פגישה ראשונה: כמה להשקיע?
ע'
הגיל שבו צריך מזמן להתחיל.....
⌄
שלום רב
יש לי שאלה שמאוד מעניינת אותי.והיא: מדוע לגברים נידלקת הנורה בגיל כה מאוחר בחייהם? למה אחרי שהם עובריםאת גיל ה30 הם מתחילים לחשוב על מערכות זוגיות רציניות באמת?הרי היה להם הזמן מגיל ה20 בו הם מתחילים לקשור קשרים ועד גיל ה30+,ועדייןהם מחפשים פה ומחפשים שם,הם לוקחים את הכול לא ברצינות וחוגגים בעשר חתונותיחד, ועדיין טוענים שהם מחפשים קשר רציני....אבל בסה"כ הם חוגגים ובעיקרון שום דבראצלם לא רציני באמת.ואז פתאום הם מגיעים לגיל 30 ו30+ ומתעוררים ומחפשים קשר משמעותי שיימשך עדלסוף חייהם.למה האדישות הזו מלתחילה? הרי בנות בדר"כ מחפשות קשר שהוא רציני ומשמעותיגם בגילאי ה20+ והן מסוגלות להיות בקשר רציני בלי משחקים....אז למה גבריםישנים כול הזמן???לא עדיף לחפש בזמן הנכון ולא להילחץ שנישארים לבד אח"כ???אני אתן דוגמא שהיא לא בדיוק מתאימה,אבל השאלה שלי היא גם עלייה.יש לי קשר עם בחור בן 27 שהוא גר בחדרה ואני באשדוד,הקשר התחיל כוירטואלי,זה היה לפני שנה פלוס,ואז זה התנתק.אחרי השנה ומשהו האלו הוא יצר קשר איתי דרך האתר ההכרויות בו הכרנו, ודיברנו עדעכשיו משהו כמו חצי שנה במחשב.אז שהוא יזם טלפון כי היה יום שהוא לא היה במחשב והוא אכן התקשר פעמיים,פעםאחת לשוחח דקה וחצי ופעם שנייה לאחל לי לילה טוב לפני שאני הולכת לישון.שמחתי שסוף סוף בחור מתייחס בכבוד לבחורה ושיש המשכיות לקשר הוירטואלי,כשהקשר עצמו היה באמת אחלה,יש לנו המון תחומי עיניין דומים ותקשורת וכימיה טובה.הכול זרם מצויין.הבעיה היא שהוא לא מוכן להתפשר על רעיון המרחק עצמו ולהגיע אליי לפחות בפגישהראשונה וכשהוא מציע כבר להיפגש סוף סוף אז הוא שואל האם אוכל לפגוש אותובאמצע הדרך.העיניין הוא שאני מאמינה שבחור שהוא רציני צריך להגיע עד לבחורה בפגישה ראשונהלפחות. אבל למרות שחשבתי שהוא רציני לגביי אחרי שהוא שמר על הקשר איתי במשךכול הזמן הארוך הזה ושאיכפת לו ממני והקשר התחזק ביניינו.....הוא עדיין לא עשה אתהמרחק הזה.שאלתי היא כזו: מה דעתך בעיניין? האם אתה חושב שעל הבחור לעשות את הדרך אלהבחורה לפחות בפגישה הראשונה? האם אתה חושב שהבחור רציני בכלל או משחק...למרות הכול???מחכה לתשובהע'
ד"ר אורן חסון
כמה להשקיע בפגישה ראשונה?
⌄
ע' יקרה,
שאלת שתי שאלות שונות לחלוטין, ולא ממש רלוונטיות זו לזו. כמעט...האחת היא על כך שגברים יש להם התחלה מאוחרת ביחס לנשים. זה נכון, וזה מחוזק על-ידי סקר שערכתי באתר הכרויות ידוע, בעזרת סטודנטים שלי, שמצביע על כך שגברים עוברים מהפך בין גיל 20 ל-30, כאשר בגיל 20 הם מחפשים בעיקר סטוצים, ובגיל 30 הם מחפשים, לפעמים בצד היחסים המזדמנים, גם קשר זוגי קבוע. נשים, ככלל, מחפשות יותר קשר קבוע, והקשר בנשים בין החיפוש אחר סטוצים לבין הגיל חלש יותר באופן משמעותי, או לא קיים.השאלה השניה שאת שואלת היא הרבה יותר ממוקדת, וקשורה לפגישה עיוורת, ולמאמץ שהוא צריך לעשות. לומר לך משהו? – לו הוא היה חושב שיש לזה סיכוי טוב לעבוד, ולו המאמץ שהוא היה צריך לעשות כדי להגיע לאשדוד היה קטן, הוא היה עושה אותו. מכיוון שהוא חושב שיש סיכוי קטן יחסית שזה יעבוד, ביחס להשקעה שלו, הוא מוכן להשקיע פחות. ואז הסיבה לכך היא שילוב של שלושה הגורמים הבאים: א. שהוא חושב שהסיכוי נמוך יחסית בגלל שהוא מעריך אותך פחות, ב. שהוא חושב שהסיכוי נמוך יחסית כי הוא מעריך את עצמו יותר, או ג. כי המאמץ לנסוע לאשדוד הוא באמת מאמץ גדול בשבילו, כי אין לו מכונית, או כי אין לו הרבה כסף, או כי הוא מאד לחוץ בזמן מסיבות שונות. מה החלוקה של המרכיבים הללו שמשפיעה על החלטתו? – לא יודע.אבל את בכלל לוקחת את השאלה שלך למקום אחר: את שואלת אם הבחור רציני או משחק. כלומר, את חושבת שלמטרת סטוץ הוא לא ישקיע כמו למטרת קשר קבוע (וכאן אנחנו חוזירם לשאלה הראשונה שלך), אבל גם כאן פועלים אותם אילוצים בדיוק, ובהחלט יש גברים שיעשו מאמץ לא קטן גם בשביל סטוץ. בודאי כמו לנסוע מחדרה לאשדוד. לכן, את התשובה את צריכה לחפש יותר בתשובה לשאלה השניה, יותר מאשר לראשונה.
ע'
⌄
שלום רב
קודם כול תודה על תשובתך המהירה.שנית,לגבי הבחור שדיברתי עליו,אז הוא הבהיר לי שהוא רוצה שזה יהיה הדדי,אבל הוא אמר שהוא הציע להפגש באמצע הדרך=ת"א, מכיוון שפשוט הוא עובד קשהולא יוצא לו,האם אתה חושב שזה תירוץ?שכול בן אדם שהיה מספיק רוצה במישהי\והיה עושה את הדרך גם אם זה היה מצריך ממנו לעשות שמיניות באוויר?איפשהו אני מאמינה שרצינותו ורצונו בקשר,רק שאני שוב שואלת אותך:האם בחורה צריכה לעשות את הדרך הזו וגבר לא?אני די פוחדת לעשות את הדרך ולגלות פתאום אחרי אותה פגישה ראשונה שהוא לפתעמאמין(או אני לחילופין)שאין לזה סיכוי כי זה לא ממש זורם...חששות לגיטמיות.השאלה שאני שואלת אותך היא על בסיס העיקרון שתמיד היה ידוע שבחור מגיעלבחורה בפגישה ראשונה ,רק שהיום הכול הפוך וכולם עושים מה שבא להם.....האם אתה חושב שאם גבר מציע שהבחורה תבוא אליו ולא מגיע אלייה,זה מורידמרצינותו בקשר\בבחורה???בתודה מראשע'
ד"ר אורן חסון
⌄
ע' יקרה,
אני נאלץ להחזיר אותך למכתבי הקודם אליך, לתשובתי לשאלה השניה. כי שם, בתוך מסגרת האילוצים הזאת, תצטרכי למצוא את התשובה הנכונה.