מגורים משותפים: אתגרים ופתרונות
יהב
זוגיות במשבר
⌄
היי ד״ר חסון,
תודה רבה על הפורום הנפלא, אשמח אם תוכל לתת לי עצה.
אני ובן זוגי יוצאים יחד כבר 6 שנים שנינו בני 26, לפני כ-4 חודשים עברנו לגור ביחד
ומאז משהו השתבש, לא עובר יום שאנחנו לא רבים ומתווכחים.
הריבים סובבים סביב זה שאני נעלבת ונפגעת ממנו על חוסר יחס דיבור עוקצני ( כשהוא עצבני יכול ללוות בקללות) וחוסר אכפתיות. בכל פעם שרבים אנחנו לא מדברים והריב יכול להמשך כמה ימים עד שאני מפוצצת אותו ובוכה.
בוכה המון... כל פעם אני מנסה להסביר שזה לא תקין היחס הזה כלפיי והוא יושב ושותק נראה אדיש, וזה עוד יותר מחרפן אותי.
אין לי פחד לחזור להורים ולסיים את הקשר ויכול להיות שאני אנצל מחיים עוד יותר לא טובים בהמשך, אך אני יודעת שברגע שאחזור להורים ואערב אותם בזה זאת תהיה נקודת אל חזור.
שכחתי לציין שבן זוגי מאוד עקשן אוהב מאוד את עצמו ולכן יש לו קושי בבקשת סליחה או יכולת פייסנית.
השאלה שלי היא מה לעשות??? לשבור את הכלים ולחזור להורים כי אני בנקודת אל מוצא?
יש משהו שאני יכולה לשנות בהתנהגות שלי שכן יגרום לו להתרכך או דרכי לשנות את יחסו כלפיי??
תודה רבה על העזרה,
יהב
יהב
זוגיות במשבר
⌄
שכחתי להוסיף כשאני שואלת למה היחס הזה כלפיי הקללות לפעמים וחוסר הסבלנות הוא עונה שהוא לא יודע למה זה קורה לו דווקא איתי. שהוא לא עושה את זה בכוונה.
ד"ר אורן חסון
מעבר למגורים משותפים
⌄
יהב יקרה,
אחד המכשולים הנפוצים בהתקדמות הזוגיות לקראת נישואים ומשפחה הוא המעבר למגורים ביחד. יכולים להשפיע לרעה האינטנסיביות של השהות ביחד, חוסר הפרטיות וחוסר הזמן הנפרד, או גם עצם העובדה שצריך להתחיל לחלק תפקידים, והחשש שכל "תפקיד" יהפוך להיות תקדים לכל החיים, ולכן המחשבה שאם צריך להילחם על אופי החיים שלי מכאן והלאה, עכשיו זה הזמן. בהחלט יכול להיות שמרכיבים כאלה ודומים להם מפריעים לכם, וגורמים לכם להילחם מלחמות מיותרות, שאפשר לפתור בקלות יחסית בעזרת תקשורת ואמון הדדי ברצון הטוב של הצד השני. לאחר מריבות זה קצת יותר קשה, כי חלק מהאמון הזה נשבר (מה שמוריד את הסף לתגובה החריפה הבאה), אבל כשזה מספיק מוקדם בתחילת הקשר, זה אפשרי.קראי בבקשה את המאמר שלי על ייעוץ זוגי לזוגות צעירים (המאמר נמצא תחת הכותרת: ייעוץ; אולי גם מאמרים נוספים, כמו חיזוקים חיוביים, יכולים להוסיף לך עוד כיוון חשיבה). מניסיוני אני יודע ורואה שזוגות רבים שנקלעים למצבים כאלה בתחילת הקשר, יכולים להסתייע בייעוץ מקצועי, ולהפיק מכך לקח חשוב להמשך חייהם המשותפים.