כעס על אם חבר: איך לא לאבד את עצמך

תאריך פנייה: 07.06.2006 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
רינת
תסכול
07.06.2006 • 13:36

שלום רב,
יש לי חבר רציני מזה שנה וחודשיים אני אוהבת אותו והוא אותי אך יש בעיה שמאוד מפריעה לקשר הזה -אמא שלו!כתבתי פה על הבעיה שלאמא שלו יש בעיה קטנה שהיא מעבירה ביקורת על כל בן אדם ולכן רבה עם הרבה אנשים אחיות,גיסים,אחים של בעלה ונשותיהם או בעלם...היא לא מפסיקה ללכלך עליי עם כולם. בעלה מאמין לה בד"כ על דברים שיא אומרת עליי ואלו בכלל לא נכונים!!!!! היא מנסה להסית את הבן שלה-החבר שלי נגדי אבל למזל שהוא לא מאמין לה.העובדה שהיא מנסה כבר מתסכלת, היא אומרת שאנחנו לא מתאימים ושהיא דואגת לו וכ"ו.. היא אומרת את זה גם לבעלה והוא נגרר ואומר את זה לחבר שלי.הגעתי למצב שאני כבר לא נכנסת אליהם הביתה ושאני שונאת אותה כ"כ. כל דבר היא מקשרת אליי.אני לא רוצה לדבר איתה כי אני יודעת שאם כך אעשה היא "תנצח" [היא מגדירה את זה מלחמה] ואני יודעת שאם אדבר איתה היא תגיד לכולם ובנוסף תגיד דברים שלא אמרתי.לא יכולה להסתכל לה בעניים לא מסוגלת להכנס למקום שהיא נמצאת בו!!!!!כבר חודשיים שאני לא הולכת לחבר שלי,רק הוא בא אליי ונמאס לי מזה.אני רוצה שהיא תפסיד אך לא יודעת איך ומה לעשות.אנא עזור ליתודה

ד"ר אורן חסון
אל תתני לאמו לנהל לך את החיים
09.06.2006 • 10:48

רינת יקרה,
מרוב כעס עליה, את הורסת לעצמך את החיים, ונותנת לה לנהל לך את החיים. את חושבת על תוכניות שבהן היא תפסיד, במקום על תוכניות שבהם את מנצחת. וכדי לנצח, את לא צריכה לנצח אותה, את צריכה לנצח את הכעסים שלך. הכעסים שלך עליה, הופכים אותך לאדם טוב פחות, נינוח פחות ומאושר פחות. אותה לא תשני הרי. אם המאבק שלך יהיה לשנות אותה, הרי גם אם תצליחי, ואני בספק גדול, הרי כמעט ודאי שבדרך לכך תפסידי בקרב על חיים נוחים וטובים שלך. וזה הקרב שאת צריכה לנהל, שאמו של חברך היא רק חלק קטן ושולי ממנו. אם תחשבי עליה פחות, היא תנהל לך את החיים הרבה פחות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
מ
09.06.2006 • 16:25

אבל אי אפשר כל הזמן היא יורדת עליי זה פוגע ביהיא מלכלכת עליי עם אחרים אומרת עליי דברים שקריים ואנשים מאמינים לשקרים הללו והופכים אותי למפלצת.אני לא יכולה להתעסק בה פחות כשאר חושבים שאני מפלצת כאשר בעצם אני טובה וזה רק שקרים!

ד"ר אורן חסון
09.06.2006 • 20:24

מ יקרה,
ממילא הרי את לא הולכת אליה, וממילא החבר שלך לא מקבל את מה שהיא אומרת. שמרי קשר איתו, ודרכו. ותני לחבר שלך לדבר עם אחרים ולהציג את האמת שלו בפניהם כאשר זה יהיה נכון לעשות. במילים אחרות, התפקיד שלו הוא לגבות אותך בעיני האחרים, ושמרי מרחק מאמא שלו, כל עוד אין לך צורך בקשר הזה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083