איך להציל חברה אבודה
מתלבטת
חברה שמתגרשת
⌄
ד"ר אורן שלוםאני בת 23, נשואה באושר עם ילד בן חמישה חודשים.יש לי חברה בגילי שהתחתנה קצת אחרי עם גבר שממש לא אהבתי (הוא לא עשה לי כלום רק בגלל שהוא פגע בה כל הזמן), כל הזמן לפני החתונה ביקשתי ממנה שלא תעשה את זה, כמובן שברגע שהיא אמרה שהיא סגורה על נושא החתונה אמרתי לה שברגע שזה בעלה אני סותמת את הפה ומכבדת את הנישואים שלהם.אז היא התחתנה, ועכשיו שנה לאחר מכן היא מתגרשת... כמובן לא יוצא לי מהפה "אמרתי לך", למרות שזה באוויר ואפילו היא אמרה את זה...היא "משחקת אותה" גיבורה וכאילו זה "עבר לידה", אבל אני יודעת שכואב לה ומשום מה היא לא מצליחה להפתח אלי ולספר לי באמת מה היא מרגישה (אולי מפחדת מביקורת?), למרות שאנחנו חברות טובות שנים ולפני הסיפור הזה היינו מספרות אחת לשניה על הכל, והיא מגדירה אותי כחברה הכי טובה שלה.אני כל הזמן אומרת לה שזה כנראה היה משהו שהיא הייתה צריכה לעבור, ושלא תתחרט על העבר (שהיא התחתנה איתו), ומנסה לתמוך בה, אבל קשה לי כי היא לא מגלה לי אפילו מה עבר עליה (היא בעצמה אומרת שאני לא יודעת מה עבר עליה).גם על הגירושים היא לא סיפרה לי מרצונה, רק אחרי שבעלי שאל על בעלה (למה לא רואים אותו), והזמין את עצמו ואותי לארוחת ערב שבעלה יבשל, והיא לא ידעה איך לצאת מזה, אז היא סיפרה לי.ומעבר לזה היא גם שומרת על זה בסוד, לא רוצה שאף אחד יידע מהסיפור (ומצד שני היא אומרת שהיא שלמה עם זה וזה לא סיפור), נראה שהיא ממש מתביישת בזה והיא לא מדברת על זה, אפילו איתי.אני לא יודעת מה לעשות, איך לעזור לה לפני שהיא מתפרקת...האם אני צריכה ללחוץ עליה לדבר, או דווקא להתנהג כמוה- כאילו כלום לא קרה הכל כרגיל...אני יודעת שחוץ ממני אין לה כל כך עם מי לדבר, החברות האחרות שלה בכלל לא יודעות שהיא מתגרשת.ואם לדבר איתה- איך? אני חוששת שהיחסים בינינו ייפגעו כי אולי יהיה לה קשה לראות אותי נשואה עם ילד והיא גרושה... או אולי לטובתה עדיף לי קצת להתרחק שזה לא יקשה עליה? אני מרגישה שהיא ממש עומדת להתפרק וחבל לי עליה, היא ממש יפה ומוצלחת וקשה לי לראות אותה ככה.
ד"ר אורן חסון
איך לאבד חברה, ואיך לנסות מחדש?
⌄
מתלבטת יקרה,
חבל שהפסדת חברה, בגלל שהכנסת אותה למלכוד. היא מאד רצתה משהו, ואת מאד התנגדת. הדבר האחרון שהיא צריכה עכשיו זה הידיעה הפנימית שלך, שהנה את צדקת והיא לא. ואת זה היא רואה בכל פעם שהיא רואה אותך, עוד לפני שאת מדברת או עושה פרצוף. לא כיבדת את רצונה בעבר, ולא כיבדת את דעתה בעבר, וזה מה שהיא זוכרת ממך. ואם אז היא הרגישה כך, תארי לעצמך מה היא מרגישה היום ביחס אליך. לא פלא שקשה לה איתך.היא צריכה להרגיש את התמיכה שלך, ויכול להיות שהיא לא תתן לך את הצ'אנס לדבר. לכן אני מציע שתכתבי לה מכתב, שבו תכתבי לה שאת מבינה שקשה לה איתך. שהדבר האחרון שהתכוונת הוא לפגוע בה, ושאת אוהבת אותה ורוצה להקל עליה בכל דרך אפשרית, ושתמיד תרגישי קרובה אליה. זה אולי יקל עליה להבין שאת באמת מבינה אותה, ומקבלת אותה כפי שהיא. ולזה היא זקוקה.