פגישה ראשונה: טיפים חשובים

תאריך פנייה: 06.05.2006 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
הלני
התלבטות
06.05.2006 • 19:34

שלום
ד"ר חסוןיש לי בעיה שמלווה אותי פחות או יותר מאז שאני זוכרת את עצמי. אני בת למשפחה עשירה, ותמיד מקנן בי החשד שזו הסיבה שבגללה אנשים רוצים בקרבתי. הדבר גורם לי להעמיד את חבריי בשרשרת מבחנים אינסופית (שרבים לא שורדים אותה), ומלווה אותי תמיד, כמו מוזיקת רקע צורמת ולא נעימה: "אולי זה רק בגלל הכסף... אולי את לא מעניינת אותם.."השנה מלאו לי 30, ולרגל המאורע לקחתי החלטה למצוא לעצמי בן זוג לחיים. אלא שבשל הבעיה הנ"ל, ניהלתי עד כה קשרים רומנטיים רק עם אנשים מהמעמד הכלכלי שלי, ואני מוצאת את המגבלה הזאת חונקת מדי, עד בלתי אפשרית.לפני כמה ימים פגשתי במכון הכושר בחור שעושה רושם מקסים. דיברנו קצת, החלפנו טלפונים, דיברנו בטלפון, ועכשיו אנחנו צריכים לקבוע פגישה. ואני מתה מפחד.זאת הפעם הראשונה בחיים שלי שאני יוצאת עם מישהו שאין לי מושג מה מצבו הכלכלי. מצד אחד ברור לי שהעניין הראשוני שלו בי לא מושפע מכך, אך מצד שני אני מרגישה שאני מהלכת על קרקע זרה ולא בטוחה. כאילו מכניסה את עצמי במודע לתוך המצב שהכי מאיים עלי.אין לי אפשרות להסתיר ממנו את מצבי הכלכלי ולראות לאן זה יתפתח (אני גרה בבית גדול בסביבה יוקרתית, נוהגת ברכב יקר וכו').אשמח לשמוע מה לדעתך עלי לעשות, בהינתן שלא כל כך בקלות אני פוגשת מישהו שממש מוצא חן בעיניי...תודההלני.

ד"ר אורן חסון
תחליטי אחרי הפגישה הראשונה
08.05.2006 • 01:04

הלני יקרה,
מזל-טוב ליום הולדת!אין לך שום בעיה לפגוש אותו בפגישה ראשונה כך שהוא לא יידע את מצבך הכלכלי. היפגשו במקום נייטרלי, תגיעי לשם במונית, או בקשי ממנו לאסוף אותך מחברה או מספריה או משהו, ואל תענדי את צמידי היהלומים שלך. כלומר, אין שום בעיה להגיע לפגישה ראשונה מבלי שהוא יידע מהו מצבך הכלכלי, ואחריה תהיי חכמה יותר. ודברי בפגישה פחות על הבית, ויותר על העבודה, למשל, וההשכלה וחברות וכן הלאה, דברים שהם בזכותך ולא בזכות הכסף של הורייך. ואחר-כך תחליטי מה את רוצה לעשות עם זה. בעיקר, את צריכה להחליט אם באמת פותח לך יום ההולדת שלך את החלון הנפשי לאפשרות שתצאי עם גבר שהוא ממעמד כלכלי אחר, אם זה אכן מעמדו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
S A
התלבטות
09.05.2006 • 06:41

שלום
הלני,לא חשבתי שאמצא מישהי באותה הסיטואציה שלי :-)לא בטוחה אם לשמוח או לבכות כי אני מבינה עד כמה הנושא רגיש. גם אני בת למשפחה עשירה. עם חברים אין לי בעיה ... אבל עם כל דייט או בן זוג החששות שם!השנה מלאו לי 31.מאחלת לך כל טוב.