התאדות של בן זוג: מה לעשות?

תאריך פנייה: 28.01.2016 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
רוית
בחור שנעלם
28.01.2016 • 14:18

שלום
!הייתי במערכת יחסים עם גבר במשך שנה וזה נגמר לפני כשבועיים.תדירות הפגישות עימו בהתחלה הייתה לעניין, וכיום, היא נורא מצומצמת וכך גם השיחות מצידו- ביוזמתו, דלה גם היא ואף בשבוע האחרון לקשר הוא התחיל להיעלם.זה משהו שהפריע לי, וכשהערתי לו על כך היות וראיתי שפתאום הוא נעלם יומיים מבלי להתקשר ולא שמעתי ממנו דבר, הוא כעס והתעצבן וטען שהוא יודע שאני בחורה חכמה ששמה לב לבד שהוא עובד קשה ושמשגעים אותו כל פעם בעבודה בשיחות(העבודה שלו מלווה בהרבה כאבי ראש כמו שאומרים, הרבה טלפונים ושיחות) אך תמיד יצר קשר בזמן העמוס הזה בעבר, ועכשיו כששאלתי מדוע הוא מרוחק אינו מתקשר כמה ימים ולא עונה אפילו ל-SMS', הוא התעצבן ואמר שהוא לא יכול איתי ככה להתמודד, ושאני לא מבינה שהוא עסוק מאוד ושהוא אינו נעלם לאף מקום, שהוא כאן! השיחה נגמרה בכך שהוא אמר לי שאני מציקה לו. מאוד נפגעתי כי הוא לרוב זה שהיה מתקשר ויוזם, יותר מאשר אני.. ולסיום סיים את השיחה ב- "ביי רוית". ניתקתי.עבר שבוע, לא שמעתי ממנו דבר. יצרתי קשר בSMS של מה שלומך ?-הוא לא הגיב.לאחר יומיים שלחתי עוד הודעה של הטבה שקיבלתי מתנה לאכול במסעדה ואמרנו בעבר שאקבל אותה ונלך, אז שאלתי אותו בהודעה מתי הולכים לאכול? אתה יודע, לשבור את הברוגז הזה בנינו. אך שוב קיבלתי חוסר יחס מצידו- הוא אינו הגיב.עזבתי את העניין ולא יצרתי קשר שוב. האם עלי לעזוב את הדברים לתמיד? ייתכן שהוא בכלל אינו מעוניין בי ובקשר הזה? אני לא מבינה את האנשים האלה שפשוט נעלמים מבלי לומר דבר. אני מצפה שיבוא שידבר, אז ככה זה נגמר? החוסר יחס הזה כלפיי?האם עליי להמשיך להילחם או לוותר? ובכלל מצד 2 אם אמשיך להילחם זה יראה כנואשות לא? לא יודעת מה להחליט.כנראה שהוא ויתר עליי .אנחנו בשנות ה-20 המאוחרות. תודה-רבה-רבה.

רוית
לשחרר אדם אחרי תקופה ארוכה, הכיצד?
01.02.2016 • 13:30

שלום
שוב,אני רוצה להוסיף שפניתי אליו שוב בפעם השלישית! וכנראה שזה כבר יותר מידי אבל ניסיתי... לפחות אני יודעת שניסיתי! אני לא יכולה לסבול את החוסר יחס הזה, ההתעלמות, לפחות תגיד את דבריך ונגיע להבנה והסכם. אבל איתו? זה פשוט לא אפשרי. זה מאוד מאכזב אותי, במיוחד אדם שיש לי כלפיו רגשות ושהיינו במערכת יחסים ארוכה אפשר להגיד, אז בפעם השלישית התקשרתי ושאלתי מדוע כועס ומה פשר ההתעלמות מצידו ? על מה ולמה? להגיד לך שקיבלתי תשובות? ציין רק שאינו כועס ואז שמעתי שלא הייתה קליטה ולא שמעו טוב באמת, אז אמרתי לו שאינני שומעת אותו והוא אמר שהוא יחזור אלי. אבל הוא לא חזר :/הלוואי והייתי יכולה להשתחרר מזה, מבלי לחפש תשובות ופשוט להניח לדברים, איך עושים את זה?

ד"ר אורן חסון
אנשים שמתאדים להם
03.02.2016 • 19:50

רוית יקרה,
למרבה הצער, את חווה עלבון בכמה רבדים. האחד, הרי יצאתם שנה ביחד, ומן הסתם, את רוצה להאמין, ובצדק, שמגיע לך יותר מאשר התאדות שלו בחלל. שתהיה לפחות אמירה ברורה. בצד זה, יש בך כנראה גם האכזבה שהוא ויתר עליך, ואולי אפילו מבלי לתת לך לא רק הסבר, אלא גם צ'אנס לדבר על זה, ואולי לתקן משהו.העניין הוא שלפעמים גברים (ונשים!), לפעמים פחדנים מכדי לומר ישירות שהם רוצים להיפרד, כי הם חוששים מויכוח. טקטיקה של העלמות הדרגתית קיימת גם מצידם של גברים וגם מצידן של נשים, בתקווה שהצד השני יבין את הרמז לבד.אז את הנקודה עצמה הבנת, ויכול להיות שהוא אפילו צודק שהוא אומר שהוא לא כועס עליך, אבל הוא לא מפורש בכך שאינו אומר שהוא בעצם כבר לא מעוניין בקשר. מה הסיבות שלו?- אם אין איזה משהו שקרה לו אישית, שהוא לא רוצה לחשוף ושבגללו הוא מעדיף להעלם (גם זה יכול להיות, אבל בינינו? - הסיכוי לכך די אפסי) מאשר להסביר, אז הוא פשוט החליט שלא. מעליב, פוגע, אבל מכאן והלאה, הדברים בידייך. את כבר יודעת. וכשאת יודעת, כבר אין טעם לבדוק עוד למרות העלבון.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083