טיפול משפחתי אצל פסיכולוג ילדים
רחלי
טיפול בילדים
⌄
דר' שלום רב,ברצוני לספר לך על בעיה המעיקה עלי וגורמת למריבות עם בעלי. יש לנו ילדה בת 3 וחצי אשר רגילה שאני היא המטפלת בה (בעיקר בכל הקשר למקלחת ולשינה, קימה בלילות וכו'). כבר כמה זמן שאני רוצה להרגיל אותה שאבא שלה יטפל בה והיא לא מוכנה, ודיי בצדק. כי כאשר אבא שלה מנסה לטפל בה והיא מסרבת הוא ישר נעלב ואומר לה שהיא לא אוהבת אותו והוא ילך לישון אצל אימא שלו. הוא גם מאיים ומכריח אותה לעשות את הדברים ולא מנסה שיטה רגישה יותר ואמפטית יותר. כמו כן שהוא איתה הוא מתעסק בעוד דברים חוץ ממנה (שוכב לנוח, רואה טלויזיה, מתפלל) היא מאבדת סבלנות ובאה אלי כך שאין לי ברירה אלא ללכת איתה ראש בראש או להיכנע לה, דבר שגורם לי מלכתחילה לא לבקש את עזרתו ומנסה להסתדר לבד.כאשר אנחנו רגועים אני מנסה להסביר לו דרכים אחרות כדי להתקרב אליה והוא בכלל לא מבין מה אני רוצה ממנו ובחינתו הוא עוזר.אני מבינה שילד צריך לראות דרכים שונות של טיפול אבל מכך שהוא הולך איתה ראש בראש היא לא מתנסה בדרך שונה של טיפול כי היא בוכה וצורחת. מה לעשות? איך אפשר שבעלי יהיה יותר מעורב בטיפול בילדה ושהיא תרצה או שלא יהיה אכפת לה שהוא מטפל בה?תודה מראש,רחלי
ד"ר אורן חסון
טיפול אצל פסיכולוג של ילדים
⌄
רחלי יקרה,
אני מציע שתלכו לטיפול, כמשפחה, אצל פסיכולוג של ילדים. התנהגות הילדה מכתיבה, במידה רבה, את התגובה שלו, וזה לא צריך לקרות. זה מעיד על קצר ביניהם, וזה יכול להעיד אולי אפילו על שדרים לא מתאימים שאת נותנת לה (אחרי הכל, את כותבת שאת מבינה אותה, וגם זה יכול להעביר לה מסרים שלא ברצונך). לכן, אצל פסיכולוג כזה תדברו לפעמים איתו בנפרד מהילדה, ולפעמים עם הילדה, ואולי גם לפעמים הילדה בנפרד מכם, ותלמדו נכון יותר איך להתנהג איתה.