מרגישה רע, גם אם אני צודקת, אני מרגישה אשמה שבגללי רבנו.אח"כ זה נמשך, כי מה שאני אומרת לא משתנה ,ועם הזמן זה הורס את הקשר בינינו.אני שואלת את השאלה הזאת כי זאת פעם שלישית שזה קורה לי.כאשר אני מוצאת פגמים או משהו שמפריע לי, מאוד קשה לי לשתוק על זה, ואם אני אומרת משהו זה תמיד מסתבך.אני מתייחסת מאוד ברצינות לקשר ( אולי יותר מידי ברצינות ), ואני פשוט לא יודעת מה לעשות , איך להתנהג, האם הבעיה בי? או שאני יוצאת עם האנשים הלא מתאימים?נ.ב: כרגע אני רבה עם החבר הנוכחי על כך שהוא שומר קשר עם חברה לשעבר, משהו שמאוד מפריע לי והוא לא מוכן לקבל את זה........(וכמעט נפרדנו בגלל זה).

ד"ר אורן חסון
פגמים, חסרונות וחוסר פירגון
24.03.2006 • 11:55

נועה יקרה,
יש הבדל בין "פגמים", כלומר, תכונות ויכולות שאין אפשרות לשנות ולתקן, לבין מעשים שאפשר לשנות ולתקן. את הראשונים, מוטב לך לשמור לעצמך. אם הוא לא יכול לשנות אותם, הערה שלך רק פוגעת בקשר, בבטחון שלו בך, ומכאיבה. אם הפגם הזה לא מוצא חן בעינייך, יש לך בעיה, ולא לו. אם את נשארת איתו למרות הפגם, הרי כל הצהרה שלך על חוסר שביעות הרצון שלך ממנו באה כדי לפגוע, וגם כדי להצהיר לפניו: שמע, באופן רגיל אני לא אחת כזו שמוכנה לקבל "פגם" כזה. הצהרה כזו, נועה, היא יהירות לשמה, כדי להצביע על עליונותך. מיותר לגמרי. לא מוצא חן בעינייך, אל תישארי שם. אבל אם את שם למרות זה, למדי ליהנות מהדברים שבגללם את שם, ולהרחיק ממך את אלו שמפריעים לך, אם הם לא מפריעים לך עד כדי שתלכי משם.ולגבי משהו שכן אפשר לשנות, כמו קשר עם החברה לשעבר, את צריכה אולי לדעת איך לומר זאת. אני לא יודע כמה זמן את בקשר עם החבר הנוכחי. אבל אם את בקשר של שבועיים, והוא היה איתה בקשר של שנים, אז אין ספק שאת מרגישה מאויימת, אבל היא ידידה ותיקה שלו, ובמובנים רבים הוא מרגיש, ואולי אפילו בצדק, מחוייב לה יותר מאשר לך. ולהפך, ככל שהקשר איתך ממושך יותר, כך את יכולה לדרוש, ובצדק, שיצמצם קשרים שמאיימים עלייך. אבל אז צריך לדעת לעשות זאת בחוכמה. אחת הדרכים הלא חכמות היא לדרוש ממנו, ולנזוף בו. התנהגות מסוג זה גורמת להתנגדות, ולו רק למען תחושת העצמאות שלו, והכבוד העצמי (שאת לא תגידי לו מה לעשות). אחת הדרכים החכמות לעשות זאת מתוך הפגנת הכאב שלך, והאיום שאת מרגישה. כלומר, לפנות את האמפתיה שלו, להסביר לו שבין אם זה בצדק ובין אם לא, קשר כזה מפריע לך, בדיוק כמו שהיה מפריע לו קשר שאת היית שומרת עם חבר לשעבר, ובעיקר אם הוא היה חבר מאד קרוב, שהחבר הנוכחי שלך היה יודע שהוא שבר את לבך בעבר, ושאולי אפילו לא התגברת עליו (ואני בכוונה מקצין את זה). ואם החבר הנוכחי שלך אומר שלא היה מפריע לו, אז אולי הוא עושה זאת רק כדי להצדיק את הקשר שלו עם חברתו לשעבר, ותצטרכי לקחת את זה בחשבון.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083