פגיעה וגבולות בזוגיות

תאריך פנייה: 27.01.2016 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
יפעת
פגיעות
27.01.2016 • 13:37

יפשלום,אני נשואה 5 שנים. ויש לנו 3 ילידים.הזוגיות שלנו ידעה טוב ורע. כיום מנסה לעמוד על הרגלים.אני פונה אליך שתעזור לי להבין מה אני חשה.בעלי מקבל מחבריו ב2 קבוצות תכנים פורנוגרפים. ראיתי לפני כשבוע שהוא שלח 2 תמונות של אישה בעירום לחבריו וכתב בוקר טוב יפים שלי. ויום למחרת חברו שלך לו בקבוצה ואמר "X זה בשיבלך" וכשזה נשלח הפון שלו היה עליי בדיוק כשיצאנו מהאוטו.נגעלתי מהתכנים, נגעלתי שבם ככה הגברים ולא הבנתי מדוע זה נועד לבעלי.?בעלי הסביר לי שהוא שלח יום לפני את 2 התמונות בעירום ולכן קיבל שזה בישבילו...כתגובה כאילו.נשרף לי הלב שראיתי שבעלי הוא זה שיזם שליחה של אישה ערומה, הרגשתי נבגדת והוא אמר לי שהכל בקטע הומוריסטי.אני עד היום בכעס על זה וקשה לי להתמודד עם זה.בעלי ביקש סליחה ואמר שלא התכוון לפגוע וזה היה קטע של צחוק.אינני רואה בזה שום צחוק, יש לנו דעת ויש דברים שלא מוסרי לעשות. ועצם זה שקיבל מחברו מלא קטעי פורנו בכלל ריסק אותי.כתגובה שלחתי לבעלי תמונה של גבר עירום עם מינו ורשמתי בוקר טוב יפות שלי , חיכיתי שיפצח ושאלתי אותו איך זה מרגיש לדעתו ? והוא הבין. אך הכעס עדיין טמון בי.אני מרגישה בגידה.עזור לי להבין וכיצד להתמודד עם ריגשותיי.

ד"ר אורן חסון
לפעמים, פשוט לשים גבולות
03.02.2016 • 19:49

יפעת יקרה,
זה אכן פוגע ומעליב. בכך אין ספק. מצד שני, בעלך כנראה אינו רגיש למה שנשים רבות רגישות כל כך, ולכן, מבחינתו, עירום נשי אולי הוא עניין לבדיחות, ולא רק עניין מיני. התוצאה היא שאת נפגעת יותר מכפי שהוא מבין את הפגיעה. ועוד לא אמרתי דבר על חוסר הביטחון האישי של אשה, ועוד יותר כשהיא לאחר לידות, כשבעלה מגלה עניין באופן כזה או אחר בעירום של נשים אחרות. אלה החוויות שלך, שהוא לא מבין במלואן, ממש כשם שגברים מבינים הרבה פחות מנשים מהן הטרדות, ולו רק כי אינם חווים אותם ביומיום. כך שמצד אחד, חשוב שיבין אותך, אבל מצד שני, עצם הצורך להסביר את הפגיעוּת, גם בו יש מידה לא מעטה של עלבון, ולכן הוא לא פשוט.לכן, לפעמים ראוי פשוט לשים גבולות, שידע מה הוא לא אמור לעשות, גם אם לא יבין עד הסוף למה את רגישה כל כך. אני אומר זאת כעובדת חיים פשוטה ומעשית, יותר מאשר כדי לומר לך שכך ראוי וצודק. אולי כי כך הכי קל, ולפעמים כדאי להתנהל כפי שקל יותר מאשר כפי שצודק.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083