פגישה לאחר פרידה: מה לעשות?

תאריך פנייה: 10.08.2014 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דנה
פגישה לאחר פרידה
10.08.2014 • 19:51

שלום רב,
במשך השנה האחרונה הייתי בקשר רציני, עמוק ופתוח. קשר זה נגמר לפני כחודש בעקבות שיחת טלפון בלתי צפויה, כן- הוא נפרד ממני בטלפון. במהלך הקשר היו לנו ריבים לעיתים שלטענתו הקשו עליו במישור הבריאותי והנפשי ולא היו לו כוחות להמשיך ולהתמודד איתם ולכן בחר לחיות את חייו אחרת (בלעדי).לאחר הפרידה היו לנו מספר שיחות בהתכתבות, בחלקן ביקשתי שיפגין את הכבוד הראוי וניפגש לסיים את הקשר בצורה מכובדת פנים אל פנים. הוא סירב ואמר שזה עדיין קשה לו. בשבוע האחרון ביקשתי שוב להיפגש והוא הסכים ומאז אני בלבטים האם זה נכון.במהלך החודש הזה חשבתי הרבה, התייעצתי עם חברים ובני משפחה וכולם הסכימו איתי שחוסר היציבות שלו (בעבר כבר רצה להיפרד והתחרט מספר פעמים) נובעת מילדותיות וחוסר בשלות לקשר (לא היה לו קשר רציני לפני (גיל 26)).בהנחה שזו אכן הסיבה, הרי שאין זה בכלל נתון לשליטתו והוא פועל מתוך אילוצים של חוסר בשלות ועל כן אין "הסברים" שאוכל לקבל להתנהגות המוזרה שלו ולצורת הפרידה.מצד שני, אני לא רוצה להשאיר דברים פתוחים ומרגישה שהפרידה הזו תלויה באויר בלי שדיסקסנו אותה, בלי שיכולתי להגיד את דעתי ובלי לשמוע את מניעיו.אני אוהבת את הבחור מאוד, והפרידה קשה לי מאין כמוהה. אני יודעת שלא יהיה קאמבק ועדיין חושבת עליו בכל רגע נתון.מה אתה ממליץ לעשות? האם הפגישה רק תגביר את שברון הלב ותפגע בי נוכח אדישות וקרירות שודאי תלווה אותה או שהיא עשויה להיות סגירת מעגל שתקל עלי את ההתמודדות?

ד"ר אורן חסון
פגישה לאחר פרידה
12.08.2014 • 15:34

דנה יקרה,
אני חושב שאת קצת מרמה אותו ואת עצמך. את לא רוצה "לסיים את הקשר בצורה מכובדת". הקשר הסתיים, ואם היית מאמינה בזה, כבר היית במקום אחר. אני חושב שאת עדיין מקווה שאם תיפגשו פנים אל פנים, הוא יתקשה להיפרד ממך שוב פנים אל פנים, ואולי גם לא יוכל לומר בפנייך דברים שאולי שמעת ממנו בטלפון. אולי את חושבת שאם תיפגשו פנים אל פנים, כן תצליחי לשכנע אותו לנסות שוב.אם הוא רוצה להיפרד, ואם הוא חזק מספיק בדעתו, ואם הוא לא נכנע בקלות לרגשי האשם שאולי תנסי להפעיל עליו, והסברים שתרצי כאשר לא תקבלי את ההסבר הרגשי שלו אלא תרצי דווקא טיעונים משכנעים לוגיים - אם הוא עדיין יגיד לך לא, יהיה לך יותר קשה אחר כך, כי התקווה שלך תתאכזב. ואם תתעקשי על שאלות ועל תשובות, והוא יצטרך לנסח דברים באופן חריף יותר כדי לסיים את הדיון איתך, תיפגעי עוד יותר, כי במצב כזה אנשים נוטים להיות בוטים יותר, כדי להפסיק את הדיון או הויכוח. אם הוא יגיד לך שהוא לא רוצה, ותתעקשי לקבל הסברים ולהתווכח על הנימוקים שלו, תקבלי הסברים בוטים יותר ופוגעים יותר, ויהיה לך קשה יותר. העניין הוא שאם תחליטי שלא לפגוש אותו, אולי תכעסי על עצמך אחר כך כי אולי החמצת את ההזדמנות רק כי היית פחדנית מכדי לנסות בכל זאת.את בדילמה, אבל את גם מודעת לחוסר היציבות שלו. הסיבה לחוסר היציבות שלו לא ממש משנה. האם זו ילדותיות וחוסר בשלות? האם הוא מתקשה להתמודד עם מריבות איתך בשל דברים שאת עושה? או דברים שאת מעוררת או מערערת אצלו? האם הוא חושב שעם מישהי אחרת יהיה לו קל יותר? האם הוא מרגיש שהוא לא רוצה אותך מספיק מסיבות אחרות? - כל אחת מאלה, או כולן ביחד יכולות לגרום לו להיות לא יציב בקשר איתך. מכאן המעבר של המוקד אליך: האם לך לא מגיע קשר עם גבר יציב יותר, שירצה אותך יותר או יידע להתמודד עם עצמו יותר טוב?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083