פגיעה ברגשות בזוגיות: מה לעשות?
נטלי
אינטרט עושה צרות בזוגיות... עזרה
⌄
שלום
קוראים לי נטלי אני בת 26 ואני נמצאת במערכת זוגית כבר שנתיים, כשהתחלנו לצאת היו לנו המון בעיות . הוא לא לקח את היחסים שלנו ברצינות ותפסתי אותו לא פעם אחת על שקרים . לאחר תקופה מסויימת הוא גם התחיל לנבל את פיו ולהקניט אותי תמיד ניסה להתעלות עליי . בסופו של דבר הרמתי ידיים והחלטתי לגמור עם כל הסיפור אחת ולתמיד ולהיפרד , כאשר הוא ראה שאני רצינית הוא קיפל זנב ורדף אחריי אמר שהוא ישתנה והא יפסיק להתנהג כך. נכון הוא הפסיק וניהיה מדהים הכל היה טוב ויפה עד שפתאום לפני שבועיים הוא החליט שהוא מתחיל לשדר סרטים כחולים באינטרנט ולצ'וטט בצ'אטים הוא לא מסתיר את זה ממני הוא עושה הכל לידי ובנוסף מדבר ומפלרטט עם בנות אחרות גם כשני לידו .הדבר חורה לי מאוד ביקשתי ממנו שיפסיק לעשות את זה כי זה מפריע לי ופוגע והוא מבחינתו לא חושב כך ולא מוכן בכלל לשמוע על להפסיק עם זה . (לא ציינתי גם שהוא בן גילי 26). אני מנסה לדבר איתו והוא לא איכפת לו בכלל מה קורה איתי הוא הפך להיות אדיש ולא מקשיב ורק מתי שנוח לו אז הוא מדבר איתי ומה שלא נראה לו אז הוא אומר "סתמי את הפה לא רוצה לשמוע אותך" . בשלב זה אני מאבדת את עשתונותיי ומתפרצת והדבר גורם למריבות נוראיות זה כמו כדור שלג. הדבר גורם לי להרגיש רע ולבכות הרבה (לא לידו) זה גורם לריחוק ואני ממש רוצה להציל את הקשר הזה. מה אני עושה ???בתודה מראש נטלי
ד"ר אורן חסון
דיון ענייני ואסרטיבי
⌄
נטלי יקרה,
לבן זוגך חשובים היום יותר ריגושים אחרים מאשר הרגשות שלך, ולכן הוא פוגע ברגשותייך. זו לא פעם ראשונה שדבר כזה קורה, ובפעם הקודמת החלטת לגמור עם זה, וזה השפיע עליו להעריך אותך יותר, ולרצות להיות אחרת. האם זה יעבוד גם הפעם? – אולי. אלא שהפעם, לאחר שנתיים של ביחד, את לא מוכנה לסיכון של פרוק החבילה כפי שהיית אז. יש לזה מחיר, והוא שאת חזקה פחות ביכולת שלך לאיים עליו.אני מציע לכן שתשבי עם עצמך ותכיני איתו שיחה. השיחה אמורה להיות שיחה רצינית ועניינית שבה את מסבירה את נקודות הכאב שלך, ונסיון להסביר לו מדוע זו אינה זוגיות שאת יכולה להשלים איתה. אלא שעיקר ההכנה שאת צריכה לעשות לקראת שיחה כזו, היא הכנה נפשית, יותר מאשר בענייני התוכן שלה. כלומר, הכיני את עצמך שלא להתרגז, גם אם הוא יגיד דברים שירגיזו אותך. היי מוכנה להיות עניינית ולענות באופן ענייני, ולא לעשות הכללות או האשמות (אל תאשימיאותובתחושות שלך, אלא תגידי שאת כואבת ופגועה מהמעשיםשהוא עושה). דברי על רגשות שלך, אכזבה, כאב, פגיעות, עלבון. וכאמור, אל תעלי לטונים גבוהים. קוראים לזה אסרטיביות. תבהירי מהם הגבולות שלך באופן שקט, ענייני, גם אם כואב, ותני לו צ'אנס להבין ולשנות. וראי לאיזה כיוון הדברים הולכים. אם זה מה שיש, ואם הוא לא מוכן לשנות דברים גם כאשר כך את מרגישה, תצטרכי להסיק מסקנות אחר-כך.
נטלי
דיון ענייני ואסרטיבי
⌄
לד'ר אורן חסוןתודה על תשובתך עזרת לי מאוד תשובתך היא עינינית ומספקת תודה