פגיעות בזוגיות: מהיכן נובעת?
לך
דחוףףף
⌄
היי שלום , אני בבעיה רצינית אני כל היום מחפשת באינטרנט אולי יש עוד בחורה כמוני שמרגישה ככה אבל לא מצאתי שום דבר אז החלטתי לכתוב, אז ככה אני בחורה יהודיה , ואני כ״כ התאהבתי בגבר דרוזי , אני נורא אוהבת אותו שאני פשוט מוכנה לעזוב הכל בשבילו . אנחנו ביחד , יש לי בעיה אני בחורה מאוד חשדנית זאת אומרת כל מה שהוא עושה אומר אני לא מאמינה והתחלתי פשוט להראות לו את זה בהמון שאלות ומריבות מה אני צריכה לעשות כדי להפסיק כך כל החשדנות הזאת אפילו עם הוא אומר לי שהוא הולך לישון אני לא מאמינה ובאמת שהוא לא עשה לי שום דבר רע אבל אני צריכה לצאת מזה לזרום יותר בראש שלי שהוא לא יעשה בעצם כלום .. עם הוא לא עונה לי לטלפון אחד אני משתגעת ומוציאה עליו את העצבים שלי והוא מתעצבן נורא מהר ושהוא מתעצבן גם לוקח לו זמן להירגע . אני צריכה את העזרה שלך באמת מה לעשות עם המצב הזה כי זה לא טוב לנו ואני לא רוצה לעזוב , כל הזמן אני מפחדת שהוא לא יאהב אותי או שהוא יעזוב אותי תתן לי כוון של מה לעשות בבקשה . תודה רבה לך
ד"ר אורן חסון
מהיכן נובעת הפגיעות שלך?
⌄
לך יקרה,
מקריאת מכתבך אני מתרשם שאת לא מספיק רוצה את הבחור, וכנראה בגלל הקשיים שאת רואה שיהיו בדרך. יתכן מאד שהעובדה שהוא דרוזי וששניכם תצטרכו לשלם על זה מחיר, ואולי את יותר - אני לא יודע איך אתם חושבים להסתדר עם זה, והיכן אתם רוצים לחיות, למשל - מפריעה לך. את אוהבת אותו ולא רוצה לשלם את המחיר. והידיעה הזו, שאת לא שלמה עם הקשר הזה, גורמת לך לבדוק אותו בשבע עיניים, ולכעוס על כל דבר קטן שלא מתאים לך. כי אם כבר את הולכת לשלם מחיר כזה גבוה כדי לחיות איתו, אז לפחות שהכל יהיה כמו שצריך.לא כתבת בני כמה אתם. וזה יכול להיות חשוב מאד. ויתכן מאד שגם כך את פגיעה ורגישה, וזה עוד לפני שנכנס לעניין כל מה שכתבתי קודם. אולי גם את בקשר איתו דווקא כי הוא דרוזי, ואת, לכאורה, נחשבת "הצלחה" בעיניו, מה שלכאורה אמור לתת לך ביטחון, אלא שאין לך אותו. האם בשל הפערים בתרבות? בשל הפגיעות שלך? משום שאת חוששת מהקשיים שיהיו?אלה הם דברים שתצטרכי לתת תשובה יותר ברורה עליהם בפני עצמך כדי לחפש פתרון. ואולי ללמוד לעבוד על הפגיעות שלך, וללמוד להיות בטוחה יותר בעצמך, עוד לפני היכולת שלך להיות בטוחה בבן זוגך.
לך
מהיכן נובעת הפגיעות שלך?
⌄
באמת כלכך צדקת בהמון דברים , ותודה על המענה שלך .. אני אגיד לך את האמת אני לא נפגעתי מגבר אני הייתי זאת שבוגדת ועושה הכל ואני תמיד חושבת שאולי הוא יעשה לי את מה שבעברי הייתי עושה , חשבתי לעצמי שבגלל שהוא דרוזי ואני בעצם לא כ״כ מכירה אותם כאנשים אז לא יודעת איך להתמודד עם זה .. כאילו אני רבה איתו על שטויות חושבת שהוא משקר לי כל הזמן , ובאמת שרואים שהוא אוהב הוא עושה כ״כ בשבילי , אולי אני מפחדת לאבד אותו כי כלכך טוב לי איתו חוץ מהקטע שלי שאני הורסת הוא אומא לי לא טוב לי שאת ככה חושדת בי זה עושה לי את כך היום לא טוב , אז אמרתי לו לא טוב לך תעזוב , אז הוא אמר למה את לא יכולה לשנות את זה , אמרתי לו שאשתדל , ולמחרת בבוקר הוא רשם אני לא מוותר כלכך בקלות על מי שאני אוהב , וכלכך השתדלתי בעצם שלא לעשות משהו שיעצבן או יפגע בו כלומר בחשדות שלי , אני באמת שלא יודעת איך לשלוט בעצמי הלב שלי כל היום והלילה על 300 באמת אפשר לשמוע את הלב שלי ממטרים . או שאני מכניסה את עצמי לסרטים , כל תזוזה שלו הוא אומר לי , זה כבר הגיע למצב שאני אומרת לו אתה לא הולך לישון אז הוא אומר לי אני משאיר וידיאו שתראי שאני לא משקר לך אתה מבין זה מגוחך וזה גם כ״כ קשה אני עושה גם לי רע וגם לו . זה בעיה בי אני בטוחה בזה . תעזור לי איך להשתלט על זה אני אפילו לא יודעת איך לקרוא לזה קנאה אובססיביות ותסכול לא יודעת .. אגב אני בת 22 והוא 26. ושוב תודה
ד"ר אורן חסון
זוגיות שערכה גדול מסכום חלקיה
⌄
לך יקרה,
חשבי על כך שאולי את בגדת בבני זוגך בעבר, אולי דווקא כי היית פגיעה, ולא רצית להיפגע. ואולי לכן "הקדמת תרופה למכה" ופגעת בהם, ובאופן הרבה יותר משמעותי, כדי להרגיש שהכוח בידייך, בין אם זה היה כתגובה לפגיעה קטנה, ובין אם זה היה עוד לפני שפגעו בך ולפני שיפגעו בך את הפגיעה הגדולה. וכשאת מרגישה שאת היא הפוגעת, לכאורה תיפגעי פחות אם וכאשר זה יקרה. אלא שמה שקורה הוא שאת לכן במלחמה מתמדת, כנגד הפגיעה, ומרוב פחדים וחששות לא מצליחה ליצורזוגיות שערכה יהיה גדול מסכום חלקיה, ואף מתקשה ליצור זוגיות בכלל. מכאן המחשבה שלי שאת צריכה להתגבר על הפגיעות שלך, וכפי שאת מתארת זאת, אולי כדאי שתיעזרי בטיפול כדי להרגיש יותר בטוחה בעצמך, ושלא תתמוטטי אם תיפגעי. בסופו של דבר, אדם חייב להיות מסוגל לספוג פגיעה מסויימת כדי לאפשר לעצמו לחיות עם אחרים, אחרת גם לו וגם להם לא יהיו חיים.
לך
⌄
תודה על המענה , אני רוצה להפסיק לאהוב אותו לפני שיהיה מאוחר מדי אני מהלילה עד שאני נרדמת ועד הבוקר שאני מתעוררת אני רק בוכה מהידיעה שלא נוכל לחיות יחד דיברנו על זה שיום אחד זה יגמר אני מתמוטטת אני לא יכולה כבר כואבת לי הבטן מבכי אני לא מסוגלת לדמיין שזה נגמר ד״ר זה חזק מממני כ״כ .. מה אני עושה אני לא יכולה לצאת מהבית , אני לבד בלי אף אחד בלי חברים ובלי חברות אין לי עם מי לדבר אני כ״כ בודדה אני כבר שוקלת כל מיני דברים לעשות לעצמי .. אין לי כסף לטיפול האהבה שלי אליו חזקה ממני ... די אני לא רוצה את זה .. רק בגלל שאני יודעת שיבוא יום והוא יצטרך להתחתן . כואב לי כל הגוף לא טוב לי רע לי קשה לי אני אגיד את זה שוב אני מתמוטטת .. אני צריכה עזרהה ה׳ אני כבר לא מסוגלת לחיות ככה כלכך טוב לי איתו שאני לא יכולה לדמיין אפילו שזה יגמר מתי שהוא מה אני עושה דוקטור מההה ???? ה׳ אני משתגעגת אני כבר חושבת להתחיל עם סמים שאני אשכח שכל זה קרה מה אני עושה אנא ממך תעזור ליי תעזור לי קשה לי כ״כ , ומצד שני אני גם לא יכולה לסיים את זה בידיעה שאני אוהבת אותו . אני רוצה רק להנות איתו בלי לאהוב אותו ... עזור לי בבקשה
לך
⌄
אתה לא עונה
ד"ר אורן חסון
עזרה נפשית ראשונה ודחופה
⌄
לך יקרה,
החמצתי את התגובה שלך קודם. חשוב שלא תישארי לבד עם הכאב הזה. בניגוד למה שכתבת קודם, עכשיו את כבר שלמה עם הידיעה שאת צריכה לסיים את הקשר, לפחות ברמת ההחלטה הקוגניטיבית, אבל לא יודעת להתמודד עם ההחלטה הזו מבחינה רגשית. אלה הם תהליכים שצריכים בסופו של דבר לחפוף זה את זה, וכשהם לא, זה מאד מאד קשה, וחשוב שלא תהיי לבדך בתהליך הזה. חשוב לחפש יסודות בריאים וחדשים לקיום שלך, מעבר לזוגיות בכלל, ומעבר לפגיעה שאת נפגעת ממנו בפרט. כשתהיה לך חברה, כשיהיו לך עניין ושמחת חיים גם בלעדיו, ההחלטה שלך אם להיות איתו או לא, תגיע ממקום של ביטחון הרבה יותר גדול. אלא שזה תהליך, וזה לוקח זמן, ואת צריכה עזרה בינתיים.בדקי אצלי באתר, בדף העזרה הראשונה שלי, בעמודה השמאלית, והיעזרי במי שאת יכולה. יש שם כמה גופים שיכולים לעזור לך. ואם צריך - לכי גם לרופא המשפחה, ודברי על הלחץ, ושאלי איך נעזרים בו או בקופת החולים.
לך
עזרה נפשית ראשונה ודחופה
⌄
זה נגמר כבר לפני יותר מחצי שנה . הבעיה היא שאני לא באמת מצליחה להוציא אותו ממני . אני עדיין רוצה אותו אני לא נפגשתי איתו מאז שזה נגמר .. ואני כ״כ רוצה לראות אותו . אני כל היום חושבת עליו . אנחנו מדברים בטלפון וכל זה . אבל באמת שאני רוצה אותו אני מוכנה למות למענו . אני אוהבת אותו הריח של הביוץ אפילו מזכיר לי אותו . כל פינה עדיין מזכירה לי אותו .. זה לא זז ממני . אני רוצה לשכוח אבל איך !?!! איך אני אשכח שהוא קיים ?
לך
עזרה נפשית ראשונה ודחופה
⌄
אתה לא מתייחס