פגיעות בהריון: טיפים לשיפור הזוגיות
אוריאן
שבורה
⌄
שבורה מהמילים הקשות , שבורה מהחוסר זיהוי סיטואציות והרגישות כלפיי, שבורה מהחוסר ראייה כשקשה לי , שבורה שהוא מוציא מילים מהקשרם, שבורה שהוא רואה הכל בעיניים של ילד בן עשר והוא בן 31. שלום דר אני נשואה כשנתיים , שנתיים שחלקן זה יציאות פלזר עם הבעל אך לרוב מריבות קשות כואבות , חוסר הבנה , מנמלה ניהיה אש בלהות . לפני כשבוע משהו הציק לי לגביי אירוע מסויים שהייתי אמורה ללכת עם בעלי , הייתי בדילמה האם לפתוח זאת ולדבר או להבליג. פתחתי זאת בנועם ואולי זה משקעים ממנו שמשליכים על העתיד . בעלי ענה שאין לי מה לדאוג אך לא נגע בלב וברגש שהייתי זקוקה לו. ולאט לאט ניהיה אש וכבר רבים על דברים אחרים פשוט מטורף ! ופתאום במריבה הוא אומר את לא אוהבת שמחות ואירועים ... ואז זה אומר לי שבעצם העידוד שלו לא היה אמיתי מבין ומחבק כי אם פתאום הוא מפרש זאת כלא אוהבת אירועים אז ? שיחליט? אני מרגישה שהוא לא יודע להקשיב לחבק לדעת לראות . להבין, ואז אני שזה חסר לי מגיבה ואז הוא מתקיף. אני בהריון והוא ייסר אותי בחודשים האלה בכך שנתן לי לצאת מכליי, שגרם לי להתרגש בעוד אסור לי! אני עם דמעות בעיניים ואולי אומר משהו שאסור לי לומר אך ההתפתחות הרגשית שלו היא של ילד בן עשר . ואינני אומרת זאת סתם . אני בת 30 כיצד אני אמורה להתמודד עם זה? דוגמאות שאמרתי והוא במריבה כתגובה מפרש אותן. 1) אמרתי שהרגשתי משהו רע מאדם מסויים הקרוב אליו והרגשתי עיניים רעות שמסתכלות עליי והוא; מחבקים ואוהבים אותך וככה את אומרת? אז כן! זה מה שחשתי באותו יום מה אסור להרגיש? 2) עסוק בפגיעה שלו מה אני אמרתי לו ולא עסוק שאם היה מקשיב מחבק היתה תקשורת בריאה ! 3) רבתי איתו יום לפני אירוע ובאתי בלי מצב רוח הוא בתגובה; איך הפרצוף שלך היה נראה נגעלתי ממך . דר יודעת שזה מזעזע ! במקום להבין שקורה לי משהו ומותר לי להיות בלי מצב רוח אז הוא מבקר את פרצופי? מזועזעת , עייפה ,
ד"ר אורן חסון
מאמר על שיפור הזוגיות
⌄
אוריאן יקרה,
את מאד פגועה. כשאת בהריון, את גם עוד יותר פגיעה מאשר בימים רגילים, וכנראה גם כך את פגיעה מאד. לכן את רוצה את התמיכה שלו, ולא מקבלת. מצד שני, יתכן גם שהוא מתעייף מהפגיעוּת שלך, ומתקשה להתמודד עם זה עד שהוא הודף אותה במקום לחבק אותך. העבודה שאתם צריכים לעשות היא הדדית, ואינה פשוטה כלל. אני מציע לך לקרוא אתמכתבי לאפרת, מלפני כמה ימים. קראי גם את המאמר שלי עלשיפור הזוגיות(ראי שם ברשימה). ואני כן מציע לשקול בחיוב יעוץ זוגי, כי אתם הולכים ומאבדים זה את זה, ועוד לפני שעומד להיות קשה עוד יותר. את הפגעים ואת הפגיעות שתעשו זה בזו, ואת החטאים ההדדיים תזכרו לשנים. חבל שלא תלמדו לעשות זאת נכון. אני חושב שייעוץ זוגי בשלב הזה יכול להיות שווה כל מחיר.